Skocz do zawartości

Skarb Uratowany!!!

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

zagrzebiście ... no toż by się nie ośmieszali, naprawdę ...te pismaki, policja i archeo ...

jakie strucle, prawie złomy a podniecili się jak młode panienki - lepsze na allezło można kupić i co ?

(zakończona aukcja) - inne samemu można znaleźć ... nawet po 50 sztuk szły ...

http://allegro.pl/rzym-lot-5-ladne-stany-i1403464195.html

wiesz ...władzy się nie dziwię - dostają zgłoszenie obojętnie czy od archeo, czy od mądrali co lampi się w monitor i niewiele wie - więc muszą działać.

tylko chyba im coraz gorzej pod beretem - plomby, teraz wybłyszczone strucle rzymków ... nawet nie srebrne ...

im też chyba zima lekko uciska zwoje .... jak chcesz się wykazać w pracy - to może na ulicę bandziorów łapać.

okejos - ty sobie nie żartuj z poważnych spraw ...

ten nasz rzymski skarb powala na kolana zeszłoroczny skarb saksoński. tamten to pikuś - nasz to jest to :)

no i złapali kolejnego handlarza dobrami narodowymi, a złapią jeszcze tego co mu niby sprzedał ... i kto wie kogo jeszcze ta sprawa pociągnie ...

jeszcze tylko środki masowego przekazu powinny piac z zachwytu, a nie tylko regionalna.

ale boratynkę nawet warta 20 groszy zawsze ci wcisną ze wykopałeś bo to moneta typowa dla ziem polskich.
ale te rzymki nie wystepuja na ziemiach polskich. w IV i V wieku rzym miał inne sprawy jak utrzymywanie kontaktów handlowych z naszymi terenami

no coś ty - rzymianie kręcili się po Polsce jak muchy wokół ... znaczy się wpływy rzymskie datuje się od dawna na terenie Polski :)

http://www.polskiedzieje.pl/pozostale-artykuly/stosunki-gospodarcze-ziem-polskich-z-imperium-rzymskim.html

Kara musi być, dotkliwa i przykładna!

Ale dla tego, kto wypolerował te monety!!!!

Zakaz zbliżania się do monety starszej niż 20-letnia, zakaz posiadania papieru ściernego, wiertarki, szczotek drucianych, cifa-a, kreta i czego tam jeszcze mógł użyć.

Współczuję umizmatykom", którym przyjdzie te destrukty oceniać.

A cała sytuacja żenująca. Policja w Szczecinie ma duży problem... sama ze sobą. Oby ich ktoś oświecił.

Ja się boje i pisze to z pełną powagą... boje się,że kiedyś do mnie zapukają i stracę moje ''skarby'' cenne tylko dla mnie. Jak to zmienić?
Kiedy to się skończy?Jest mi przykro i smutno,czuje się zastraszony tymi akcjami.Nie wiem jak ja zacznę sezon wiosenny.
Pozdrawiam Tomasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie