Skocz do zawartości

Poszukiwania Sztandaru- po spotkaniu :)

pawel888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hebda, nie rob sobie jaj bo tu ani o naboj ani o zaden skarb nie chodzi. Tu chodzi o to ze najpierw robiono cyrk z uzasadnianiem nam jaki to jest ten konserwator krysztalowy fachowiec i dla czego my nie mozemy otworzyc tych resztek skrzynki a jaki byl wynik ?

Konserwator olewal nas wiele miesiecy a na koniec orzekl nic tam nie bylo , ja to odebralem jako odpie.rdol sie"

Zamiast opisu czynnosci jakie zostaly przeprowadzone, cos jak opis z sekcji, po prostu poslano nas na drzewo. Teraz juz wiem, ze jak bym tam cokolwiek znalazl to nalezalo to rozgrzebac na miejscu i sprawdzic co to jest nie liczac sie z zadna fachowoscia" ekspertow. Dla mnie rownie dobrze konserwator, dzieki wysokiej nie fachowosci, mogl zaniedbac wszelkich czynnosci bo mu sie nie chcialo jak i okazac sie zlodziejem. Nie mamy zadnego dowodu na nic.
  • Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dokładnie nemo, jaką mamy pewność, że np nie była tam sakiewka ze złotem albo równie coś cennego i po prostu nie zginęło a teraz nam mydlą oczy że nic nie było w środku ?
Napisano
Spider co do tego akurat mamy pewność. Złota ani innego metalu tam nie było. Było to sprawdzane wykrywaczem i sygnał był jedynie z okuć skrzynki. Nie zmienia to faktu ,że mogły tam być np. jakieś ważne dokumenty. Jako ,że skrzynka została określona jako skrzynka z dwudziestolecia między wojennego(cywilna)" mogły być tam np. dokumenty banku częstochowskiego. Ciągle mam nadzieję ,że jednak się dowiemy co to było...
pozdrawiam
Napisano
No my także :)
Na przyszłość po prostu nauczka, że trzeba liczyć tylko na siebie bo jak to mówią Twoje szczęście innych j.... "
Najlpeiej jak pisal nemo przekazać komuś kto sporządzi raport jak z sekcji i mimo, iż nic nie będzie udostępni zainteresowanym info, a nie bedzie budził wyobraźni i złości z działania osób zajmujących sie znaleziskiem.
Także do lipca :) Po sztandar ! :D
Napisano
sam sam ;p
to nie było paskudne tylko pozostawiałem do dopowiedzenia każdemu, sobie samemu ;p
Spoko już nie będę ;p
  • 2 years later...
Napisano
witam,

czy coś nowego wiadomo w sprawie tego przekrętu z pustą skrzynią? Gdzie dokumentacja fotograficzna? Czy otwieranie takich zawartości może odbywać sie w obecności tylko jednej osoby? Jeśli tak to pewnie zawartość skradziono i podano do publiki że była pusta. Sztandar to kawałek materiału - nie ma szans w takich warunkach sie zachować ale jego resztki jaknajbardziej, dlatego ciekawi mnie co lokalne stowarzyszenie robi dalej w tym kierunku aby wyjaśnić sprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie