rwd Napisano 27 Czerwiec 2011 Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Drugie zdjęcie, choć na to nie wygląda też jest ciekawe. Jeśli z prawej strony, w zielonym kółeczku znajduje się przód Spita (moge się mylić), to znaczy, że fotke zrobiono po 1977 roku. Strzałka pokazuje eren" za płotem. Pozostaje jeszcze czerwone kółko na ogonie MD-12. Popatrzcie na dziwne białe pola na stateczniku pionowym i w oknach w kadłubie. Mam wrażenie, że to ingerencja cenzury, ale może to zupełnie co innego. Tylko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 MD-12 F Krakówdziwne białe pola na stateczniku pionowym i w oknach w kadłubie"Po katastrofie MD-12 egzemplarz fotogrametryczny MD-12 F przebudowano, uwzględniając wzmocnienie usterzeń, zwłaszcza połączeń. Wkrótce potem o własnych siłach przeleciał na Czyżyny, do muzeum, gdzie stoi do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 ` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Oczywiście masz racje na zdjęciu widać kołpak Spita wiec nie da się ukryć zdjęcie zostało zrobione po 1977 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 I jeszcze jedno zdjęcie z wystawy samolotów gdzie był prezentowany P-11, Zdjęcie 2011-06-24 06:27:15 które wcześniej wkleiłem miałem opisane jako wystawę w Warszawa pod Arsenałem 1957 a to zdjęcie mam opisane jako Kraków ??? Porównując budynek warszawskiego arsenału jestem przekonany iż to zdjęcie zostało również wykonane w Warszawie Odbiegając trochę od tematu mam jedno pytanie, podczas wystawy samolotów w Krakowie-Rakowicach w 1964 roku prezentowany był Nord NC-701. Czy był on na stanie muzeum ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek1 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Nie spotkałem się nigdzie z taką informacją. Myślę że nie był na ewidencji, a szkoda. Pewnie nie wszystkie samoloty z tej wystawy trafiły do muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Dokładnie nie wiadomo gdzie i kiedy zostało zrobione to zdjęcie Na pierwszym planie PZl 38 Wilk oraz francuski balon w głębi Hawker Hurricane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 ` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 To zdjęcie ściągnąłem kiedyś z E-bay Canada(jest w jakimś wątku.. Zdjęcie naszego samolotu.Opisane było jako zdjęcie z Europy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Kilka zdjęć z muzeum, które były w internecie. AEG Eule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Albatros H-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Albatros H-1 inne ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 DH 9, który wyjechał na wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Fafnir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Ekspozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Konstrukcje pionierskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Rumpler-Taube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Przerobiony Rumpler C.I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Nasz krakowski Camel!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekL Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Fokker Dr.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Kolejne zdjęcie pokazujące ekspozycje DLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 PZL-38 Wilk" w towarzystwie H.Hurricane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Oryginalne(?)zdjęcie Albatrosa IIB ze zbiorów DLS a potem krakowskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Zrekonstruowana wręga Dorniera Do-X i to co pozostało ze zgliszczy DLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi