Skocz do zawartości

Pomoc z oszustem z allegro

Szybkizpodlasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zgłoś gościa na policje i dodaj ze dotyczy sprawy sprowadzanych kordzików z Chin.
Wiem ze policja dorwała ich dużą dostawę , widocznie kolejne partie pszeszły bokiem. Może akurat namierza kanał.

Ponoć masa tego gówna jest sprowadzana z Chin.

MAsz tu:

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kordziki-z-symbolem-SS-przyplynely-z-Chin-n45086.html
Napisano
Zauważ że tego towaru nie wolno sprowadzać i handlować !!!!

...- Sprowadzania, nabywania i posiadania tego typu rzeczy zabrania artykuł 256, paragraf 2, Kodeksu Karnego - zaznacza Marcin Daczko, rzecznik prasowy Izby Celnej w Gdyni. - Taka działalność jest zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności.

Śledztwo w tej sprawie prowadzą już funkcjonariusze gdańskiej delegatury Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gdańsku. Szacunkowa wartość zatrzymanych kordzików wynosi około 70 tysięcy zł. ..."
Napisano
Ciężka sprawa, tak to właśnie jest nigdy się nie wie kto jest za drugą stroną no myślę że po 1 powinneś mu złą opinie napisać na allegro tam na jego koncie żeby kolejny ziom się nie dał oszukać po 2 każdy by teraz zadzwonił pewnie na gliny, no nie mam nic przeciwko tylko oni mają takich spraw od zarypania może mają tam jakiegoś informatyka który namierzy jego IP czy co tam i będzie miał nauczkę 3 JA NIGDY NIE KUPUJE PŁACE PRZELEWEM LUB COŚ W TYM RODZAJU! Najbezpieczniej jest wybrać opcję płace przy odbiorze w tedy masz pewność że coś do ciebie przyjdzie ale też nie wiadomo co jest w paczce ;/
Trochę to zabrzmiało pouczająco ale pisze to co myślę o tym.
Napisano
Dla potomności spiszę swoje (niezakończone) perypetie z problemami alle...
Niestety wszystko odbyło się poza allegro. Kasa wpłacona w maju ubiegłego roku i ciągle nowe terminy realizacji. W końcu straciłem cierpliwość i (po uprzedzeniu sprzedającego - zero kontaktu z jego strony) wybrałem się z doniesieniem na Policję ( marcu br.). Dziś się dowiedziałem iż pomimo tego iż kasa wpłacona a towaru niema (lub chociaż zwrotu pieniędzy) nie było to oszustwo gdyż sprzedający nie miał takiego zamiaru :) . Miły pan policjant powiedział iż po prostu mam pecha i oni się tym nie zajmą więcej a swych praw dochodził na drodze sądowej. Moje zaufanie do prawa i Policji w Polsce spadło (delikatnie mówiąc) dość znacznie.
Napisano
nomyss to jakaś dziwna policja u ciebie to ich obowiązek a nie widzi misie
ja zakupiłem towar w grudniu za 99,99 do lutego też ciągłe oddalania
wysyłki
sprawa zgłoszona 2 tygodnie później złożyłem wyjaśnienia na komendzie
oni pismo do allegro o namierzenie sprawcy
i jak by doszło do rozprawy to miałem mieć sprawę w sądzie w Katowicach
3 dni później dostałem maila od sprzedawcy że zwraca mi kasę i mam poinformować allego
poszedłem na komisariat powiedziałem że kasę mi oddał i zamknęli sprawę
tak w skrócie to u mnie wyglądało
Napisano
Pogratulować pozytywnego zakończenia. Mi powiedzieli czy prawdą jest iż moi znajomi u niego kupowali i czy ich też okantował. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem iż owszem kupowali i żadnych problemów nie mieli. W związku z czym policjant stwierdził iż to nie oszustwo tylko inne względy zadecydowały o trwającej 11 miesięcy zabawie". A skoro nie oszustwo to oni nie poprowadzą. Dziwne to troszkę i zastanawiam się czy mnie nie spławili po prostu...
Napisano
Gratulacje dla policji , jak widać są równi i równiejsi. A może to koleś jakiegoś postawionego policjanta ? Różne rzeczy można załatwić po znajomości.
Napisano
Odnotuj personalia policjanta i walcz dalej. Może trzeba napisać do Ministerstwa Sprawiedliwości i opisać jak to na dwa rózne sposoby można traktować podobny temat ;)
Może tak wysoko kolesiostwo nie działa ?
Napisano
Sprawa się zaskakująco zakończyła z osłupieniem niejakim zobaczyłem wzrost na swoim koncie :) . Czyli ta wizyta na policji jednak coś chyba dała pomimo tego że nie prowadzili dalej :)
Napisano
Nie chce się panom tą sprawą zajmować i tyle. A może jest za trudna...? Nie poddawaj się i wal znowu do nich, pytaj jak masz sformułować żeby raczyli się tym zająć, co masz jeszcze przedstawić itp. To Ty jesteś poszkodowany a oni są od tego żeby się tym faktem zająć. Przynajmniej teoretycznie, niestety... Ale nie wolno się poddawać - walcz o swoje do skutku!
Napisano
Sformułowanie niekorzystne rozporządzenie mieniem " jest jak najbardziej na miejscu, jest to po prostu kodeksowa nazwa oszustwa. Nie znajdziesz nigdzie w kodeksie zdania kto oszukuje ", tym się nie denerwuj, tak po prostu jest i koniec. Zażalenie zaś nie kieruj do Policji, tylko dobrze poczytaj dokument, który otrzymałeś, tam znajdziesz : do kogo i w jakim terminie możesz składać zażalenie na postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia. Pamiętaj o terminach, bo jak przegapisz, to i Święty Boże nie pomoże. A czy miałeś w tym postanowieniu uzasadnienie ?
Napisano
Witam.
Czytam to i dla mnie jest to śmieszne,że nasza policja nie potrafi załatwić takiej sprawy.Wszystko mają podane pod nos i nic nie mogą zrobić?
Jestem ciekaw jak oni załatwiają trudne sprawy jak z taką sobie nie radzą.
Szybki trzymaj się i walcz.
Pozdro
Napisano
... i straciłeś aż 15zł! (bo z komentarza wynika ze towar otrzymałes, tylko musiałeś jeszcze raz za niego zapłacić). Rzeczywiście, majątek, a Szybki stracił 400zł...
;]
Napisano
Chwila,posiadasz esy od niego a pozatym miał być oryginał a nie chińskie gówno. On popełnił oszustwo już w momencie wystawienia tego badziewia jako oryginału.
Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie