ktos451 Napisano 16 Sierpień 2012 Napisano 16 Sierpień 2012 Czy wy Krzyżaków nie oglądaliście toż to toporek Zbyszka, którym Rotgiera prawicy pozbawił. ;) Cytuj
bogdan76 Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Napisano 19 Sierpień 2012 ... Wszyscy Izraelici chodzili do Filistynów ostrzyć swój lemiesz, topór, siekierę lub motykę.No i pani od religii się ucieszy :)A poważnie, może jednak przemyślę sprawę. Cytuj
bogdan76 Napisano 30 Sierpień 2012 Autor Napisano 30 Sierpień 2012 Dziś w szkole powiesiłem banknoty.Pozostały już tylko monety.I chyba czas kończyć ten post.Myślę, że kto chciał pomóc, to pomógł.Bogdan Cytuj
bogdan76 Napisano 5 Październik 2012 Autor Napisano 5 Październik 2012 Na dobry początek na nową gablotkę :)Dostałem od koleżanki z pracy za bułeczkę na śniadanie :) Cytuj
bogdan76 Napisano 22 Październik 2012 Autor Napisano 22 Październik 2012 Witam,miałem już nie pisać,ale otrzymałem dwa takie bagnety.Nie muszę pisać, że bardzo się ucieszyłem?Dziękuję za nie koledze z zaprzyjaźnionego forum.Pozdrawiam Cytuj
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Napisano 26 Październik 2012 Witam,bagnety zawisły w szkole na drzwiami klasy:)Troszeczkę pracy po lekcjach i wyszło uważam całkiem, całkiem... Cytuj
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Napisano 26 Październik 2012 Zdjęcie z kawałkiem tablicy, co by, ktoś nie pomyślał, że zawisły na domowej ścianie :) Cytuj
bogdan76 Napisano 26 Październik 2012 Autor Napisano 26 Październik 2012 A skoro jesteśmy już przy bagnetach, to umieszczam zdjęcie bagnetów już wiszących, ale nie miałem okazji zrobić dobrego ujęcia a myślę, że wartoBogdan Cytuj
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Napisano 7 Grudzień 2012 Toporek, podobno z okresu neolitu- był na idoraz zegarek, szkoda, że w takim stanie ale zawsze coś :)Pozdrawiam Cytuj
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Napisano 7 Grudzień 2012 A tak przy okazji.Większego odzewu się nie spodziewam ale: pomyślałem o zrobieniu ekspozycji z manierkami i menażkami. W sali mam 4 szt manierek (w tym dwie II wojenne) i dwie menażki (powojenne). Gdyby więc, ktoś miał ochotę wspomóc mnie w tym przedsięwzięciu i miał na zbyciu starą manierkę bądź menażkę (ewentualnie np: niezbędnik) będę wdzięczny. Bogdan Cytuj
Cacko Napisano 7 Grudzień 2012 Napisano 7 Grudzień 2012 Witam panie Bogdanie moja skrzynka nie doczekała się na banknoty ale kolekcja powiększyła się w szkole i cieszę się bardzo,niebawem postaram się przesłać szkole ciekawe eksponaty.Pozdrawiam Farciarz Radom. Cytuj
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Napisano 7 Grudzień 2012 moja skrzynka nie doczekała się na banknoty"-witam Cię, przepraszam ale nie bardzo zrozumiałem.Czyżbym o czymś zapomniał;( ?Pozdrawiam Cytuj
Cacko Napisano 7 Grudzień 2012 Napisano 7 Grudzień 2012 Witam,skrzynka na amunicję chyba przekazałem ja panu w Warszawie kiedy pańska żona miała właśnie rodzić dostałem od pana płytę CD,czyżby już pan zapomniał. Cytuj
bogdan76 Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Napisano 7 Grudzień 2012 Pamiętam, otrzymałem od Pana, też hełmy.Nie zrozumiałem po prostu tego zwrotu moja skrzynka nie doczekała się na banknoty".Skrzyneczka jest w oczyszczona, zakonserwowana i stoi w szkole. Trudno poznać i wiem, ze jest od toSkrzynka na 6 ładunków do lekkiej haubicy.Płyta była DVD, czyżby Pan zapomniał :)?Urodził nam się synek :)P.S. Żona pozdrawia.Pozdrawiam Cytuj
bogdan76 Napisano 8 Grudzień 2012 Autor Napisano 8 Grudzień 2012 Ale faktycznie były dwie.Także druga skrzynka amunicyjna (od mg) jest oczyszczona, zakonserwowana i także jest w sali ( nad tablicą).Zdjęcie jej jest wstawione o:2011-09-16 19:33:37Jeszcze raz pozdrawiamBogdan Cytuj
bogdan76 Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Napisano 30 Styczeń 2013 Dawno tu nie zaglądałem.Moneta znaleziona u babci żony :) Cytuj
michal1514 Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 No piękna świnka :)Ale jej raczej do klasy bym nie dawał.Pozdrawiam. Cytuj
bogdan76 Napisano 31 Styczeń 2013 Autor Napisano 31 Styczeń 2013 Witam,świnka pozostanie w domu jako pamiątka.Dla dzieciaków nie będzie różniła się od innych monet.Ale ten eksponat z pewnością im się spodoba :)(Nie muszę pisać, że w środku nic nie ma :))Pozdrawiam Cytuj
bogdan76 Napisano 7 Luty 2013 Autor Napisano 7 Luty 2013 Napisałem, że w sali znajdują się cztery manierkii chciałbym powiększyć ekspozycję" o inne egzeplarzei pomimo zerowego zainteresowania, wstawiam zdjęcie już zdobytych" i znajdujących się w naszej sali :)Bogdan Cytuj
bogdan76 Napisano 10 Marzec 2013 Autor Napisano 10 Marzec 2013 Kolejna manierka :)Pomimo zerowego zainteresowania.Pozdrawiam Cytuj
lina_90 Napisano 11 Marzec 2013 Napisano 11 Marzec 2013 Panie Bogdanie dla mnie robota rewelacyjna. Biorąc pod uwagę postęp techniczny, współczesną mentalność społeczeństwa i podstawę programową z historii to tylko takie ,,sale historyczne'' dają możliwość zaciekawienia uczniów tym pięknym przedmiotem, choć bardzo niedocenionym. Z autopsji mogę powiedzieć tyle ,że parę ładnych lat temu w liceum sam prowadziłem niemal lekcje historii przynosząc różne eksponaty, ludzie na prawdę byli zainteresowali mogli dotknąć a przede wszystkim zobaczyć kawałek historii, w sumie to już też ostatnich świadków tych wydarzeń. Pozdrawiam i raz jeszcze gratulację za pomysł. Cytuj
bogdan76 Napisano 17 Marzec 2013 Autor Napisano 17 Marzec 2013 Dziękuję za uznanie.Zgadzam się z kolegą, że nauczanie historii jest niestety bardzo trudne.Aby dzieciaki zainteresować tym przedmiotem, nie wystarczy mapa ścienna i tablica. Szkoda tylko, że dużo się o tym mówi i nic z tego nie wynika.Większość sal przedmiotowych otrzymuje wyposażenie za pieniądze z budżetu. Wyposażenie sali historycznej zależy od nauczyciela tego przedmiotu.Prawdę mówiąc miałem nadzieję, że znajdą się osoby chętne, aby mi pomóc. (I kilka było)-dziękujęNiestety dużo zostało tu napisane o złym systemie itp. ale od pisania nic się nie zmieni.Dlatego kończę ten temat.W wolnym czasie wstawię zdjęcia z monetami w szkole.PozdrawiamBogdan Cytuj
bogdan76 Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Napisano 18 Kwiecień 2013 Właśnie zakupiłem klaser i rozpocząłem układanie monet(pierwsza strona).Jeszcze tylko podpisy, łańcuch aby klaser nie zginął i gotowe :) Cytuj
bogdan76 Napisano 27 Kwiecień 2013 Autor Napisano 27 Kwiecień 2013 Z ciekawości.Wie ktoś co to za buty? Cytuj
Hebda Napisano 27 Kwiecień 2013 Napisano 27 Kwiecień 2013 Bogdan ID to tu:http://www.odkrywca.pl/forum.php?id_forum=2Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:56 27-04-2013 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi