Skocz do zawartości

Rocznica

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ciekawe rozumowanie niektórych, przypomnę tylko i porównam, to Niemcy zaatakowali nas pierwsi, Rosjanie nas dopiero dobili.
Rosyjskie czołgi i ich żołnierze dotarli do Berlina i w podzięce wybili sporo populacji III Rzeszy.
Po 1945r. ZSRR prowadziła działalność mająca na celu wyeliminowanie w Polsce wszystkich przeciwników, Niemcy natomiast mieli w planach eliminację całego narodu.
Powiem jedno cieszyć się należy że wojnę wygrali Rosjanie nie Niemcy, z drugiej strony rozpaczać należy że wygrali ja Rosjanie nie Alianci.
Powiem szczerze kochanych aliantów mam w głębokim poważaniu wzięli od nas wszystko nie dając nic w zamian, powiem więcej robili wszystko chyba co mogli żeby uzbroić Hitlera i skierować jego machinę wojenną na wschód bez skrupułów nas poświęcając.
Zastanawia mnie zaciekłość ataków niektórych i gloryfikowanie faszystów oraz ostatecznego rozwiązania w stosunku do Polaków.
Napisano
Moim zdaniem kol. stell ma rację, jak by nie było to z pod okupacji niemieckiej wyzwolili nas Rosjanie a co było dalej...
Ktoś mi kiedyś powiedział, że rusek jak przechodził przez Polskę to w Warszawie furażerkę zostawił, a po wojnie po nią wrócił...
Napisano
ten dzień wg mnie ma upamiętnić tych którzy walczyli i zginęli w walce z niemcami niezależnie czy byli to żołnierze Polscy,Angielscy,jankesi czy cała masa armii czerwonej z najdalszych zakątków Związku Radzieckiego którzy walczyli i ginęli na ziemiach Polskich a niejeden pewnie nawet nie wiedział gdzie jest miał tylko iść wpierjod"

Znów się powtórzę cytując wielka głowę:

Żołnierze radzieccy oswobodzili nasze ziemie, ale nie mogli nam dać wolności, bo sami jej nie mieli."
Napisano
''Ciekawe rozumowanie niektórych, przypomnę tylko i porównam, to Niemcy zaatakowali nas pierwsi, Rosjanie nas dopiero dobili''

No to jaja hehe. Faktycznie Rosjanie zaatakowali nas ponad 2 tygodnie póżniej, tak jak było w pakcie, wiadomych dwóch panów. Zaciekaw się koncentracją wojsk Polskich w 1939 roku. Atak Armii Czerwonej jednoznacznie popsuł plany obronne wzdłuż rzeki Wisły. Zresztą, Rosjanie nas póżniej zaatakowali to są fantastyczni, a ja gloryfikuje Adolfa Hitlera, więc bez komentarza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie