karabin Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 A niemiaszki i ruski to nie łaska do kompletu? Czy słowo żydek lub polaczek ubliża komuś??? Jeśli tak uważasz to gość nazwiskiem Polaczek natychmiast musi je zmienić o Żydku nie wspomnę.Zdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Ubliża i polaczek, i niemiaszek, i rusek ( choć wyrok sądu mówi coś innego ), i żydek...Ubliża i przedstawicielom tych narodów, i pewnej estetyce-etyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Nie każdy odbiera to tak samo. Ktoś równie dobrze może mnie posądzić o sympatyzowanie z nazizmem bo zbieram niemieckie fanty,niektórym w głowie się níe mieści że coś niemieckiego można lubieć i uważają to jako zło. Moim zdaniem polaczek czy żydek to raczej określeníe żartobliwe.Takie moje zdanie (i Sądu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Może tak- wg SJP 1. pogardliwe określenie wyznawcy judaizmu; 2. potocznie: sknera, kutwa".Wg Regulaminu Forum amieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe, antysemickich, rasistowsich i jednoznacznie obrażających uczucia religijne."Twój światopogląd i poczucie humoru jest Twoim problemem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Duzo tez zalezy kto owe slowa wypowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 No a co z tym domem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Tyle razy widziałem na forum słowo ,,niemiaszek,,itp. i nikt się nie bulwersował z tego powodu. Osobiście do żadnej nacji ani wyznania nic nie mam. Dla mnie liczy się jakim się jest człowiekiem i narodowość jak i wyznanie nie ma tu nic do żeczy.Jeśli ktoś poczuł się urażony to chylę czoła i przepraszam.Moja wypowiedź nie miała na celu obrażenia kogokolwiek.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 rzeczy miało być,a nie żeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
su7791 Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 :D ale Wy to kochacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 koniec kłótni czekamy wciąż wieść co tak się wydarzyło w tym domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebok24 Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Przepraszam za słownictwo, jeżeli kogoś obraziłem. A ten dom w Gostyni ukrywa historię pewnie nic więcej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 W Gostyninie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lincoln Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Gostynin 20km od Płocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten1973 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 witam a nie jest to ten dom?stare zdjęcie z gostynina (ulica,budynki mogły sie zmienić) podczas egzekucji polaków za rzekome zamordowanie niemieckiego żandarma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 No to teraz wszystko wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Jeżeli nawet , to jaki związek z tym domem miała by egzekucja ludności . To by mogło dotyczyć całego miasteczka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Ja, osobiście, nie widzę podobieństw domu ze zdjęcia i przedmiotowego domu. Druga sprawa- większość tego typu budynków ( bez względu na umiejscowienie ) jest baaardzo do siebie podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Brak drzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Dom na zdjęciu zonkial32 jest dwukominowy a ten z egzekucji jest jedno kominowy wiec to dwa zupełnie inne miejsa. Ostatnio bylem w gostyninie i przejezdzałem obok tego domu, nietsty nikt z moich znajomych nic nie wiedział na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 końcem końców i tak nikt nigdy nie napisze tutaj nic konkretnego cos mi sie wydaje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Trzeba jakiemuś sąsiadowi dać Władysława II Jagiełłę to stanie się rozmowniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbibal76 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Zdjęcie zamieszczone przez ten1973 przedstawia egzekucję 10 Polaków w Gąbinie (ok. 20 km od Gostynina) w dniu 15 czerwca 1941r pod murem gąbińskiego kościoła. Obecie w tym miejscu jest pomnik i park, w tle ul. Browarna w Gąbinie.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mniezgoda Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 przesłałem znajomym z Gostynina - nic nie wie o tym aby ten dom był szczególny. Również, nie posiadają takiej informacji jego starsi sąsiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten1973 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 zgadza sie kolego zbibal76,pomyliłem zdjęcia to jest z gostynina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 w temacie http://www.tradytor.pl/forum/viewtopic.php?f=120&t=3074 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.