Skocz do zawartości

Stan Wojenny w PRL Ustka

grinfo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy kogoś interesują tego typu historie Toczasy nie odległe atematy Jak z bonda mama ich kilka Jeden zwionzany z Ustką drugi z KDOP westerplate Chciałbym Je rozwiązać prosze o pomoc w tych sprawach . ps Miałbym ciekawe informacje o 49 pp Z powarzaniem dla programu było nie mineło grinfo
Napisano
pamiętam że w roku 1982 w wakacje jako 11 latek przebywałem na turnusie kolonijnym w centrum szkolenia marynarki wojennej,pierwsze spotkanie z zapałami do f1 i zobaczenie na własne oczy kałacha było to prawdziwe przeżycie,wycieczka na oksywie i wyjście w morze kutrem torpedowym,przywiozłem kilka naszywek ,całe swoje oszczędności wydałem w kantynie na orzełki i guziki mw.początki ciekawe.mam pytanie czy w csmw nadal stoi kuter torpedowy?fajne wakacje.nie do zapomnienia,
Napisano
Dawna nazwa to Centrum Szkolenia Specjalistów Marynarki Wojennej Ustka. Jednak od Ustki to trzeba było kawałek dymać lub autobus MPK Słupsk-Ustka koszary.
Rzeczywiście do Lędowa było bliżej :)
Ten okręt jak pamiętam to nie kuter torpedowy tylko jakiś patrolowiec i stał przy drodze na stadion ,a za nim był basen gdziemłodzież" latem uczyła się korzystać z kapoków i MUR-ów
Napisano
Dawniej do CSSMW jeździł PKS-ogórek w godzinach szczytu, czyli gdy kadra i pracownicy jechali do i z pracy. Zabierał tylko z biletami miesięcznymi a reszta dymała na piechotkę i na rowerach. Ale przez las nie było daleko.

C.
Napisano
W 1989 robino tam ze mnie radiotelegrafiste...miłe wspomnienia heh
Pózniej desantowiec w Swinoujściu,też milutko.
Pozdrawiam przymusowych bywalców" tego 2 letniego wtedy turnusu ...
Wczesniej byly 3 letnie ....
Napisano
To tam :)

Teraz nie ma ani poczty, ani kantyny. Chyba nawet kiosk zlikwidowali (ten przy bramie).
Wojska już też mało - kiedyś to były przysięgi :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie