woytas Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Kupiłem se lornetk by podglądać Bernadetkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Ale w oknach żaluzje mooo zasłonięte...Osobiście jak kwestia lornetek, to tak ode mnie - godna uwagi lorneta http://allegro.pl/lornetka-tento-bpc-7x50-szkla-zeiss-okazja-i2558727328.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Z Zeissem prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Z Zeissem :>Użytkowałem ją i jest rewelacyjna jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 ...nie jest rewelacyjna, ale całkiem przyzwoita jak wszystkie lornetki radzieckie i polskie peerelowskie.Współczesna zachodnia o podobnych parametrach kosztuje ponad 500 zeta, a ruski oscylują koło stówy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Sierpień 2012 Share Napisano 24 Sierpień 2012 Lubujecie się koledzy w badziewiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz12348 Napisano 24 Sierpień 2012 Share Napisano 24 Sierpień 2012 Ja polecam lornetkę z z marketu lidl za 99 zł z gwarancja i nawet niezła . Używam jej i jestem zadowolony za tą cenę nic lepszego nie dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1987 Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 Polecam Nikona Action 10x50 CF. Kupiłem kiedyś do oglądania gwiazd, jest bardzo jasna, w nocy można podglądać, czy np nikt się nie zbliża itd ;) W dzień uzyskiwany obraz z niej jest bardzo ostry, choć oczywiście im dłużej ją użytkujemy tym bardziej rzucają się w oczy niedoskonałości optyki - żeby było idealnie trzeba wydać 2000zł na lornetkę. Za tę cenę nie znajdzie się nic lepszego. Model tej samej lornetki EX jest ulepszony, nie ma kilku wad optycznych i jeżeli komuś zależy na perfekcyjnym obrazie to polecam ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 żeby nie zakładać nowego wątku...Jakiś lekki acz solidny kompakt w okolicach 2OO zeta.Macie jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2016 Macie...Unikać Bushnella...chyba, że ja* miałem pecha :-( Przeżyła kilka wyjazdów i umarła mechanicznie. Teraz a tapecie" mamy kupione z n-tej ręki dzieło radzieckiej mechaniki oparte na niemieckiej optyce. Dziwo ma trzydzieści, czterdzieści lat, soczewki idealne, wszystko działa, a kosztowało na jakimś szaber placu może 1/5 Bushenlla. W komplecie z nakładkami na okulary, skórzanym ( pancernym ) etui...* a dokładnie moja koleżanka małżonka, dla której to był zakup.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:35 01-08-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 Yeti, miałem BPC długi czas, niestety mi zajumali z auta; wcześniejsza PZO, czyli w sumie to samo wytrzymała 15 lat intensywnego używania.Więc 'BEDZIE PAN ZADOWOLONY'*A tera szukam czegoś letciejszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 6 x 30 PZO nie do zdarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 Miałem jako dzieciak sowieckie TENTO 7x46, chyba, potem 7x50 z długim pryzmatem - nocny wymiatacz, w końcu zaopatrzyłem się w Zeissa...10x50 i 8x32b notarem... I nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 2 Sierpień 2016 Share Napisano 2 Sierpień 2016 Ale targać Zeissa w bocznej kieszeni bojówek na wykopki?Toż to grzech i perwersja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 2 Sierpień 2016 Share Napisano 2 Sierpień 2016 A leźć z Zeissem w kieszeni 65 przez Czerwone Bagno to nie świętokradztwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 2 Sierpień 2016 Share Napisano 2 Sierpień 2016 Za szybko wysłałem. Zeiss wytrzymał, Nikon i Olympusy kolegów pomimo futerałów poległy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Sierpień 2016 Share Napisano 3 Sierpień 2016 Dalej mam tą co wyżej,już i kąpiel zaliczyła i upadek,wsio całe i sprawne.Rozkręcić,wymyć,wysuszyć i gra.Niemiecka jakoś,ruska wytrzymałość a wyprodukowana kit wie gdzie:)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 11:14 03-08-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 27 Sierpień 2016 Share Napisano 27 Sierpień 2016 Takie cudeńko sobie sprawiłem:DDo jakichś ambitnych obserwacji się nie nadaje, ale do kieszeni, na wykopki super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.