maku955 Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Witam , jakiś czas temu dostałem pomieszczenie , nie jest zbyt wielkie , ale moje fanty się zmieszczą , wykorzystuje je jako prywatne muzeum , no niestety ale trzeba zrobić remont ogólny, panowie pytanie do was , zbiłem tynk do cegły , i co teraz mam zrobić , mój hufiec ZHP daje mi materiały do odbudowy , gładzie itp. Pytanie brzmi co mam położyć na cegłę , aby można było zatapetować ściany? Aaaa i jeszcze jedno czy będzie to fajnie wyglądało w kolorach moro? do tego czerwone światło? podświetlane półki itp. ? Na sufi idzie siatka maskująca ,więc z tym problemu nie będę miał , a nawet bym tego nie ruszał po pod tynkiem jest słoma ;/Proszę o normalne wypowiedzi w miarę :)Pozdrawiam!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziarson Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 maku955 zwal ten stary tynk wysusz ściany i dobrze zagruntuj unigruntem koszt to jakieś 20 złociszy za 5 litrów,no a pużniej zabawa w budowlańca kielnia browar i jazda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Hah , tą drugą część to wiem ;)No i Hebda sorry że się tak czepiam , ale nie można tak od razu? ;dDzięki :) pzdr. A co do wystroju jak myślicie będzie fajnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 kup gotowy tynk i po prostu wyprowadź piony, a na jednej ścianie zostawiłbym kilka metrów kwadratowych gołych cegieł, jak na muzeum" fajnie by to wyglądało, szczególnie podświetlone punktowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Na to nie wpadłem! . Nawet fajne to by było :) Takie plamy pozostawiać :). Dzięki , skorzystam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Ty tak poważnie z tym moro" i czerwonym światłem? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Zanim zaczniesz z tynkiem rozplanuj sobie instalację elektryczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Widzę kolega również przygotowuje pomieszczenie pod prywatne Muzeum :) Od siebie mogę Ci powiedzieć tyle, spróbuj zostawić jak najwięcej gołych cegieł, efekt piwniczki, ciekawie oświetlonej może być ciekawy. My w naszym właśnie tak zrobimy. Efekty myślę że będą dostateczne. Życzę Ci powodzenia, sam wiem przez co się przechodzi, od Ministerstwa po budowlankę, ale koniec będzie czymś pięknym i do tego każdy dąży w miarę możliwości. Powodzonka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ja też bym zostawił jak najwięcej gołej cegły a jeśli już chcesz ją zakryć to po co się męczyć z tynkami? płyty K/G i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Klimat małego muzeum to właśnie gołe cegły - ale nie za dużo, ściany w gołym tynku (pomalowanym - nie zrobionym na gładko jakąś głądzią), jakaś drewniana krokwia w jednym miejscu (oczywiście w celu ozdoby) i lekko żółte oświetlenie-moro i czerwień zostaw na wiejskie festyny. Możesz się pokusić o surowe detale w niektórych miejscach jak powiedzmy ze dwa m2 kamienia - np piaskowiec czy cos podobnego. Kolega znalazł kiedys kawałek jakiejs podstawy z piaskowca - taki 50x50 cm kwadratowy kamień - i postawił na środku pokoju jako podstawka pod fant - ile u niego jestem to nie moge wzroku oderwać - surowo i klimatycznie. Bardzo pożądane są wszelkie łuki - a jak brak - od biedy regips ...Wątek uważam za bardzo ciekawy, zresztą w końcu nie jeden z nas marzy o własnym małym muzeum, wiec wszelkie sugestie mile widziane. Ja przedstawiłem własne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Dziękuję wszystkim:):)Pawel888 , a no jest trochę roboty i latania" , ale się opłaca :)Jak skończę myślę pod koniec wakacji to od razu wstawiam foto:)Jeszcze nie kończę tematu bo się dopiero rozkręcamy z pomysłami widzę:).Pozdrawiam! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Tu co prawda reklama jakiegoś dworku, ale motyw z belką, gołymi cegłami i szabelkami na górze... bezcenny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 a to już prawdziwe muzeum, no i łuk w roli głównej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Piękne to jest , ale ja mam zdecydowanie mniej miejsca ; / :)Ale dam radę . ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Łuk mam już zrobiony :) Tylko że wygląda on tak że jest długi i wstawione są na niego półki , każda półka ma podświetlanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 No to jak masz łuk... to pozostaje wstawić jeszcze bombarde czy inną kolubryne :) najlepiej na surowe kamienie... :DPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 23:13 07-06-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 hehe wiem wiem , nieraz zasnąć nie mogę jak sobie o tym pomyśle co mogę tam zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Koniecznie wstaw fotki jak skończysz, ciekaw jestem jak Ci wyjdzie... moze cos podpatrze? :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 01:03 12-06-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Oczywiście że wstawię , może nawet wstawię z remontu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2011 odświeżam wątek może ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe pomysły?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 goła cegła świetnie wygląda moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Nie pamiętam gdzie, ale w jakimś muzeum widziałem, że na ścianę (z cegły) położony był tynk, a następnie niestarannie odłupany w niektórych miejscach - do gołej cegły. Taki efekt też mi się podobał, sprawiało to wrażenie jak by o bok coś wybuchło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Maku- jeśli chcesz na żywca potrenować, to zapraszam do siebie.Będziesz mógł sobie poszaleć- do ewentualnego remontu mam c.a. 140 m2 piwnic :-) Można każdą inaczej zrobić i po robocie wybierzesz najlepszy estetycznie wariant... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 11 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Heh , a gdzie mieszkasz? : DNo tak będę robił tą cegłę, ale mam problem bo jest ona jasna, będę musiał ją pomalować na czerwień ceglastą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 11 Czerwiec 2011 Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Malować na czerwono? To już wolę tynk ;) Ew. kup płytki ze strukturą starej cegły, poszperaj w katalogach CRH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.