ktos451 Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Czy wy Krzyżaków nie oglądaliście toż to toporek Zbyszka, którym Rotgiera prawicy pozbawił. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2012 ... Wszyscy Izraelici chodzili do Filistynów ostrzyć swój lemiesz, topór, siekierę lub motykę.No i pani od religii się ucieszy :)A poważnie, może jednak przemyślę sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2012 Dziś w szkole powiesiłem banknoty.Pozostały już tylko monety.I chyba czas kończyć ten post.Myślę, że kto chciał pomóc, to pomógł.Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 Na dobry początek na nową gablotkę :)Dostałem od koleżanki z pracy za bułeczkę na śniadanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Witam,miałem już nie pisać,ale otrzymałem dwa takie bagnety.Nie muszę pisać, że bardzo się ucieszyłem?Dziękuję za nie koledze z zaprzyjaźnionego forum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Share Napisano 26 Październik 2012 Witam,bagnety zawisły w szkole na drzwiami klasy:)Troszeczkę pracy po lekcjach i wyszło uważam całkiem, całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Share Napisano 26 Październik 2012 Zdjęcie z kawałkiem tablicy, co by, ktoś nie pomyślał, że zawisły na domowej ścianie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Share Napisano 26 Październik 2012 A skoro jesteśmy już przy bagnetach, to umieszczam zdjęcie bagnetów już wiszących, ale nie miałem okazji zrobić dobrego ujęcia a myślę, że wartoBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 Toporek, podobno z okresu neolitu- był na idoraz zegarek, szkoda, że w takim stanie ale zawsze coś :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 A tak przy okazji.Większego odzewu się nie spodziewam ale: pomyślałem o zrobieniu ekspozycji z manierkami i menażkami. W sali mam 4 szt manierek (w tym dwie II wojenne) i dwie menażki (powojenne). Gdyby więc, ktoś miał ochotę wspomóc mnie w tym przedsięwzięciu i miał na zbyciu starą manierkę bądź menażkę (ewentualnie np: niezbędnik) będę wdzięczny. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cacko Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Witam panie Bogdanie moja skrzynka nie doczekała się na banknoty ale kolekcja powiększyła się w szkole i cieszę się bardzo,niebawem postaram się przesłać szkole ciekawe eksponaty.Pozdrawiam Farciarz Radom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 moja skrzynka nie doczekała się na banknoty"-witam Cię, przepraszam ale nie bardzo zrozumiałem.Czyżbym o czymś zapomniał;( ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cacko Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Witam,skrzynka na amunicję chyba przekazałem ja panu w Warszawie kiedy pańska żona miała właśnie rodzić dostałem od pana płytę CD,czyżby już pan zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 Pamiętam, otrzymałem od Pana, też hełmy.Nie zrozumiałem po prostu tego zwrotu moja skrzynka nie doczekała się na banknoty".Skrzyneczka jest w oczyszczona, zakonserwowana i stoi w szkole. Trudno poznać i wiem, ze jest od toSkrzynka na 6 ładunków do lekkiej haubicy.Płyta była DVD, czyżby Pan zapomniał :)?Urodził nam się synek :)P.S. Żona pozdrawia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 8 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2012 Ale faktycznie były dwie.Także druga skrzynka amunicyjna (od mg) jest oczyszczona, zakonserwowana i także jest w sali ( nad tablicą).Zdjęcie jej jest wstawione o:2011-09-16 19:33:37Jeszcze raz pozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2013 Dawno tu nie zaglądałem.Moneta znaleziona u babci żony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 30 Styczeń 2013 Share Napisano 30 Styczeń 2013 No piękna świnka :)Ale jej raczej do klasy bym nie dawał.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 31 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2013 Witam,świnka pozostanie w domu jako pamiątka.Dla dzieciaków nie będzie różniła się od innych monet.Ale ten eksponat z pewnością im się spodoba :)(Nie muszę pisać, że w środku nic nie ma :))Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 7 Luty 2013 Autor Share Napisano 7 Luty 2013 Napisałem, że w sali znajdują się cztery manierkii chciałbym powiększyć ekspozycję" o inne egzeplarzei pomimo zerowego zainteresowania, wstawiam zdjęcie już zdobytych" i znajdujących się w naszej sali :)Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Marzec 2013 Autor Share Napisano 10 Marzec 2013 Kolejna manierka :)Pomimo zerowego zainteresowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 11 Marzec 2013 Share Napisano 11 Marzec 2013 Panie Bogdanie dla mnie robota rewelacyjna. Biorąc pod uwagę postęp techniczny, współczesną mentalność społeczeństwa i podstawę programową z historii to tylko takie ,,sale historyczne'' dają możliwość zaciekawienia uczniów tym pięknym przedmiotem, choć bardzo niedocenionym. Z autopsji mogę powiedzieć tyle ,że parę ładnych lat temu w liceum sam prowadziłem niemal lekcje historii przynosząc różne eksponaty, ludzie na prawdę byli zainteresowali mogli dotknąć a przede wszystkim zobaczyć kawałek historii, w sumie to już też ostatnich świadków tych wydarzeń. Pozdrawiam i raz jeszcze gratulację za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 17 Marzec 2013 Autor Share Napisano 17 Marzec 2013 Dziękuję za uznanie.Zgadzam się z kolegą, że nauczanie historii jest niestety bardzo trudne.Aby dzieciaki zainteresować tym przedmiotem, nie wystarczy mapa ścienna i tablica. Szkoda tylko, że dużo się o tym mówi i nic z tego nie wynika.Większość sal przedmiotowych otrzymuje wyposażenie za pieniądze z budżetu. Wyposażenie sali historycznej zależy od nauczyciela tego przedmiotu.Prawdę mówiąc miałem nadzieję, że znajdą się osoby chętne, aby mi pomóc. (I kilka było)-dziękujęNiestety dużo zostało tu napisane o złym systemie itp. ale od pisania nic się nie zmieni.Dlatego kończę ten temat.W wolnym czasie wstawię zdjęcia z monetami w szkole.PozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Właśnie zakupiłem klaser i rozpocząłem układanie monet(pierwsza strona).Jeszcze tylko podpisy, łańcuch aby klaser nie zginął i gotowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 27 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Z ciekawości.Wie ktoś co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Bogdan ID to tu:http://www.odkrywca.pl/forum.php?id_forum=2Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:56 27-04-2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi