wiktoro98 Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2011 Witam!Ile trzeba moczyc łuskę w krecie.Jakie ilości granulek wsypaac do wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Mosiądz + wodorotlenek sodu to najgorsze z możliwych połączeń jeśli chodzi o czyszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Nie zgadzam sie ,wszystko zalezy od stanu luski i z jakiego metalu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 wiktoro napisz z czego ta łuska.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 25 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2011 ta łuska to mosiek 1914http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=691628#1293949 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Sierpień 2011 Share Napisano 25 Sierpień 2011 Daj spokój z tym kretem. Jeżeli stan jest dobry, tzn. materiał nie jest kruchy, to walnij autolizę.... nie ma co się cackać. ew polerowanie z pomocą jakiejś pasty i finito. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 26 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2011 A mógłbyś kolego jaśniej jak to zrobic bo ja w sprawach konserwacji nie połapany jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Ehhhh kolego, wystarczy trochę poszperać na forum... 1.Szczota na wiertarce (w miarę delikatna tzn. z elastycznym, długim włosiem".2. Albo kawałek szmatki flanelowej zamocz w paście polerskiej (samochodowej) lub w paście do mycia rąk(taka szorstka, nigdy nie próbowałem) i potrzyj trochę, powinno pomóc. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 26 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2011 dzięki kolegoPzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 ja swoje łuski od mośka czyszczę bardzo drobnym papierem wodnym z dodatkiem oleju,potem lekka polerka miękką szmatką i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 A do tematu ; ja łusek już nie poleruje ( ładniejsze wydają mi się nie spolerowane). Chociaż z ciekawości eksperymentowałem i wyszło najlepiej ; mydełko do czyszczenia umywalki + puchatka szmatka z froty. Pocieranie = efekt zadowalający. Ale świeci się później jak psu jajca a nie wygląda to ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 do mosiądzu użyj wełny stalowej aby pozbyć się syfu. potem pasta polerska K2 i będzie git. polecam. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Moja metoda trwa kilka minut i efekt zadowalający. Zanurzam łuskę w odrdzewiaczu na kilka minut (w zależności od zanieczyszczenia i stanu łuski) i przecieram wełną stalową. Bez żadnych past czy szczotek łuski wychodzą piękne.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Łuski po odrdzewiaczach mają często PARSZYWY kolor. A raczej czyszczenie łusek mija się z celem bo na środek bym nie zarobił . Przy 300 łusce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 A to mało.........porównując liczbę wykopanych przez kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 PARSZYWY - to jaki to kolor lub odcień?Mi tam odpowiada, odrdzewiacz usunie co trzeba i bez ceregieli. Fakt, łuski z dużymi wżerami traktuje delikatnie, co by kwas ich nie rozpuścił.Pzdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 A co to za odrdzewiacz, ja zanurzyłem do jednego i wyszły różowe - po miesiącu większość niechcianego koloru zniknęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 ktosu a wełną stalową przetarłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 No w sumie nie, próbowałem gąbeczką do szlifowania (drobny papier ścierny na gąbce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 łuseczka przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 płyn z marketu budowlanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 łuseczka po kilkuminutowym moczeniu i przed przetarciem wełną stalową ( dostępna też np. w sklepach budowlanych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 i zakończenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Dziękujemy, popróbujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Czyszczenie łusek jest dość kontrowersyjną sprawą....te które są nie czyszczone mają swój klimat. A takie błyszczące....? Nie mają go w cale. Można iść na strzelnice i przynieść takich beczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.