Skocz do zawartości

W Lasowicach Wielkich podczas prac remontowych znaleziono amunicję

vojtaz2

Rekomendowane odpowiedzi

Zdanie w zasadzie jest prawdziwe

Tylko jakoś mało przystaje do tych mauserowskich pestek. Bardziej wygląda na robienie paniki i pokazywanie gawiedzi jak to po raz kolejny została przez dzielnych stróżów prawa uratowana przed śmiertelnym zagrożeniem.

Gdyby ludzie byli bardziej świadomi to takie iebezpieczne niewypały" poszły by z powrotem do rowu. przez co zaoszczędzono by na interwencji policji i saperów. Z resztą już widziałem efekty takich interwencji - saperzy pozbierali to co było bardziej widoczne, a resztę (np. głowicę do granatu przeciwpancernego) olali, mimo że leżała na wierzchu

Nie to zebym sie czepial ale 1370 sztuk to juz jest dosc sporo ...
Dzieciaki zaczelyby sie tym bawic np wrzucajac do ogniska...chyba jest to troche grozniejsze od np petardy.
Wiec chyba dobrze ze zamiast zostawic to na ziemi to jednak po wykopaniu zostalo to zgloszone?
Tak troche off top odnosnie przesmiewcow -takie artykuly czesto gesto z tak przejaskrawionymi ostrzezeniami nie sa dla Specow jakimi Wy jestescie tylko dla zwyklych ludzi, rodzicow co maja dzieci,kobiet, babc itp-poprostu zwyklych laikow.
Dlatego musza byc nieco podrasowane"
Ma to swoj cel moim zdaniem-wyczula.
Pozdrawiam Vorax

Dla mnie, choc bawię się w wykopki dopiero od pół roku i juz nie jedno wykopałem, dziś takie niebezpieczne znaleziska bawią, ale jeszcze rok temu chyba zgodziłbym się z autorem tekstu (no może nie do końca). Tak naprawdę nawet dziś mimo wszystko nie dałbym swojemu dziecku lub żonie takiej zabawki" do ręki. Czyli chyba jednak niebezpieczne.

bezpieczne/niebezpieczne....
Panowie gdzie jest granica?

Wg mnie kazde tego typu znalezisko nalezy uznac jako potencjalnie niebezpieczne. Ktos sie zna - niech sie bawi. Pamietajmy, ze po ziemi chodza jeszcze dzieci - kazdy byl i wie jakie dzieci maja fantastyczne" pomysly. Dzisiaj majac 2 pociech boje sie o nie 100 razy wiecej niz o siebie w ich wieku.
2 sprawa - pamietajcie o tym, ze kazda tego typu sprawa posrednio badz bezposrednio wali w dobre imie wszystkich poszukiwaczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie