jacek1962 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Rysunek smoka na niszczycielu typu 45 budowanego dla RN w Glasgow sygnatura D 35 pewnie Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 a co to ma wspolnego z lotnictwem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 okolice.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 smok. A smoki latają.i rzygają ogniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Pozwoliłem sobie zamieścić dwa zdjęcia niszczycieli typu 45 budowanych w Glasgow dla RN.Mam nadzieję że mod wybaczy ale tak naprawdę nie wiem gdzie je zamieścić.Może by tak statki i okręty nowy dział.Yeti pomóż please.Z mojej strony obiecuję więcej zdjęć i starych i nowych okrętów.Jeśli chcecie więcej zdjęć nie ma problemu,jest ich cztery w budowie.Jeden ma zajefajnego smoka na dziobie D 35Miałem wolne więc mały spacerek nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Woytas pomóż ,może to kogo zainteresuje.Czy mają coś wspólnego z lotnictwem tak-mają zwalczać samoloty,i mają hangar tam ma coś być co lata.Ale tego zdjęć nie mam może pomogą koledzy z południa/anglii/ha,ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 Tia...Skoro panuje zbiorowa histeria odnośnie naszych służb, to zainteresowanie MI6 (?) większej różnicy nie czyni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Aha ten od smoka to ten w głębi,po Waszej lewej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Teraz smok w większej kompozycji.Ja mu nie daruję jak go wyciągną na miejsce 34 to ja powrócęi sfotografuję jeszcze raz i to całego.Umawiam się z nim za miesiąc ja mam czas i on też.Te okręty stoją na rzece Clyde a ta stocznia jest miejscem narodzin krążowników bojowych Hood i Repulse.Które co prawda szczęścia w boju nie miały.Ale istnieją do dnia dzisiejszego w formie wraków na dnie Oceanu Atlantyckiego i Spokojnego.Tyle na dziś z chłodnego i mokrego Glasgow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 Aby dokończyć tymczasowo ten nr 37 na pochylni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 No i ten skromnie schowany nr 36?Tak jak pisałem wcześniej ja tu jeszcze powrócę/to nie moje tylko jednego generała sojuszniczej armii/Na koniec nie piszę nazw okrętów bo ich nie przeczytam,wiecie rozumiecie wiek.Ale następnym razem wezmę ze sobą lornetkę.I wtedy już naprawdę będę prawdziwym agentem J-24.Dlaczego 24? bo 23 jest już zajęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Nic nowego lub prawie nic,bo pojawił się CG-51.Reszta stoi i czeka.To nie lata ale jest ładny.Może w pażdzierniku coś się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Niszczyciele typu 45 i ich oznaczeniaD32 DaringD33 DauntlessD34 DiamondD35 DragonD36 DefenderD37 Duncan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 20 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Zmieniło się ,D-34 zniknął,trwają ostre prace na Dragonie może go w końcu wyciągnął z doku.Patrolowiec gotowy do wysyłki,Mam trochę gotowych materiałów/zdjęcia,dokumenty/ale na razie nie mam czasu.Będą to orginalne dokumenty i zdjęcia z mojego rodzinnego archiwum od lat 30-tych do lat 80 tych XX wieku.I nie ukrywam że będę liczył na Waszą pomoc.Jak go znajdę to będę publikował,oczywiście na forum Odkrywcy.PozdrawiamAha do dat na zdjęciach trzeba dodać jeden tydzień,to tak dla porządku/nie dot pierwszych zdjęć te się zgadzają/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 Dragon czyli smok tak sobie lata,machając ogonem.Diament popłynął na południe,na miejsce Smoka wpłynął Duncan czyli ostatni z sześciu.Ale może być tak że to Dragon będzie ostatni,bo niedobry rząd tnie kasę i coraz głośniej się mówi że na czterech się zakończy seria niszczycieli rakietowych Typu 45.CG-51 zniknął na jego miejscu stoi CG-52,a jak on popłynie do nabywcy to jego miejsce powinien zająć CG-53.Czy stanie? Nie wiem ,trzeba pytać rząd Trynidad-Tobago,on je zamówił i on za nie płaci.Zdjęcia są dzisiejsze datą się nie przejmujcie.Tak jak pisałem będę nad nim czuwał i od czasu do czasu pojadę z dzieckiem na zakupy,a przy okazji zrobię następne zdjęcia.Ten Smok urzekł mnie swoją urodą.Dla miłośników kolorów ,te wszystkie jednostki są pomalowane na jeden kolor smok jest namalowany farbą takiego samego koloru jak nazwy okrętów.To na kominach to herby jednostek-wszystko zgodnie z tradycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 Teraz Dragon D-35 prawie w całej okazałości.Jak spadnął liście z drzew ja powrócę i zrobię mu w całości zdjęcie portretowe dla mnie i dla Was na pamiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 21 Październik 2010 Autor Share Napisano 21 Październik 2010 Pisałem o niepewnym losie dwóch ostatnich,będą najprawdopodobnie zakupione,ale ogólna liczba niszczycieli i fregat spadnie z24 do 19.Lotniskowiec Ark Royal będzie natychmiast wycofany ze służby oraz Ocean lub Illustrious.Będzie kontynuowana konstrukcja nowych fregat typu 26.Będzie kontynuowana budowa dwóch lotniskowców typu Queen Elizabeth,ponieważ koszt odszkodowań byłby większy od kosztów budowy.Z tym że do służby wejdzie tylko jeden.Drugi będzie zakonserwowany.Dla nowego lotniskowca zakupi się12 nowych samolotów Joint Strike fighters.I na koniec, zostanie zakupionych 7 nowych okrętów podwodnych typu Astute.Dla miłośników lotnictwa74 Harriery wszystkie zostaną wycofane38 wszystkie Herkulesy zostaną wycofaneVC-10 i Tristar 15+9 zostaną wycofaneSentinel 5 szt zostaną wycofaneJoin Strike Fighter nie ustalono liczby samolotówCo się kupi22 samoloty transportowe A400M14A330 transportowców i cysternDo 2020r zwiększy się liczbę Typhoon z64 do11012 helikopterów Chinook zostanie zakupionychTeraz dla Armii20 000 brytyjskich żołnierzy do 2020r zostanie wycofanych z NiemiecLiczba czołgów Challanger2 zostanie zmniejszona o ok 40%liczba ciężkiej artylerii o35%Liczba gotowych do akcji brygad będzie zmniejszona z6 do5co nie zostanie zmniejszone Liczba żołnierzy walczących w Afganistanie 10,500Piszę to z gazety ale żródło jest kompetentne Rząd Jej Królewskiej MościW ciągu 5 lat resort obrony straci 42000 etatów z tego:RAF i Royal Navy po 5 tyśArmia 7 tyśMinisterstwo Obrony 25 tyś pracowników cywilnychTyle na dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2011 To dzisiejsze zdjęcie,liście opadły to trochę inne tło.Na Dragonie i dwóch siostrzanych okrętach trwają prace.Reszta to niewiadoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Zdjęcie jest dzisiejsze tj 20 marzec 2011,wykarczowano krzaki to i widok jest lepszy,stocznia BAE Govan Glasgow,trzy niszczyciele klasy 45 w budowie nr1 HMS Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Nr2 pewnie nr36 ale pewności nie mam jest on zasłonięty ale postęp prac widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Nr3 najbardziej rozbabrany i osłonięty, pewnie nr 37 ale pewności nie mam.Nie mam czasu ,ale znów za jakiś czas powrócę i zrobię zdjęcia te piękne okręty są tego warte.Oczywiście znajdziecie je tutaj.Na datę nie zwracajcie uwagi jest to stan na 20 marca 11rPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2011 Powrót Smoka ,tak można zatytułować serię zdjęć.Jest to już okręt po próbach morskich,powrócil do budowniczego dla usunięcia /usterek?/Smok dzielnie zniósł słoną wodę wygląda jak nowy.Na datę nie patrzcie te zdjęcia zostały zrobione dziś czyli 3-go lipca 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2011 Stoi zacumowany po lewej.Ten po prawej to D36 Defender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2011 Widok z boku jest zielono i bardzo trudno znależć takie miejsce aby go było dobrze widać z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2011 Dodano działko które teraz jest osłonięte pokrowcem.Na kominie Herb tego okrętu Smok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.