Czlowieksniegu Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 Po to, by wczasowicze mogli bezpiecznie wypoczywać. To będzie jedna z największych operacji saperskich po wojnie - w piasku są tysiące pocisków artyleryjskich Prawda o plaży w Kołobrzegu wyszła na jaw, gdy Urząd Morski w Słupsku rozpoczął remont trzykilometrowego odcinka plaży w mieście. - Do tej pory nikt jakoś nie myślał o tym, żeby plażę oczyścić. Robiło się tylko tzw. refulację, czyli dosypywało piasek, i był spokój - przyznaje dyrektor Urzędu Morskiego w Słupsku Tomasz Bobin. Plan prac: od molo do ośrodka wypoczynkowego Arka mają być wymienione ostrogi brzegowe, progi podwodne do rozbijania fal i refulacja - nasypanie 700 tys. metrów sześc. piasku. Koszt inwestycji - 48 mln zł (dała UE).[...]http://wyborcza.pl/1,75248,9268408,Rozbrajanie_plazy_w_Kolobrzegu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy603 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 tyle lat mieszkam w tym mieście a ono ciągle zaskakuje.Aż dziw bierze ze przez tyle lat nikomu nic się nie stało.W samym porcie też wyciągali w tamtym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Pamiętam Kołobrzeg z I połowy lat 80-tych, kiedy to przebywałem tam na koloniach. Znalezienie na plaży pocisku artyleryjskiego nie było większym wyczynem, a amunicja od ppsz pojawiała się przy budowie zamków z piasku i natychmiast była konfiskowana przez wychowawców :). Moim największym gabarytowo znaleziskiem była rura od panzerfausta. Wtedy nie wiedziałem nawet co to jest.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebok24 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Witam. A może wkeisz kolego kilka fotek tego co znajdują na plaży przecież to jest legalne wykonuje to firma saperska. Więc jak można te fotki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 no właśnie, jak byś dał radę to pstryknij kilka fotek i wklej na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron66 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Witam.Na szybko link do galerii e-kg http://www.e-kg.pl/foto.html?func=viewcategory&catid=527 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron66 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 To był dopiero początek,a później było jeszcze gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Panie i Panowie! Nie ma się czym podniecać". W latach 60-tych, bywałem kilka razy na wczasach", w ośrodku BPKRŻ Częstochowa, /tak z 1200-1500m/ na E", od portu kołobrzeskiego. Normalką było że, z TMi, robiło się osłony przeciwwiatrowe" plażowych grajdołków", a nawet i pod głowę, jako poduszka, były wygodne.Bez paniki i sensacji, upraszam!Co innego było, w Krynicy Morskiej, w 60-62, UFF! Ale to inna historia.PS jakieś zdjątka", chyba się zachowały z tym, plażowym" sprzętem i jego wykorzystaniem.Serdecznie Pozdrawiam.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 teraz tvDzień dobry tvnrozbrajanie plażyprywatna firma +30 saperów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron66 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 To daje pewien pogląd na sytuację .Tym razem z Faktuhttp://www.fakt.pl/Miny-na-plazy-w-Kolobrzegu-Saperzy-ostrzegaja-,galeria-artykulu,100582,5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 W ten sposób oznaczane są każde sygnały a nie miny":)) Zresztą bezsensowność tej fotki, jak i pewnie całej akcji saperskiej, powinni potwierdzić koledzy z Kołobrzegu, regularnie czeszący tę plażę.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Minex 2DFmają tyszakcja ma charakter uspakajający m.in. dzisiejsze wejścia na TV mają na celu odkręcenie zagrożenia w świadomości turystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Choroba , przez tydzień codziennie spacerowałem z Podczela do Kołobrzegu i z powrotem , przywiozłem kilkaset zdjęć , ale żadnej rozrywki nie zobaczyłem. Nie to żebym tęsknił , tyle że coś relacje prasowe z rzeczywistością obserwowaną naocznie mi się nie zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 kol.Erich dopiero teraz sobie uświadomiłeś że TV mija się z rzeczywistosścią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.