danieloff Napisano 1 Listopad 2010 Autor Share Napisano 1 Listopad 2010 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji pojazdu, z którego pochodzi ta tabliczka.Treść tabliczki:PUBLICATIONS APPLYING TO THIS VEHICLEPART LIST T/M 10 1564 (lista części)MAINTENANCE MANUAL T/M 10 1565 (instrukcja utrzymania)Tabliczka pochodzi z pojazdu używanego przez Armię Czerwoną, pochodzącego z Lend-Lease'u. Wg. mnie to ciężarówka Studebaker, ale nie mam 100% pewności. Może specjaliści od pojazdów z II wojny kojarzą, jakiego sprzętu dotyczyły wymienione wyżej instrukcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 Według wujka Google'a, a ściślej braci Kanadyjczyków ten numer Maintenance Manual'a przynależy do ciężarówki Studebaker US6 (informacja na samym dole tego linka http://www.omva.ca/buy_sell.htm ).PozdrawiamŁukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Dzięki, też dotarłem do tej informacji. Szukam jeszcze jakiegoś innego potwierdzenia, ale Google już nic nie wyrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Mogę Ci powiedzieć, że na podstawie tych dwóch publikacji mogę stwierdzić że jest to blaszka od Studebakera US6. Co więcej jest to blaszka montowana na samochodzie który posiadał w zestawie dokumentacje poprawioną, wydaną w roku 15 Dec. 1943. Ta instrukcja z prawej to jest Service Parts Catalog dołączany wraz z samochodem tylko, że jest to wydanie z 15 Aug 1944 ( zawiera treści z wczesniejszych publikacji )Jest tam stosowny przypis jakie instrukcje z jakich lat, wzory blaszek znamionowych itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Serdecznie dziękuję za pomoc. Tak myślałem, że to będzie Studebaker. No, to teraz tylko dozbierać resztę do tabliczki...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 Kolego danieloff a mugł bym Cie prosic o kontakt na mail lub ggprimer@vp.pl lub gg 3958331 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 2 Czerwiec 2013 Share Napisano 2 Czerwiec 2013 Dołączam się do wątku bo podejrzewam, że też mam tabliczkę a właściwie jej szczątki od Studebakera lub coś w ten deseń.Przepisałem to co się dało odczytać:________________________________10000 pounds.... low speed of take-off......when this winch is use......with wheels ....ng the...low speed ...mission......sfer cas... range......guarantee ..... that the ........at all ...... required...EIL Co.Wisconsin U.S.A.________________________________Z tekstu wynika, że to może być związane z obsługą wyciągarki (winch). Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Z tego co wyczytałem to wyciągarka o takiej charakterystyce podchodzi również do Half truck'a. Przejrzałem różne tabliczki znamionowe do wyciągarek w internecie ale identycznej nie znalazłem;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Dużo by wyjaśniło gdyby ktoś odszyfrował nazwę firmy z Wisconsin: końcowe litery ...EIL Co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupo55 Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Czy masz pewność, że końcówka nazwy firmy brzmi ...EIL Co. ? Może warto umyć dokładnie ten fragment tabliczki - bo mnie się wydaje zamiast E - litera K, albo X. Ale oczywiście nie mam pewności.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Jednak chyba ....E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Heil Winch ,link pokazuje GMC ,ale napewno Stud mial tekie same,lub podobne trj firmy.http://g503.com/forums/viewtopic.php?f=26&t=186338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Trudno będzie dokładnie ustalić pojazd. Jedno jest pewne: tabliczka jest na pewno od wyciągarki a największe podobienstwo jest do tabliczki od Halftracka, którą dołączam. Różnice w opisie są niewielkie.http://www.worthpoint.com/worthopedia/half-track-winch-capacity-data-plate-m2a1-m3-m3a1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Yaaa! Dzieki Woodhaven. Identyczna. A możesz podać zródło zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 TM 9-807 Studebaker Models US 6 and 6x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 US 6? Ta wersja była bez wyciągarki...http://www.autogallery.org.ru/gstuder.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Przepraszam, moja pomyłka. Nie umiem czytać ze zrozumieniem: oczywiście jest to model US 6, który w wersji U 6 nie miał wyciągarki. To miałem na myśli. Tabliczka może być od wersji U4 lub U8 - bo tych (z wyciągarką) Amerykanie wyprodukowali najwięcej. Zagadka rozwiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.