Skocz do zawartości

Wrocławskie T-34 rozpoczęły strzelanie

wilcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pytanie do kolegów z Wrocka:o co chodzi z tymi błyskami wystrzałów z luf T-34 stojących przy cmentarzu?Heepening? Czołgi odmalowane, a te błyski to jakiś koszmar.Wrzućcie fotki to reszta kraju zobaczy,coś czego jeszcze nikt na świecie nie widział.
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zgadza się widziałem je pierwszy raz (te imitacje pomarańczowe wybuchów!! wystające z luf) w czwartek rano,ale na dwóch T34 od ulicy Wyscigowej, na armatach od ul Karkonoskiej nie było czy były na dwóch pozostałych czołgach nie widziałem,chciałem zrobić zdjęcie ale zobaczyłem w ostatniej chwili.
Napisano
Cmentarz oficerów powstał w 1947 roku. Czołgami opiekowali się Rosjanie, którzy stacjonowali w pobliskiej jednostce na Klecinie. To oni raz w roku malowali czołgi i haubice. " Ładnie, ponad 60 warstw farby, to już jak zimmerit by się sprawdzało :)
Napisano
Niedawno ogladajac rózne rosyjskie strony poswiecone wlasnie nekropolia zonierzy radzieckich zauwazylem ze u nich chyba standardem jest malowanie czołgow sluzacych za pomniki na taka wlasnie zielen (mowie tu o nekropoliach ktore wygladaja na wyremontowane). Dziwna sprawa skoro niby ta farba ma super konserwowac bo w sumie na nia mozna by nalozyc kolor wlasciwy. No ale rosyjskiej technologii mysle ze nikt nigdy nie zrozumie no chyba ze tlumaczenie super wlasciwosciami farby jest wyssane z palca a jaki jest w tym prawdziwy cel to mozna sie tylko domyslac ze koszty aczkolwiek i to dziwi bo wydaje mi sie ze przy kosztach takiego remontu jakiego sie tam podjeli to kilka puszek farby jest niczym. Zreszta ich cmentarz ich czolgi troszke szkoda ze na wlasne zyczenie oszpecili te czolgi.
Napisano
Jechałem Karkonoską wczoraj i potwierdzam,to co napisał danielbre.Wszystkie 4 pojazdy wyposażono" w pomarańczowe imitacje wystrzałów,haubice jak na razie nie tknięte.
Napisano

Obiecane fotki.Pogoda dziś we Wrocławiu nie najlepsza,co za tym idzie jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia,ale efekt widoczny.Komentarz pozostawiam Wam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie