Skocz do zawartości

Skarb Uratowany!!!

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
skarb uratowany... bedzie czym wspomóc budżet panstwa . a premie po naście tys zł proponuję.
http://www.szczecin.kwp.gov.pl/component/content/article/34-kryminalne/6457-skarb-sprzed-1500-lat-odzyskany
Napisano
zatrzymano 32 monety " ciekaw jestem czy stawiały opór czy poszły dobrowolnie ( wyobrażam sobie jak je wyprowadzają zakute i w kapturkach tylko czy na awersie czy rewersie )
FARSA
Napisano
zagrzebiście ... no toż by się nie ośmieszali, naprawdę ...te pismaki, policja i archeo ...

jakie strucle, prawie złomy a podniecili się jak młode panienki - lepsze na allezło można kupić i co ?

(zakończona aukcja) - inne samemu można znaleźć ... nawet po 50 sztuk szły ...

http://allegro.pl/rzym-lot-5-ladne-stany-i1403464195.html
Napisano
ostatnio łapali ze Smiglowca tych co przekraczali predkosc - padlo kilkanasci osob (niech bedzie po 500 zeta...)
Koszt godziny lotu Sokola to gdzies kolo 10 tysiakow...
Sluszna linie reprezentuje nasza wladza...
Napisano
wiesz ...władzy się nie dziwię - dostają zgłoszenie obojętnie czy od archeo, czy od mądrali co lampi się w monitor i niewiele wie - więc muszą działać.

tylko chyba im coraz gorzej pod beretem - plomby, teraz wybłyszczone strucle rzymków ... nawet nie srebrne ...

im też chyba zima lekko uciska zwoje .... jak chcesz się wykazać w pracy - to może na ulicę bandziorów łapać.
Napisano
ciekawe w którym muzeum bedą lezały na aksamitach.
toz to skarb narodów.. zeby go znalesc musieli zawalic konstytucje 3 maja :D
Napisano
okejos - ty sobie nie żartuj z poważnych spraw ...

ten nasz rzymski skarb powala na kolana zeszłoroczny skarb saksoński. tamten to pikuś - nasz to jest to :)

no i złapali kolejnego handlarza dobrami narodowymi, a złapią jeszcze tego co mu niby sprzedał ... i kto wie kogo jeszcze ta sprawa pociągnie ...

jeszcze tylko środki masowego przekazu powinny piac z zachwytu, a nie tylko regionalna.
Napisano
ale boratynkę nawet warta 20 groszy zawsze ci wcisną ze wykopałeś bo to moneta typowa dla ziem polskich.
ale te rzymki nie wystepuja na ziemiach polskich. w IV i V wieku rzym miał inne sprawy jak utrzymywanie kontaktów handlowych z naszymi terenami
Napisano
no coś ty - rzymianie kręcili się po Polsce jak muchy wokół ... znaczy się wpływy rzymskie datuje się od dawna na terenie Polski :)

http://www.polskiedzieje.pl/pozostale-artykuly/stosunki-gospodarcze-ziem-polskich-z-imperium-rzymskim.html
Napisano
Poza tym na polskich polach znacznie trudniej o najbardziej nawet popularnego brązika z okresu Późnego Cesarstwa niż o srebrnego denara z II w.
Napisano
Za komuny bylo wszystko panstwowe no zmalymi wyjatkami,wiec co w ziemi to panstwowe.Teraz jest prywatne a oni dalej ze co w ziemi to panstwowe.
Napisano
Kara musi być, dotkliwa i przykładna!

Ale dla tego, kto wypolerował te monety!!!!

Zakaz zbliżania się do monety starszej niż 20-letnia, zakaz posiadania papieru ściernego, wiertarki, szczotek drucianych, cifa-a, kreta i czego tam jeszcze mógł użyć.

Współczuję umizmatykom", którym przyjdzie te destrukty oceniać.

A cała sytuacja żenująca. Policja w Szczecinie ma duży problem... sama ze sobą. Oby ich ktoś oświecił.
Napisano
Ja się boje i pisze to z pełną powagą... boje się,że kiedyś do mnie zapukają i stracę moje ''skarby'' cenne tylko dla mnie. Jak to zmienić?
Kiedy to się skończy?Jest mi przykro i smutno,czuje się zastraszony tymi akcjami.Nie wiem jak ja zacznę sezon wiosenny.
Pozdrawiam Tomasz
Napisano
No jasne tyle to wiem,ale w tym roku zwyczajnie się boje.Przez te wyczyny policji.Boję się,że się przyczepią o nie wiadomo co i nawet nie będę umiał się wybronić... ech szkoda gadać... gdyby tak się zmieniło choć troszkę...
Napisano
a ja to myślę że te nasze władze robią to specjalnie, bo się martwią że wszystko wykopiemy i oni później nie będą mieli co wykopywać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie