Skocz do zawartości

Kolekcjoner zatrzymany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Tym razem zatrzymano 44 letniego kolekcjonera z Niałka Wielkiego przez policję z Wolsztyna.Zatrzymano sporo pistoletów oraz ponad 1200 szt amunicji.Szkoda, że nie miał na to papierów bo naprawdę fajne eksponaty, a tak lipa.Szkoda chłopa na pewno ktoś zadzwonił mile donoszę". Mógł chociaż pozbyć się tej amunicji. W sumie niebiescy mają czym się chwalić ale kolejny prosta sprawa i kolejne odznaczenia. Poniżej daje linka do artykuł, a tak nawiasem co do za broń.Może ktoś rozpoznaje ja widzę mausera reszty nie znam!!!!
http://www.echaokolic.pl/depesze/NIALEK_WIELKI___Zabezpieczony_arsenal/
Napisano
wis czy colt 1911 bo słabe zdjęcie,,?? szkoda kolekcjonera,nie na takie wiadomości czekam,prawdę mówiąc to szkoda zbierać takie fanty to nie ma sensu.zabiorą ,wyrok,koszty ,stres,dajesz wynik i premię policji,,nawet czarnoprochowca wcisneli aby było więcej.
Napisano
Pisząc o 'nieświadomości'miałem na myśli to że facet nie orientował się jak jego hobby postrzega nasze kopnięte prawo.Pewnie nawet nie słyszał o ;chwalebnej; konfiskacie kolekcji p.Nowakowskiego.
Napisano
u mnie w domu ustawa jest wydrukowana i jest w najważniejszym miejscu w razie wejścia policji ,daję im do zapoznania się z nią.bo działają wbrew prawu,zażalenie na przeszukanie gotowe tylko data i podpis.posiadam materiał dowodowy ,bo wszystko można sprefabrykować.polecam aby kązdy kolekcjoner posiadał ust,gotową do wglądu i w razie wejścia policji ich podszkolić i nauczyć,pozdrawiam,stg.
Napisano
Też mi się wydaje że to colt 1911, a nie VIS. Lepiej na ścianę kupić replikę karabinu lub broni z II wojny w formie ASG bez zezwolenia za to na legalu na Allegro. Często mechanizmy firmy Boy są montowane do oryginalnych kolb z II wojny + oryginalny pas nośny i praktycznie mamy wtedy na legalu oryginalną kopię, ale złudnie przypominającą oryginał i można oddać suchy strzał.I jak by co smutni panowie na pierwszy rzut oka ooo broń z wojennki, a tu ASG wmontowane na legalu i klops. A prawdziwej broni lepiej nie zbierać za dużo problemów chyba że ktoś ma kasę i deko kupi, ale drogo.
I w ogóle to lepiej policji złapać kolekcjonera, a nie bandziora zawsze jakieś wyniki, a zagrożenia życia przy zatrzymaniu prawie żadne. Bo z reguły kolekcjonerzy to ludzie myślący. Czyli albo kolekcjonara albo pijanego na rowerze a po 15- 20 latach emerytura za nasze pieniądze z podatków.
Napisano
Kolekcjoner" bez stałego miejsca zamieszkania. Rozumiem karabiny i pistolety (każdy może mieć słabość choć oczywiście potrzebne zezwolenie), ale na chusteczkę tyle amunicji?
Z kolekcjonerką to on raczej niewiele miał wspólnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie