Skocz do zawartości

Prywatne muzeum - remont.

maku955

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jakiś czas temu dostałem pomieszczenie , nie jest zbyt wielkie , ale moje fanty się zmieszczą , wykorzystuje je jako prywatne muzeum , no niestety ale trzeba zrobić remont ogólny, panowie pytanie do was , zbiłem tynk do cegły , i co teraz mam zrobić , mój hufiec ZHP daje mi materiały do odbudowy , gładzie itp. Pytanie brzmi co mam położyć na cegłę , aby można było zatapetować ściany? Aaaa i jeszcze jedno czy będzie to fajnie wyglądało w kolorach moro? do tego czerwone światło? podświetlane półki itp. ? Na sufi idzie siatka maskująca ,więc z tym problemu nie będę miał , a nawet bym tego nie ruszał po pod tynkiem jest słoma ;/
Proszę o normalne wypowiedzi w miarę :)
Pozdrawiam!.

Widzę kolega również przygotowuje pomieszczenie pod prywatne Muzeum :)
Od siebie mogę Ci powiedzieć tyle, spróbuj zostawić jak najwięcej gołych cegieł, efekt piwniczki, ciekawie oświetlonej może być ciekawy. My w naszym właśnie tak zrobimy. Efekty myślę że będą dostateczne.
Życzę Ci powodzenia, sam wiem przez co się przechodzi, od Ministerstwa po budowlankę, ale koniec będzie czymś pięknym i do tego każdy dąży w miarę możliwości.
Powodzonka!

Klimat małego muzeum to właśnie gołe cegły - ale nie za dużo, ściany w gołym tynku (pomalowanym - nie zrobionym na gładko jakąś głądzią), jakaś drewniana krokwia w jednym miejscu (oczywiście w celu ozdoby) i lekko żółte oświetlenie-moro i czerwień zostaw na wiejskie festyny. Możesz się pokusić o surowe detale w niektórych miejscach jak powiedzmy ze dwa m2 kamienia - np piaskowiec czy cos podobnego. Kolega znalazł kiedys kawałek jakiejs podstawy z piaskowca - taki 50x50 cm kwadratowy kamień - i postawił na środku pokoju jako podstawka pod fant - ile u niego jestem to nie moge wzroku oderwać - surowo i klimatycznie. Bardzo pożądane są wszelkie łuki - a jak brak - od biedy regips ...

Wątek uważam za bardzo ciekawy, zresztą w końcu nie jeden z nas marzy o własnym małym muzeum, wiec wszelkie sugestie mile widziane. Ja przedstawiłem własne :)

Dziękuję wszystkim:):)
Pawel888 , a no jest trochę roboty i latania" , ale się opłaca :)
Jak skończę myślę pod koniec wakacji to od razu wstawiam foto:)
Jeszcze nie kończę tematu bo się dopiero rozkręcamy z pomysłami widzę:).
Pozdrawiam! .

Nie pamiętam gdzie, ale w jakimś muzeum widziałem, że na ścianę (z cegły) położony był tynk, a następnie niestarannie odłupany w niektórych miejscach - do gołej cegły. Taki efekt też mi się podobał, sprawiało to wrażenie jak by o bok coś wybuchło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie