Skocz do zawartości

Zima a poszukiwania

karabin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 338
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No ja czasem chodzę, byłem ostatnio na polu gdzie trafiałem ciekawe rzeczy, kopałem a ślepo", niestety nic ciekawego nie wyszło, na polach masa śniegu nie da się chodzić z wykrywaczem nie wiem jak w lesie(pewnie podobnie).

Napisano

Oczywiście że tak , na drugi dzień jak mi przyszła piszczałka , wypuściłem się w teren , droga jak widać ciężka około 3 km takiej , i pozostałe 3km odśnieżaną ;)
Ale warto było;)

Napisano
W pierwszy dzień świąt przejeżdżałem obok poletka. Wyskoczyłem na chwilę sprawdzić czy by się dało.
Oczywiście,śniegu było mało, ziemia miękka wszystko wyglądało pięknie.
Z tym że to było w pierwszy dzień świąt, do poniedziałku taka sytuacja się nie utrzymała. Musiał dopadać śnieg i musiało oczywiście zmrozić bruzdy...
A tak pięknie się zapowiadało :)
Napisano
Powiem wam że w lesie nie ma za dużo śniegu,dużo zjechało ostatnio,na polu albo zwiało albo zaspy. Tam gdzie mało śniegu to trochę zmarznięte. Ja dziś na polu znalazłem pilnik do metalu i ośkę do ruskiego roweru ,w lesie znalazłem jakiś wałek z litej stali,waga jakieś 70kg ,jeszcze trochę to wykrywka mi się zwróci za złom. Tak na marginesie panowie to złom w górę idzie . Styczeń-luty może być nawet 1000zł za tone/1zł za kg.Opłaca się zawsze za paliwko na wypad się zwróci.
Pozdrawiam
Napisano
Kolego Maku955, pamiętaj zawsze o tym aby sprawdzać miejsce w którym się rozpala ognisko. Czasem jakiś wybuchowy fant może się znajdować w spodzie. Tak na marginesie kilkanaście lat temu w mojej okolicy drwale sobie tak ognisko podpalili. Pech chciał że jakiś konkretny kaliber był pod spodem,ponoć niewiele udało się pozbierać do pochówku.
Pozdrawiam.
Napisano
Dzięki ;)
No pola zamarznięte , i lepiej mieć dobrze naostrzoną saperkę;) bo naprawdę można się pomęczyć.
A lasy słyszałem właśnie że daje rade ;)
pozdrawiam .
Napisano
zależy gdzie,centralna polska śniegu sporo,teraz też pada.

poza tym temat taki pojawia się z systematycznością pierwszego śniegu,każdego roku,było już pełno wypowiedzi na temat śniegu,łażenia w zimę itp

maku,gratulowałem zamieszczenia swojej twarzy na forum a nie kopania w śniegu,sam byłem 24grudnia,ciepło choć śnieg ogranicza zasięg,śmieci nie widać i fałszywe sygnały"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie