tyfus Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2011 polecam przeczytać artykuł, a w szczególności podpis pod zdjęciem nieśmiertelnika (strona 6)http://www.powiat-olsztynski.pl/pliki/pw_sierpien_2011.pdfPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 15:00 09-09-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Skończony dureń, szukający wrażenia na czytelnikach. podaje niesprawdzone informacje, obrażajac człowieka podpisem pod nieśmiertelnikiem. Cóż zrobić dobrze że napisałes. Czekam co odpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 A może tak , zasypać skrzynkę edaktora" meilami z grzecznym pouczeniem i prośbą o zamieszczenie sprostowania w gazetce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 YARD mówisz masz Ja już:Szanowny Panie z osłupieniem przeczytałem Pana artykuł w numerze 20(51) z sierpnia 2011r. w Przeglądzie Warmińskim o obozie jenieckim, w którym podpisał Pan nieśmiertelnik polskiego żołnierza Władysława Szczucińskiego jako obozowego kata. Świadczy to albo o braku z Pańskiej strony elementarnej wiedzy na temat historii Polski, albo o próbie fałszowania jej historii. Jako osobie również piszącej artykuły wstyd mi za Pana, iż w naszym gronie znajdują się osoby tak marnej reputacji, o tak miernej wiedzy a mimo to piszący artykuły. Od redaktora wymaga się przedewszystkim prawdy. I to również Pan ma moralny obowiązek przekazywania prawdziwej wiedzy o historii kraju.Niezależnie od powyższego e-maila, na którego nie tyle co nie spodziewam się odpowiedzi ale sobie jej po prostu nie życzę uprzejmie Pana informuję, iż w najbliższym czasie zostanie wystosowane oficjalne pismo do Pana Starosty informujące o pańskim uzurpatorskim przekonaniu o możliwościach kreowania i fałszowania historii za pieniądze podatników.A Żołnierz Polski z którego zrobił Pan obozowego kata był po prostu katolikiem – kiedyś ludzie nie wstydzili się swojej wiary i historii." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 po wrzuceniu nazwiska w wyszukiwarkę:http://www.katedrapolowa.pl/ofiary.php1. Ppor. Władysław SZCZUCIŃSKI, ur.1914-02-12,miejsce urodzenia: Łoś,lekarz med., 1 pamot., zm. 1940, Charkówjesli to ten sam to.... ehhhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Też napisałem do redaktorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Nie wytrzymałem i napisałem jeszcze raz podając treśćpowyższego posta kol. Carabus`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2011 heh ... Hansdekawka, chyba niepotrzebnie, bo kolega carabus wysłał maila o takiej właśnie treści ...dodaję jeszcze fotkę z tego artu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 @tyfus, Może i tak, ale jak facio dostanie kilka maili o wiadomej treści, to może lepiej dotrze do jego świadomości nietakt, którego jest sprawcą (świadomie piszę nietakt aby ominąć słowo, które ciśnie mi się na usta)...Poza tym , nie rozumiem dlaczego zamieściłeś ten temat w Towarzyskim.Czy to nie powinno sie znaleźć na Głównym??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Może bez finezji ale niech ma a co. Szanowny panie błąd jakiego się pan dopuścił w artykule o numerze 20(51) z sierpnia 2011r. w Przeglądzie Warmińskim o obozie jenieckim stalagu 1B Hohenstein mocno mnie zniesmaczył wręcz oburzył,opis pod nieśmiertelnikiem żołnierza polskiego jest mocno bulwersujący moją skromną osobę i zapewne nie tylko mnie ale i resztę społeczeństwa.Szarga pan dobre imię tego żołnierza który walczył w obronie ojczyzny wręcz pomawia o zbrodnie i zakłamuje historię apeluje do pana o jak najszybsze sprostowanie i przeproszenie krewnych żołnierza którego pan tak obrzucił błotem robiąc z niego obozowego KATA!!!Ps. KAT na nieśmiertelniku to skrót od katolik wstyd mi za pana mam nadzieję że pana przełożeni wyciągną daleko idące konsekwencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 To może niech Redakcja Odkrywcy wystosuje oficjalne pismodo redaktora Naczelnego tej oto Gazety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Myślę, że wystarczy iż my napiętnujemy ten niesmaczny podpis.Redaktorek po otrzymaniu nawet tych kilku maili powinien odszczekać te bzdury. Nie ukrywam, że pomysł o napisaniu do Starosty, kolegi carabus - jest również dobrym posunięciem.carabus - napisałeś może ?Wielu z nas się przekonało na własnej skórze, inni o tym czytali - jak acy redaktorzy", którzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą - potrafią skrzywdzić człowieka.Wydają osądy nie mając nawet minium wiedzy w przedmiotowej sprawie, ferrują wyroki, szkalują itd, itp.Może czas najwyższy piętnować takie bzdury, nagłaśniając je w każdy możliwy sposób. Może dzięki temu jeden z drugim edaktorzyna" zastanowi się nad tym, co ma napisać ?P.S. wątek o tej sprawie, pojawił się również na tematycznym Forum PoszukiwanieSkarbow.comhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=89198Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 18:33 09-09-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=687163#1245571SAME SKUCHYmateriał artykułu - nic nie wspomina o genezie Królikowa czyli - dlaczego TAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 tez wysłałem maila autorowi. Jestem w szoku jak można coś takiego puścić w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tyfus - a owszem pismo wyjdzie na spokojnie w poniedziałek. Niezależnie od tego rozmawiałem z sekretarzem, pozwoliłem sobie również zadzwonić do biura promocji Olsztynka , Towarzystwa Przyjaciół Olsztynka - jego prezesem jest było nie było Bogumił Kuźniewski - ten od Tanenberga :) oraz wysłałem newsa w parę innych miejsc - a co jak się awić" to się bawić. Sądzę że w przyszłym tygodniu redaktorek będzie miał ciekawy artykuł do opracowania :)P>S a swoją drogą Redakcja też by mogła coś skrobnąć :)no i liczę że w numerze październikowym w wieściach z kraju i świata będzie ten przykład głupoty opisany z szczegołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2011 i bardzo fajnie, swoją drogą ci dziękuję.-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Pożyjemy zobaczymy ale miło że dałeś czadu;) pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 http://www.niesmiertelnik.pl/historia.htmlmożna by mu wrzucić linkPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 23:54 07-10-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Otrzymałem dzisiaj odpowiedź od autora artykułu - zwykła zdawkowa z przeprosinami oraz tym, że w następnym numerze będzie sprostowanie. Błąd niby wynikł z pośpiechu i presji czasowej przy składaniu gazety.hmm ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja też dostałem odpowiedź, mimo iż pisałem aby nie odpowiadał.Oto treśc odpowiedzi:WitamBardzo Panu dziękuję za szybką reakcję i informację o błędnympodpisie.Sprostujemy to w kolejnym wydaniu miesięcznika "PrzeglądWarmiński.Przepraszam za ten oczywisty błąd, który wyniknął m.in. z pośpiechu ipresjiczasowej przy składaniu gazety.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszamJacek Niedzwiecki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 tez dostałem, a pismo i tak poszło...pozywiom uwidim jak mawiali starożytni rzymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Co uwidim? SPROSTOWANIE????Toż to musztarda po obiedzie!Zło zostało wyrządzone i jakieś sprostowanie drobnym drukiem gdzieś na ostatniej stronie już nic nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Dostałem odp. na e-mail'a, standartowo :WitamBardzo Panu dziękuję za szybką reakcję i informację o błędnym podpisie. Sprostujemy to w kolejnym wydaniu miesięcznika "Przegląd Warmiński. Przepraszam za ten oczywisty błąd, który wyniknął m.in. z pośpiechu i presji czasowej przy składaniu gazety.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszamJacek Niedzwiecki"+ że odpowiedział wszystkim [?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Przy codziennym niszczeniu życia ludziom przez pismaków to jest przysłowiowy pikuś.Dziwi mnie mocno,że Was to dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Z drugiej strony facet nie siedzi w temacie i napisał głupotę z niewiedzy, nie sądzę, aby chciał świadomie oczerniać właściciela nieśmiertelnika. Nie każdy zna się na skrótach z nieśmiertelników, czy na militariach w ogóle, nawet na tym forum pojawiają się czasem pytania porażająco naiwne. Nie ma z czego robić afery, byle ukazało się sprostowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.