s_boj Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Ja Ostatnią walkę" Zumbacha kupiłem na znanym portalu aukcyjnym za 20 zł licząc z kosztami przesyłki. Doczytywałem końcówkę, kiedy książka pojawiła się w Biedronce za parę złotych taniej. W Biedronce za to udało mi się kupić w takiej śmiesznej cenie książkę Bożeny Gostkowskiej Tolo Muszkieter z Dywizjonu 303". To takie bardziej rodzinne wspomnienie o Witoldzie Łokuciewskim, ostatnim dowódcy 303ciego. http://www.amfplus.com.pl/ToloPOKsiazce.htmFajna, bogato ilustrowana książka, którą dobrze się czyta, choć przyznam, że tzw. kobiece pisanie" niespecjalnie mi leży, a autorka wydaje się być bez pamięci zakochana w swoim ś.p. wujku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Książka o Tolu to są już tylko popłuczyny po książce o Zumbachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 etam, nie taka znów najgorsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Tylko że Zumbach tak jak w latach 50 i 60 latał w afryce i strzelał do cywili tak mu się też zginęło. Nie normalnie w łóżeczku na starość tylko po mordobicu jak znowu kombinował jak wyrwać forsę na lewych dostawach do państw afrykańskich, został tak skatowany że wyzionął ducha w 2 dni. Ale co użył do wieku 71 lat to jego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 No coz takie charaktery jak Zumbacha na wojnie czesto sa najlepsze i potrzebne i co tu gadac, prawdopodobnie wojna im odpowiada. W czasie pokoju juz z nimi gorzej. Zreszta pisal z miare uczciwie co mu moim zdaniem na plus jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Ja jeszcze wrócę do książki o Tolu. aro75 - moim zdaniem głupio napisałeś, że ta książka to popłuczyny. Nie ma tam może fajerwerków i zwrotów akcji, jak u Zumbacha, ale jest historia polskiej inteligenckiej rodziny ziemiańskiej, wpisana w wichry historii Polski w XX w. Dla miłośników historii lotnictwa też się tam coś znajdzie. To zdecydowanie jest całkiem inne pisanie i całkiem inne wspomnienia, ale ja bym nie wartościował co lepsze.A czytaliście Sprawę honoru"? Warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Ostatnio do kupienia w Biedronce", za 12,99 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 17 Październik 2014 Share Napisano 17 Październik 2014 To normalna cena za tę książkę, szału ni ma, aktualnie google pokazuje 10,95. Sam kupiłem w księgarni online kilka lat temu za bodaj 12 złotych i nie była to żadna promocja. Wydanie na papierze toaletowym ale da się czytać;) Jako że wydaje to FK Oleksiejuk to często leży w koszach za 9,99 w Media Marktach czy innych spożywkach. Chyba że to biedronkowe to w twardej oprawie i biały papier, to wtedy brać bez zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.