brodaamor Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2011 Znalazłem kilka ciekawych fantów na w/w aukcjach. Mam pytanie, czy jest ktoś na forum, kto już tam kupował, czy są rzetelnymi sprzedającymi i ogólnie jak się to wszystko odbywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Ja czsami korzystam z Aukro w Czechach.Zasady są identyczne jak na Allegro bo one stanowią jakby całość.Musisz przejść całą procedurę rejestracyjną i tyle.Kwestia tylko dogadania się co do szczegółów ale zawsze znajdzie sią jakiś wspólny język.Z zapłatą bywają problemy,bo przelewy zagraniczne są dość drogie ale i z tego można wybrnąć.W sumie, czterokrotnie kupowałem na Aukro i wszystko poszło O.K.Pozdrawiam i życzę udanych transakcji.Arbi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Hmmm, aby na 100 % aby kupować na klonach Allezło należy się tam rejestrować?Sporo zakupów dokonywałem u Czechów i robiłem to ze swojego piastowskiego konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Ja mam doświadczenie tylko z Aukro.Procedura jest identyczna jak na Allegro.Jeśli nie jesteś zarejestrowany to nie możesz licytować.Podobnie otrzymałem od nich jakieś papiery do podpisania i musiałem je odesłać.Było to jakieś 3 lata temu.Może teraz się coś zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Wydaje mi się, że jak mam konto na Allegro, to nie muszę się rejestrować. Wnioskuję to po tym bo mogłem dodać do swoich obserwowanych interesujące mnie aukcje.Bardziej zależy mi na informacjach typu: koszty wysyłki do Polski, koszty przelewów. Konkretnie Rosja i Ukraina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Kupowałem na czeskim Aukro. Będąc użytkownikiem portalu Allegro, bez problemu się loguję na czeskim Aukro.Musisz tylko zwrócić uwagę, czy sprzedający zgadza się z wysyłką za granicę. souhlasí se zasláním předmětu do zahraničí "Jeżeli będzie napisane: esouhlasí se zasláním předmětu do zahraničí" nie będziesz mógł licytować. Twoja oferta automatycznie zostanie odrzucona. Co do zapłaty, to faktycznie banki przeginają z opłatą za transfer. Kupowałem towar za ok.20 zł to transfer (sama tylko opłata) miała mnie wynieść ponad 40 zł.....Dogaduję się z Czechami i kasę (euro, lub korony) wysyłam listem wartościowym. Opłata ok. 9 zł + 1 zł. za każde 50 zł deklarowanej wartości.Zdravim :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Ja też wysyłałem listem.Małe sumy więc i ryzyko niewielkie.Faktycznie, przed chwilą udała mi się próba licytacji na Aukro przechodząc przez Allegro..To nie zmienia jednak faktu, że posiadam tam odzielne konto (z innym nikiem i hasłem).Prawdopodobnie wynika to z faktu, że zarejestrowałem się tam kiedyś bezpośrednio, pomijając Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Tak jak napisałem wcześniej chodzi mi o Rosję i Ukrainę. Czechy to Unia i chyba trochę inne klimaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Wszystkie partnerskie portale Allegro/ Aukro pracują na takich samych zasadach.Musisz tylko zwracać uwagę czy sprzedający zgadza sie wysyłać za granicę, bo inaczej nie będziesz mógl licytować. Kasa w liście wartosciowym, albo konto Pay Pal.Zastanawia mnie co w Rosji i Ukrainie chcesz kupować, bo na Polonikę to ceny mają bandyckie. Głupią" przedwojenną widokówke z polskimi miastami jest ciężko trafić poniżej 30 dolarów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Carskie fanty dużo i tanio np... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Niektóre ceny faktycznie powalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Znalazłem sporo tzw. galanterii do motocykla, który niedawno kupiłem. Ceny mają wręcz rewelacyjne, ale koszty przesyłki i przelewu wszystko zabijają. Zostaje jedynie kasa w kopercie, ale czy to nie za duże ryzyko. Muszę się z tym przespać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Co do kasy w kopercie to życzę powodzenia! nie doszłaby na terenie naszego kraju a co dopiero przez dwie granice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Wysyłana listem wartośćiowym do państw UE kasa w 99,9 proc do odbiorców trafia,na Ukrainą czy do Rosji zwykle też.Raz słyszałem o okradzeniu wartośćiowego wysłanego odbiorcy do dalekiej Rosji prawie na Syberję, list dotarł ale bez gotówki,tak go sprytnie obsmyczyli że plomby były nienaruszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 W regulaminie rosyjskiej poczty jest wyraźna wzmianka o zakazie przesyłania kasy jakimikolwiek listami,więc jak przepadnie nawet wartośćiowym reklamacja jest bezcelowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.