bogdan76 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Zegar nawet udało się naprawić. Chodzi prawidłowo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Bardzo fajna pomoc podczas lekcji. Wielokrotnie wykorzystana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Dla nas czas młodości dla uczniów prawdziwa historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 troszeczkę starsza rzecz ale dla większości i tak historia. Na razie to wszystko, myślę,że za tydzień coś jeszcze wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Łopata i Niecka nadgryziona zębem czasu, służyła jako sanki,stąd ubytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2011 szkoda,że w środku pusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Jeszcze tylko widok ogólny klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2011 J/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Jeszcze raz dziękuję ludziom,którzy pomogli mi w zorganizowaniu sali. Zarówno tym którzy przekazali eksponaty jak i służyli radą. Niestety nie wszystkie eksponaty udało mi się umieścić. Mam tu na myśli monety i banknoty. Gdy tylko uporam się z nimi prześlę zdjęcia. Chciałbym poznać też waszą opinię na temt tej klasy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 1 Październik 2011 Share Napisano 1 Październik 2011 Gratulacje... każdy historyk powinien pójść w twoje ślady i każda szkoła powinna mu w tym pomóc. Szkoły zapewniają naukę historii w tak suchym wymiarze, że uczniowie nie lubią jej na równi z matematyką czy fizyką. Nawet zwykle łuski lub inne duperele, które walają się... dla uczniów są dotknięciem żywej" historii szczególnie w miastach gdzie nowoczesność wypiera/wyparła to co nas fascynuje. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 1 Październik 2011 Share Napisano 1 Październik 2011 Ładnie, ładnie :).Pamiętam, że w moim gimnazjum było też sporo rzeczy w hali od historii. Hełmy, pasy wojskowe, pieniądze, łuski, jakieś bagnety, sprzęty rolnicze - mam nadzieję, że to wszystko nadal tam jest i się powiększyło :). Co do bogdana76 to postaram się też coś podesłać za jakiś czas :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 4 Październik 2011 Autor Share Napisano 4 Październik 2011 Dziękuję za dobre słowo:)Sam chodziłem do szkoły podstawowej, gdzie była zorganizowana sala historyczna. Nauczyciel historii zorganizował zbiórkę i dzieciaki przyniosł: hełmy, klamry,stare narzędzia oraz kilka karabinów a w zasadzie to co z nich pozostało. Dziś jest trudniej niestety:( Ostatnio byłem w tej szkole i sala jest taka jak była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Ostatnio moja młodsza siostra na historię miała przynieść źródło historyczne - pisane lub materialne, źródło które jej podarowałem wzbudziło prawdziwą sensację, szczególnie u chłopców. A był to tylko jeden malutki carski pocisk od mosina - oczywiście puszty i przewiercony, no ale jak inni przynosili prl'owskie monety. Takie sale są potrzebne, ale niestety to nie jest na polskie realia i mam wrażenie że w naszym kraju spada zainteresowanie historią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 A to sala biologii, w raczej biednej szkole, zgadnijcie w jakim państwie (biednej szkoły nie kojarzyć z polską- to nie ten kraj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Czemu u nas niema czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Im mniej ludzi się interesuje tym lepiej, mniejsza konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 A co będzie za 100 lat, zapomnimy o historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Gdyby Ktoś mnie zapytał, w jakim kraju takie dziwa, to strzeliłbym ( może kulą w płot ), że to nasi sąsiedzi zza Buga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 21 Listopad 2011 Autor Share Napisano 21 Listopad 2011 Cieszę się ponownym zainteresowaniem moim tematem:)Robię co mogę, aby młode pokolenie nadal interesowało się historią:)Dziś przyniosłem hełm niemiecki i widząc miny chłopców jestem pewie,że będziemy mieli dużą konkurencję.Niestety zdobycie jakiegokolwiek fanta do szkoły staje się coraz trudniejsze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Bravo - Białoruś, ale wrażenie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 21 Listopad 2011 Autor Share Napisano 21 Listopad 2011 A tu drzwi do mojej klasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 21 Listopad 2011 Autor Share Napisano 21 Listopad 2011 Pytanie do Ktosia451- dlaczego fajnie wyposażone sale historyczne nie są na polskie relia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi