Skocz do zawartości

Fotki Motocykli

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
jumper -odpowiedz dla ciebie-nie jestem pewien-ale spróbuje-HD 41WLA nie mylić z HD 42WLA- (cywilna kierownica buckhorn, siodło buddy, rurkowy bagażnik, długi przód, lampa górą, tylnia lampa cywilna 36-38, smochód dodge3/4-a samololot-to najprawdopodobnie mitsubishi A6M???Zero-żołnierz-amerykanin-hełm angielski MK-II broń thompson -myśle ze to atak na Pearl Harbor-pozdro-prosze mnie poprawić-pozdro

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Ci żołnierze z motocyklem wyglądają na Polaków - chyba widzę orzełki:
http://cgi.ebay.de/z19-2x-orig-Foto-Soldaten-m-Motorrad-Holland-Belgie_W0QQitemZ6281428651QQcategoryZ15504QQrdZ1QQcmdZViewItem
Oznaczenia na zbiorniku motocykla też podobne do godła pewnej polskiej jednostki pancernej ... Czy dobrze widzę? ;)

Moim zdaniem na zdjęciu najprawdopodobniej jest pokazany motocykl BSA 20. Wyglada na to, że na zbiorniku są wiewiórki" czyli oznaczenie 1. Dywizji Pancernej dowodzonej przez gen.Stanisława Maczka. Jeżeli dobrze odczytałem numer na błotniku ( lewe zdjęcie) - 64, oznaczałoby to motocykl z 1 Samodzielnego szwadronu ckm ( działającego na universal carriersach MG.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...
Klemens Forel-rozumiem,że chodzi o zdiagnozowanie motocykla z postu jar 1/2004.03.19.-10:40,00".
Jeśli chodzi o ten motocykl,to z Pannonią(jakąkolwiek) ma tyle wspólnego,że też jest dwusuwem na dwóch kołach.
Wg mnie jest to IŻ z silnikiem DKW.
Pozdr.
C.

To i ja pozwolę sobie dodać ten oto wspaniały motocykl na gąsienicach NSU Kettenkrad HK 101 (Sd. Kfz. 2). Używany na froncie wschodnim i w Afryce. Wyprodukowano go około 8500 sztuk. W Polsce podobno są 3 sztuki tego motocyklu. Ten na zdjęciu był na Zlocie Pojazdów Wojskowych w Bornem Sulinowie. Warto także dodać, że produkowany był między innymi w Szczecinie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie