greku Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 No cóż,wreszcie jakiś konkret.Nabój 7,92x57 pasuje idealnie więc sprawa oczywista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remus231 Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 Ładna tutka Greku. Ja też się dołączę zgodnie z obietnicą.Ocenę talerza pozostawiam znawcą. ja uważam , że jego przeróbka jest bardzo widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remus231 Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remus231 Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remus231 Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 Typowy magazynek do ruskiego DP,żadnych przeróbek tam nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 hmm,jestem pewny ,że kiedyś znajdę całego takiego DP bo kto jak nie ja!!!! myślę że takich kwiatków" jest więcej, niestety nasi Panowie nie pozwalają na takie rozmowy i póki co w tym temacie nasz Kochany KRAJ jest raczej poza ligowym, bo chyba nawet w Gwatemali ( nie obrażając bo nie sprawdziłem historii tego kraju), jest normalnie.:)ale wierzę , że i u nas tak będzie!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupus1978 Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Witam,czytałem w jakiejś gazecie (wojskowej) lub książce o przerabianiu amunicji niemieckiej na rosyjską - zgodnie z zamieszczoną informacją esterendensen z dnia 04-01-2011.Produkcjia była liczona napewno w tysiącach.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Mógłby mi ktoś podać średnicę magazynka do dp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 26,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 W sieci trafiłem n takie zdjęcia. Właściciel zapewnia o oryginalności egzemplarza. Podobno na spodzie zamka jest sygnatura 7.92" Czy to orygianał? Nie wiem :) Łączenie na lufie troszkę przypomina zeszlifowany spaw i ta wafka jakaś dziwna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Lufa ma być podobno przerobioną z mg34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 co sądzicie? Może to być oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 Co prawda bez osobistego pomacania nie sposób stwierdzić na 100% ale wygląda na kombinowaną lipę.Element blokowany w komorze i same rygle wyglądają jak odlew i to marnej jakości - rzecz w tak precyzyjnych połączeniach nie do pomyślenia.Do tego te SS(zapewne kolejny standardowy wabik na jelenia) i fosforanowane niektóre elementy.Wrzuć link do stronki z tym przypadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Raczej lipa na 100% Wafka wygląda kiepsko i jeszcze to SS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody pomern Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 wafka wyglada kiepsko ?? oj chyba nie wiele widziales kolego thomson :) odbiory techniczne nie zawsze byly bite idealnie . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Wafka nie wygląda źle,a patrząc na niektóre przypadki(na foto) aż za dobrze.Zresztą skoro to przeróbka z lufy do MG34 to i bicia pozostały,nie było potrzeby nabijać lipnych.Jedynie dorobiony do niej element wygląda jak kpina z Wasilija A.Diegtiariowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Element blokowany w komorze i same rygle wyglądają jak odlew i to marnej jakości" - tylko z czego musiałby być ten odlew, żeby można się było nabrać? Z metali czy stopów nieżelaznych to nawet dziecko z podstawówki nie dałoby się nabrać, a żeliwo czy staliwo, to już chyba o wiele łatwiej wykonać to obróbką skrawaniem?Poza tym nie za bardzo widzę tu fosfatowanie, a raczej efekt szkiełkowania rozebranej na części pierwsze broni. Z tym SS nie wiadomo o co chodzi, wcale nie musi chodzić o formację wojskową, zwłaszcza że nikt się jednak nie silił na runy, a bawiąc się do tego stopnia, co za problem wybić runy choćby z siódemek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.