Argentum Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 I taka moja rada jak były kanki to i słoiczek z monetkami bedzie na 50% w pobliżu szukaj dokładniepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 A co robicie z tymi łachami, czy one mają jakąś wartość historyczną jeśli są w dobrym stanie czy lądują na śmietniku? Bo wojskowe to na pewno zabieracie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Terenu do końca nie chodziłem,z nadmiaru emocji byłem już tak zmęczony,że wolałem sobie trochę zostawić na jutro..mam taką nadzieje.W jednej kance był skórzany portfel z papierami i mała portmonetka ale niestety mały bilon około 2 marek.Mam wielką nadzieje,że trafie porcelanę albo coś z sztuców.Może znajdę jeszcze noże ,będę miał komplet..Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Zależy od kanki i rzeczy,jak kanka wytrzymała i nie puściła wilgoci do środka i rzeczy są w dobrym stanie to zatrzymuje na pamiątkę co się rzadko zdarza.W tym depozycie niektóre rzeczy były nowe jeszcze z metkami,aż nie do uwierzenia..Taki okres czasu a taki stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Opowiedz wiecej o miejscu gdzie trafiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Około 500 metrów od niemieckich zabudowań,skarpa.Pierwszy depozyt czyli dwie kanki z piła od krajzegi na szczycie skarpy.Następne dwie kanki w jednym dołku około 20 metrów od pierwszego depozytu w prostej linii od zabudowań.Z czasem człowiek już wyczuwa charakterystyczne miejsca.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Szczerze zazdroszczę,gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badal Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 A jaki dodatek był w kieszeni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Nieskromnie napisze ,że jest czego.Życzę takich skrytek.A w kieszeni..To już moja tajemnica:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAZON75 Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Głęboko były zakopane?Super trafienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Około 60-70 cm,dosyć głęboko jak na taki depozyt.N szczęście piasek,zawartość dosyć dobrze zachowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 generalnie na każdej posesji coś wyjdzie szmaty i porcelana prawie wszędzie ,w okresie 19-20wiek przełom srebro to była norma,widziałem kilka depozytów ciekawe i wkręcające jak heroina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 lepiej tak się wkręcać niż inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Witam Kolegów.No z tym królem to bym nie przesadzał,miałem Sov GT i mam Smętka.I co nie co depozycików już wyszło:-)..Łapie je jak wsciekły:-).Koledze oczywiście gratuluję,ale nie zazdroszczę:-)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Kolego MAJKI,nigdy osobiście nie sprawdzałem śmętka i nie mogę się wypowiedzieć o tym wykrywaczu ale pracowałem z innymi i żaden nie przebił Minelaba.Oczywiście co do depozytów to można je namierzyć rożnym sprzętem ale na drobince to naprawdę nie jeden raz mnie zaskoczył.Jest to uniwersalny prosty wykrywacz ,który odwdzięczy się swojemu operatorowi:-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 witam, depozyt" złapie każdy wykrywacz. Posiadam terkę 705 ale widziałem suwerena w akcji. Rzeczywiście cięzko pobić" ten wykrywacz zwłaszcza w silnie zaśmieconym środowisku. Gratuluję znalezisk i życzę kolejnych. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Witam.Kolego GEORG101,daleki jestem od tego aby negować zalety Sov,miałem go i jest naprawdę jak najbardziej OK:-).Zmieniłem go na HS bo to był mój pierwszy sprzęt,na nim zdobywałem pierwsze szlify bojowe i przywiązałem się do niego:-).Z Sov chodziłem za krótko aby wskrzesać z niego wszystko co potrafi:-).Raz jeszcze gratuluję znalezisk.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 fajne trafienie .gradki Powodzonka i KOP DÓŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Witam.Mam takie pytanie odnośnie depozytu,byłem na miejscu poniemieckiego gospodarstwa i w miejscu gdzie stał chyba chlew,przy fundamencie,w rogu pod warstwą ziemi,gdzieś 20 cm.jest wylany beton.Wykrywacz piszczy jak szalony,sprawdzałem po wszystkich rogach ale była cisza.Moje pytanie, czy ktoś spotkał się z zabetonowanym depozytem o ile to depozyt?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 mogą być też cegły. Nie rozbijesz, nie zobaczysz. Możesz nawiercić jeśli będzie czerwony pył to cegły piszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 dokładnie mogą być cegły,ale tylko chcem się dowiedzieć czy toś się spotkał z takim czymś? pozdrawiam i dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zbrojenie piszczy. Chyba że faktycznie coś ukryli, ale bez rozkuwania sie nei dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 mam zamiar pojechać w te miejsce jak tylko będzie chwilę wolnego,będzie kucie,tylko na zbrojenie to za mała wylewka betonowa,to jest 1,5m,na 1,5m. może jakieś zmocnienie tego rogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 po co tyle gadasz jedź i kuj :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zawsze możesz obkopać dookoła i próbować nakłuwać szpilą saperską, prosty i niezwykle skuteczny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.