okejos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 skarb uratowany... bedzie czym wspomóc budżet panstwa . a premie po naście tys zł proponuję.http://www.szczecin.kwp.gov.pl/component/content/article/34-kryminalne/6457-skarb-sprzed-1500-lat-odzyskany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Szok! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 zatrzymano 32 monety " ciekaw jestem czy stawiały opór czy poszły dobrowolnie ( wyobrażam sobie jak je wyprowadzają zakute i w kapturkach tylko czy na awersie czy rewersie )FARSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 zagrzebiście ... no toż by się nie ośmieszali, naprawdę ...te pismaki, policja i archeo ...jakie strucle, prawie złomy a podniecili się jak młode panienki - lepsze na allezło można kupić i co ?(zakończona aukcja) - inne samemu można znaleźć ... nawet po 50 sztuk szły ...http://allegro.pl/rzym-lot-5-ladne-stany-i1403464195.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 ostatnio łapali ze Smiglowca tych co przekraczali predkosc - padlo kilkanasci osob (niech bedzie po 500 zeta...)Koszt godziny lotu Sokola to gdzies kolo 10 tysiakow...Sluszna linie reprezentuje nasza wladza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 wiesz ...władzy się nie dziwię - dostają zgłoszenie obojętnie czy od archeo, czy od mądrali co lampi się w monitor i niewiele wie - więc muszą działać.tylko chyba im coraz gorzej pod beretem - plomby, teraz wybłyszczone strucle rzymków ... nawet nie srebrne ...im też chyba zima lekko uciska zwoje .... jak chcesz się wykazać w pracy - to może na ulicę bandziorów łapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 ciekawe w którym muzeum bedą lezały na aksamitach. toz to skarb narodów.. zeby go znalesc musieli zawalic konstytucje 3 maja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 okejos - ty sobie nie żartuj z poważnych spraw ...ten nasz rzymski skarb powala na kolana zeszłoroczny skarb saksoński. tamten to pikuś - nasz to jest to :)no i złapali kolejnego handlarza dobrami narodowymi, a złapią jeszcze tego co mu niby sprzedał ... i kto wie kogo jeszcze ta sprawa pociągnie ...jeszcze tylko środki masowego przekazu powinny piac z zachwytu, a nie tylko regionalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 dzisiaj zgnite rzymki jutro boratynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 ale boratynkę nawet warta 20 groszy zawsze ci wcisną ze wykopałeś bo to moneta typowa dla ziem polskich.ale te rzymki nie wystepuja na ziemiach polskich. w IV i V wieku rzym miał inne sprawy jak utrzymywanie kontaktów handlowych z naszymi terenami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 no coś ty - rzymianie kręcili się po Polsce jak muchy wokół ... znaczy się wpływy rzymskie datuje się od dawna na terenie Polski :)http://www.polskiedzieje.pl/pozostale-artykuly/stosunki-gospodarcze-ziem-polskich-z-imperium-rzymskim.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Poza tym na polskich polach znacznie trudniej o najbardziej nawet popularnego brązika z okresu Późnego Cesarstwa niż o srebrnego denara z II w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Nalezy zadac pytanie kiedy ta komuna,ciemnogrod i rzady nawiedzonych matolow sie w koncu skoncza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Za komuny tego nie było. Czas sobie uświadomić, że to nowa, Najjaśniejsza Trzecia RP. C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Za komuny bylo wszystko panstwowe no zmalymi wyjatkami,wiec co w ziemi to panstwowe.Teraz jest prywatne a oni dalej ze co w ziemi to panstwowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Kara musi być, dotkliwa i przykładna! Ale dla tego, kto wypolerował te monety!!!!Zakaz zbliżania się do monety starszej niż 20-letnia, zakaz posiadania papieru ściernego, wiertarki, szczotek drucianych, cifa-a, kreta i czego tam jeszcze mógł użyć. Współczuję umizmatykom", którym przyjdzie te destrukty oceniać.A cała sytuacja żenująca. Policja w Szczecinie ma duży problem... sama ze sobą. Oby ich ktoś oświecił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 one - nie były polerowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziki pies Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 kolega pewnie wrzucił je do cilit gangbang.i wyglądają prawie jak ze złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Ja się boje i pisze to z pełną powagą... boje się,że kiedyś do mnie zapukają i stracę moje ''skarby'' cenne tylko dla mnie. Jak to zmienić?Kiedy to się skończy?Jest mi przykro i smutno,czuje się zastraszony tymi akcjami.Nie wiem jak ja zacznę sezon wiosenny.Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Tomek jak zaczniesz? normalnie spakujesz szpadel wykrywacz i pójdziesz w lasy pola kopac kopac i jeszcze raz kopac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 No jasne tyle to wiem,ale w tym roku zwyczajnie się boje.Przez te wyczyny policji.Boję się,że się przyczepią o nie wiadomo co i nawet nie będę umiał się wybronić... ech szkoda gadać... gdyby tak się zmieniło choć troszkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Panie i Panowie- od kompów odmaszerować i Proces pana Kafki studiować... a nie pianę bić i w stresie żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 tomciuncio czas zdac sprzet jak masz pietra albo naucz sie bronic bo do odwaznych swiat nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Skarb Uratowany" - uhhh dzięki Bogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 a ja to myślę że te nasze władze robią to specjalnie, bo się martwią że wszystko wykopiemy i oni później nie będą mieli co wykopywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.