Skocz do zawartości
  • 0

Amunicja ppanc37 wz36

rab74

Pytanie

Napisano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć o typ pocisku? (ppanc z dennym zapalnikiem???) oraz jak niebezpieczny jest jego transport i grzebanie" przy nim. Może mi ktoś pomóc?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja znam osobiście takiego sapera który zrobił " eksponat ten przy wejściu do Muzeum Wojska Polskiego. Jeden z tych na widok którego oczy wylażą na wierzch a Twoj syn zadaje pytania na ktore Ty potrafisz odpowiedzieć tylko - nie wiem ! "

I nie uważam że wszystko jest beeeeee

Jednakże zaznaczam ryzyko jest wieksze niż ewentualne korzyści

Musialy byc w jakiejść skrzynce " wydaje mi się że w piasku

Gratuluje trafienia
Napisano
zeby nie było ze zachecam...
wiadomo powszechnie ze wyjac pocisk z luski to nie jest jakas sztuka...
znam goscia ktory rozkrecał te maleństwa bez najmniejszego problemu,
przeciez amunicje transportowano przez doły wertepy itp... wazne jest czolowe uderzenie...
ale mimo to, lepiej zapomnij :) miej satysfakcję ze wiesz gdzie takie cos jest :)
Napisano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć o typ pocisku? (ppanc z dennym zapalnikiem???) oraz jak niebezpieczny jest jego transport i grzebanie" przy nim. Może mi ktoś pomóc?

Napisano
co do patyny - zgodzę sie z kol. ZUBIKED, sam trafilem na glebokosci okolo metra łuski z 1ws od mańka - w piasku, tez nie mialy patynki, były złociutkie
Napisano
Grzebać? Chyba że chcesz wyglądać tak niewyjściowo jak jegomoścíe z tych zdjęć i filmu,które nasz kolega wstawił w innym wątku.
http://forum.relicvia.ru/ptopic5175.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie