Skocz do zawartości
  • 0

Klamra ?

afrak

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kiczka1111 posiedzisz w tym parę lat to będziesz wiedział - chciałbyś wiedzę nabyć w jeden dzień ? - nie da się :):)

jakieś 10-15 lat temu widziałem już różne kopie u chłopów w Biesach :):)
Napisano
O, wreszcie jakieś konkrety, o to chodziło.
Ja nie wiem, czy to oryginał, czy kopia. Też chciałbym się dowiedzieć i przekonać, przeczytać jakieś argumenty.
Trooper85- to może nie publikować zdjęć oryginałów? To się wpisuje w taką logikę, nikt nie będzie wiedział jak dobrze podrobić :)
Pozdrawiam wszystkich i kończę wpisy w tym temacie. Może to tylko ja mam dziwne oczekiwania, że ktoś pisząc kategoryczną opinię, przynajmniej jakkolwiek ją uzasadni.
Napisano
Hmmm koleś pyta czy oryginał (nie wspominając o tym że na potrzeby all...) osoby mające pojęcie mówią że nie a wystawiana jest i tak jako oryginał czy czegoś takiego nie powinno się nagradzać czerwienią ? W wypadku udowodnienia że ta sama osoba pytała (bez info że na sprzedaż), a następnie z premedytacją wystawiła i oszukała mniej pojętnych w temacie klamer.
Napisano
klamerka jest tandetną kopią to każdy wie kto ma pojęcie, stwierdzi,totalny cynkowy szajs,panowie tu widzę że wiele osób chce uwiarygodnić swe znaleziska ,nie ma problemu jest inne forum i aukcje na allegro proszę wystawić i kwota nie przekroczy 50 zł zaś oryginał poszedł by za większą kasę.uważam że szkoda aby się więcej na jej temat wypowiadać.
Napisano
No tak,jakiś sens to ma,nie pomyślałem o tym chyba dla tego że nigdy nie kupie żadnego przedmiotu jak go sobie dokładnie nie obejrze .Dziękuję za rozjaśnienie tematu
Napisano
afrak,skoro jak twierdzisz,sam ją znalazłeś na strychu,to czemu pytasz o oryginalność? Chyba,że stare strychy kryją też kopie..pzdr
Napisano
czy wiecie że już nawet blachy podrzucają,jest jedna czeka na znalazcę okolice międzylesia,kto ją trafi ????????????????klamerka kolegi jest lipna to wiemy .
Napisano
igdy nie kupie żadnego przedmiotu jak go sobie dokładnie nie obejrze"

i tak jeśli nie masz odpowiednio głębokiej wiedzy w temacie to się możesz naciąć. A kopie są baaaaardzo różne: wyroby podobne zupełnie do niczego, ewidentne lipy, słabe kopie, lepsze kopie, kopie postarzana lepiej lub gorzej i takie na których potrafią się przejechać nawet najbardziej obeznani - wszystko zależy tylko od chęci, umiejętności i możliwości produkcyjnych producenta.
A podrabia się już prawie wszystko
Napisano
@sigis3, gdyby przy każdej kopii palcem pokazywać co jest w niej nie tak i jak powinno wyglądać prawidłowo to ktoś kto to robi za każdym razem miałby darmowe wskazówki co poprawić. W ten sposób po jakimś czasie produkowałby już kopie których by się nie rozpoznał. Z resztą już takie bywają :)
Napisano
Mam pytanie. Jaką wartość dla czytających ten wątek niesie powyższa konwersacja:
a po czym poznajecie, że to kopia?"
posiedzisz w tym parę lat to będziesz wiedział - chciałbyś wiedzę nabyć w jeden dzień ?"
Póki co, niemal wszystko w trochę lepszym stanie to Słabej jakości kopia". I albo w to wierzysz, a jak nie to twój problem, szkoda czasu ekspertów" na tłumaczenie. Po prostu posiedzisz w tym parę lat to będziesz wiedział". To w zasadzie po co jest to forum?

.........................
Możemy poprosić o odblokowanie wątku
http://odkrywca.pl/huk-100-kolekcje-,682012.html#682012 ?
Napisano
nie koniecznie afrak nas sprawdza ,po prostu mógł go ktoś oszukać :) i jest mu głupio ,albo może już tak jak na mierzei gdzie podrzucają blachy teraz może na strychach czas na klamry :):)
Napisano
sigis3 ,kolega afrak dostał kilka odpowiedzi dotyczących tej klamry a to chyba jest dział identyfikacji , dalej nie jestem w stanie ci wytłumaczyć dlaczego uważam że to kopia :):)

a co się tyczy tego wątku który pokazałeś - to bądź poważny - to ja decyduję co pokazuję :):) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie