srg.steiner Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 że też nie wziąłem magnesów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 a to z krótkiego wypadu przed weekendem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Minal miesiac spokojnego czekania, ale chcialbym sie jednak dowiedziec jakichs nowosci w sprawie saperowej skrzyneczki. Moze juz cos wiadomo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek-pol1 Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Pięknie wyglądamy na zdjęciach w odkrywcy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armand Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Fotki z Lelowa:http://picasaweb.google.com/ArmandDetectors/Lelow2010# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Dzięki wielkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 I przyszła zima a my dalej nie wiemy co wykopał kol.,, saper'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz12348 Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 I zapewne przyjdzie następna i również się nie dowiemy ,a tak fajnie się zapowiadało ))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Witam. Myślałem ,że już wszyscy wiedzą co powiedział pan Konserwator. Jednak ,rzeczywiście nikt z nas nie raczył napisać o tym na forum za co najmocniej przepraszam. (oj muszę z Tatą pogadać...) A teraz przejdę do meritum. Konserwator przez bardzo długi czas się nie odzywał(obiecał ,że da znać jak tylko będzie wiedział co jest w skrzynce)Po pewnym czasie prezes LTHK wybrał się do niego osobiście jednak odpowiedz jaką uzyskał była moim zdaniem nieco dziwna.Otóż Pan konserwator powiedział ,że w skrzyni nie było nic!Może nie było tam nic cennego ale ewidentnie coś tam było! Każdy z nas widział fragmenty płótna i strzępki papieru. Ja w każdym razie widziałem:)Płótno raczej nie wyglądało na obicie skrzyni chociaż pewności nie mam. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Drag47,planujecie może kolejne poszukiwania w lipcu?bo nie wiem czy mam inwestować w namiot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 A jakąś dokumentację konserwator przedstawił czy zwyczajnie nie ma takiego obowiązku? Kolejne poszukiwania? Po to żeby ew. znalezisko przepadło albo zostało uznane za nieciekawe? Ktoś tu chyba jest nie w porządku... <pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 ja tu czegoś nie rozumiem ,jak to nic nie było ,jak coś tam było na oczy ni poszło czy co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Oj, jacy czepliwi :)No co to jest jakis tam sztandarek maly, troche dokumentow. Ot takie NIC, a tu chodza dupe zawracaja, dopytuja sie co pare miesiecy - marudy jedne.A wakacje w cieplych krajach to jak ma Pan konserwator rodzinie zapewnic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek-pol1 Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Panowie konserwatorzy to tak na prawdę są od odbębninia ośmiu godzin za dobrą kasę, a jakieś tam zabytki mają głęboko w Efezie". Kiedyś miałem wątpliwą przyjemność z jednym takim, który rozmawiając przez telefon rozpanoszony w fotelu wycierał blat pięknego, zabytkowego biurka, swoimi buciorami!!! Nota bene jest to temat dla Odkrywcy. Byłaby jakaś przeciwwaga dla tych rzesz poszukiwaczy-złodziei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Nie no żenada !!! Za co ci ga.... biorą kasę .Wszystkie te struktury jak widać, są zalane jeszcze grubym żelbetonem PRL-owskiego nic nie robienia i pierdzenia w cieple stołki . Dla tego każda społeczna inicjatywa wypływająca od pasjonatów rozbija sobie łeb o ten żelbeton .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Szkoda że sami nie sprawdziliśmy .Na przyszłość człowiek będzie mądrzejszy żeby konserwatorom oddawać tylko rzeczy pewne i uprzednio sprawdzone , a nie jakieś takie ,, nic '' .http://nadarzyn.tv/pl/sekcja/hobby_i_pasje/czytaj/260-poszukiwania_zaginionego_sztandaru.html A ludzie się dopytują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Hebda prawdopodobnie będziemy coś kombinować ale to jeszcze nic pewnego. Jak widzisz jest z tym spory kłopot(czytaj:konserwator zabytków).Przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Wymyśliłem ,żeby ktoś z dobrą gadaną zadzwonił do konserwatora zabytków i podał się za dziennikarza jakiejś poczytnej gazety i wypytał go o tą skrzynkę. Może to da jakiś efekt? Wiem ,że nie wypada kłamać ale to moim zdaniem jedyna szansa żeby się tego dowiedzieć. Co o tym myślicie? No i czy jest ktoś kto by dał radę to zrobić?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Paweł888-jedyna dokumentacja o jakiej wiem to protokół oddania znaleziska na ręce konserwatora. Dzisiaj będę rozmawiał z tatą to jeszcze się dopytam czy dostali jakieś pismo od niego czy tylko słownie powiedział ,że nic w skrzynce nie było.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2010 A jednak.Z tego co się dowiedziałem WKZ nie musi żadnych dokumentów przedstawić i nie można od niego niczego wymagać. Szkoda, ale to tylko nauczka na przyszłość :)<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Przecież tak pięknie całą historię opisał aż w dwóch artykułach Piotr Myszkowski . Piotrze czekamy na dalsze relacje związane z tajemnicą sztandaru .Wiem że są nowe wyzwania , ciekawsze tematy ,ale zima i szpadel ciężko wbić w poszukiwaniu nowych artefaktów , więc może warto wrócić do tematu Lelowa. Wszak wielu z nas przeżyło tam wspaniała eksploracyjną przygodę ,do której milo się powraca .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Przepraszam za literówkę , oczywiście Maszkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 kokesh,nie ma tragedii,mnie ponioslo w pole,pod śniegiem ziemia nie zamarznięta jeszcze... :) tylko w nogi zimno:))będzie Lelów -bis?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 drag47 czy już coś wiadomo ? Jeśli jest jakiś kłopot z uzyskaniem informacji , to podaj namiary na tego konserwatora . Przecież zamiast do was, możemy do niego bezpośrednio kierować nasze zapytania . Jako uczestnicy legalnych poszukiwań mamy chyba prawo dowiedzieć się co zostało znalezione ? Pozdro...PS.Myślę że takie zapytanie powinna również wystosować redakcja naszego branżowego pisma , bo jak widać zainteresowanie losami zaginionego sztandaru jest duże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 kokesh-nie kumam,to co przyszedł pan Stasio pod krawatem i przejął skrzynię,tylu was było i żaden z was nie wziął namiarów?Mnie tam nie było ale logiczne,że skrzynię zabrała delegatura częstochowska[może Pan Jacek Koj].Piotr,wiesz coś na ten temat?Na pochwały dla poszukiwaczy z tej delegatury bym nie liczył.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 banderas czego nie kumasz ? Śledziłeś cały ten wątek ? Skrzynia została wyjęta z ziemi z ostrożnością i pietyzmem . Archeolog ( Armand )sporządził protokół i mapkę znaleziska ze współrzędnymi GPS-u .Znalezisko zostało zabezpieczone zapakowane i odwiezione do konserwatora .Żadnego Stasia pod krawatem na miejscu nie było , cała sprawą mieli zająć się organizatorzy imprezy, my mieliśmy cierpliwie czekać na wyniki ekspertyzy .A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.