Skocz do zawartości

Wrześniowe Znaleziska [cz.8 ]

Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 252
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jak już wyżej pisałem wszystko z 2 metrów kwadratowych..Wiem że to nie identyfikacja ale czy ktoś wie coś na temat tego małego guziczka .P
Napisano
Jako że najbardziej interesują mnie guziki w tych wszystkich znajdowanych fantach muszę szczerze pogratulować :) !
Czy w miejscu gdzie Panowie kopali były resztki mundurów itp ? Czy to jakieś zrzutowisko ?
Napisano
Właśnie wróciłem z poszukiwań trufli:)7 małych i 1 duży guzik.W moim przypadku to najprawdopodobniej drużyna ON porzuciła mundury i poszła do domu:((bluza spodnie owijki kalesony) świadczą o tym guziki 5 rozmiarów.Mundury (lniane) a wiec nic innego się nie uchowało..Pozdrawiam...
Napisano
kolego darek, wczoraj trafiło mi się w jednym dołku 5 guzików polskich różne wzory od wz 19 po wz 33 , i właśnie było również między nimi sporo tych koszulowych z 4 dziurkami, ale i te malutkie z dwoma, sądzę że to jednak coś wojskowego
Napisano
Podsumuje całość dużych guzików było razem 117.Z tego 65 z roku 39 Grabskiego...Małych guzików było 89sztuk z roku 36 i 37 Grabskiego tych z 4 dziurkami ponad 100sztuk a małych z 2 dziurkami około 70 to na pewno nie guziki cywilne..Problem że nie wiem od jakiej części umundurowania mogą one być??(koszula)???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie