Skocz do zawartości

Broń deko

kijow

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Tylko niemieckie Visy ? - Jeszcze by brakowało żeby jakiś Francuz nasze rodzime skarby trzymał ;) Podobno kilka mintowych naszej produkcji Visów jest w MWP (na ogólną ilość kilkudziesięciu). Coś tam powinno jeszcze być w starych zbrojowniach Policyjnych (broń z tzw. odzysku)..

...i u niejednego kolekcjonera, który się tym nie chwali i nie strzela z nich do puszek ze znajomymi w czasie wspólnego grillowania. Polskiego Visa w takim stanie miałem w rękach, niemieckich nawet dwie sztuki, do tego Browninga HP i 2 sztuki P 08 i jedną P-38, mniejszych kalibrów w stylu 7,65x19 też kilka. Wszystko w Polsce i wszystko niedekowane. Tylko co to ma ogólnie do tematu broni deko?

Za kilka lat i u nas sytuacja z bronią deko się unormuje i wybrany model broni w wersji deko bedzie mozna kupić po cenach wolnorynkowych, tak jak kazdy inny przedmiot kolekcjonerski, wszak deko sklasyfikowane jest nie inaczej niż jako pamiątka". Większej konkurencji nam potrzeba...choć promocje już się zdarzają i ceny przybieraja realne wymiary

• 2 weeks later...
Kolekcjonerzy broni deko" zawsze się znajdą. Problemem w Polsce jest brak modeli broni innych państw np. USA. Znam wielu ludzi, którzy są np. chętni na M16, M14, Thompsona czy Garanda. Niestety na chwilę obecną nawet z nową ustawą myślę, że będzie to jeszcze bardzo długo niemożliwe.

Mike głupoty gadasz. Powoli pojawiają się specyfikacje na broń USA , więc jeszcze kilka miesięcy i wszystkie wymienione rodzaje broni będą w Polsce dostępne
Wystarczy znajomość prawa i troche samozaparcia :)
http://odkrywca.pl/kolekcje-bron-palna,391119.html#391119

Jeszcze nie tak dawno można było dostać tommy gun'a z USA deko, na jednym z popularniejszych sklepów z takimi pamiatkami. Broń" chyba za 2700, ale mogę się mylić, bardzo się zdziwiłem widząc tą broń w Polsce, jest teraz zarezerwowana. Polecam sprawdzenie, o ile się nie myle to zgodna numerycznie, i chyba z jednym magazynkiem.

nie siedzę na wątkach na głównym - ale jak dzisiaj przeczytałem ten wątek -
kijow - jesteś wielki !!! normalnie mi szczęka wypadła na podłogę - ledwo mi ją dzieciaki wepchały do gęby z powrotem trochę strzelała od piachu ale niech tam - jak co to daj namiary !:):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie