vojtaz2 Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Uwaga bardzo niebezpieczne.http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100915/POWIAT09/577322470 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Niewybuchy są bardzo niebezpieczne. Wydobywanie ich lub przemieszczanie grozi śmiercią.Ten cytat mnie rozbawił do łez. dzięki takim rzecznikom Policji ludzie wierzą w bajki i mity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Serio mity i bajki...?Odpowiem cynicznie- przekaż to m.in. paru Ś.P. Użytkownikom Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Zdanie w zasadzie jest prawdziweTylko jakoś mało przystaje do tych mauserowskich pestek. Bardziej wygląda na robienie paniki i pokazywanie gawiedzi jak to po raz kolejny została przez dzielnych stróżów prawa uratowana przed śmiertelnym zagrożeniem.Gdyby ludzie byli bardziej świadomi to takie iebezpieczne niewypały" poszły by z powrotem do rowu. przez co zaoszczędzono by na interwencji policji i saperów. Z resztą już widziałem efekty takich interwencji - saperzy pozbierali to co było bardziej widoczne, a resztę (np. głowicę do granatu przeciwpancernego) olali, mimo że leżała na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Trooper- ja nie piszę a propos i exilibris łódek na zdjęciu ( diabli wiedzą, czy jest z tego akurat miejsca i czasu ), a odnoszę się do odkrywczego" wpisu Morfeusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Jak zwykle, artykuł napisany przez młodzika, który pragnie kariery w TVNie :) trochę weny więcej wyobraźni i gotowe. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Nie to zebym sie czepial ale 1370 sztuk to juz jest dosc sporo ...Dzieciaki zaczelyby sie tym bawic np wrzucajac do ogniska...chyba jest to troche grozniejsze od np petardy.Wiec chyba dobrze ze zamiast zostawic to na ziemi to jednak po wykopaniu zostalo to zgloszone?Tak troche off top odnosnie przesmiewcow -takie artykuly czesto gesto z tak przejaskrawionymi ostrzezeniami nie sa dla Specow jakimi Wy jestescie tylko dla zwyklych ludzi, rodzicow co maja dzieci,kobiet, babc itp-poprostu zwyklych laikow.Dlatego musza byc nieco podrasowane"Ma to swoj cel moim zdaniem-wyczula.Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Dla mnie, choc bawię się w wykopki dopiero od pół roku i juz nie jedno wykopałem, dziś takie niebezpieczne znaleziska bawią, ale jeszcze rok temu chyba zgodziłbym się z autorem tekstu (no może nie do końca). Tak naprawdę nawet dziś mimo wszystko nie dałbym swojemu dziecku lub żonie takiej zabawki" do ręki. Czyli chyba jednak niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 bezpieczne/niebezpieczne....Panowie gdzie jest granica?Wg mnie kazde tego typu znalezisko nalezy uznac jako potencjalnie niebezpieczne. Ktos sie zna - niech sie bawi. Pamietajmy, ze po ziemi chodza jeszcze dzieci - kazdy byl i wie jakie dzieci maja fantastyczne" pomysly. Dzisiaj majac 2 pociech boje sie o nie 100 razy wiecej niz o siebie w ich wieku.2 sprawa - pamietajcie o tym, ze kazda tego typu sprawa posrednio badz bezposrednio wali w dobre imie wszystkich poszukiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Od kiedy zapakowaną w łódki amunicje nazywają niewypałami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 granica bezpieczne/niebezpieczne ?Bezpieczne jak leżą głęboko w ziemi - niebezpieczne jak są na powierzchni.Swoją drogą, ostatnio granat zaczepny WP się trafił... poszedł w dół głęboki spać... bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 No szkoda, szkoda, tym bardziej że ładny, dobrze zachowany. Potem cały dziś rozmyślałem jak go zneutralizować, żeby mieć okaz ciekawy w zbiorach... :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.