Nughal Napisano 11 Lipiec 2010 Napisano 11 Lipiec 2010 Czy jest ktoś kto kopie w Toruniu? Studiuje od października i kopie dosyć regularnie miałem kilka ciekawych trafień ale w grupie raźniej. Jeżeli ktoś jest z Torunia niech da znać:)
Ejo Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Ja też studiuje w Toruniu od października :)Jaki kierunek?pozdrawiamEjo
tomala_kikol Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Mieszkam blisko... Kontakt gg jest numer gdzieś na forum. Pozdro
samgnus Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Panowie! Toruń to jednas ze stolic kopania",a na pewno w kuj.pom.,a Wy pytacie,czy ktoś tu kopie ?! Proponuję zapytać,czy jest,gdzie jeszcze pokopać...:))) Pozdrawiam!
Wojciech115 Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 Pokopac to jest gdzie :) .Bo sam kopie w Toruniu a konkretnie w okolicach gdzie to nie mogę zdradzic bo wiele skarbów tam się chowa :D .Muszę zakupic wykrywacz metali, ponieważ mam awarie z wykrywaczem.Pozdrawiam! Wojciech115
Ucio Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Witam serdecznie, od października również zaczynam studia w Toruniu na kierunku historia, z miłą chęcią poszukam w gruncie rzeczy w towarzystwie.:)e-mail.:boncza6@wp.plpzdr
ynekone Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Ejo jest propozycja wypadziku na forty ale teraz gdzie indziej tylko ja teraz dużo pracuje wiec termin pewnei za jakieś 2 tygodnie daj znać jak jesteś zainteresowany
ynekone Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Czy ktoś wie coś na temat działań wojennych w Czerniewicach koło Torunia
Ejo Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 ynekone a kiedy mniej więcej planujecie wypad i w jaki dzień?pozdrawiamEjo
bikerSV650 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 WitamTak się składa że ja też zaczynam w październiku przygodę z historią na toruńskim UMK. Znam kilka ciekawych miejsc do kopania w okolicach Torunia, chętnie wymienię się swoją wiedzą. Oczywiście jestem również zainteresowany jakimś wspólnym wypadem na wykopki. Więc jak ktoś coś planuje to proszę o jakieś info.Pozdrawiam
tyfus Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Toruń....podobno ładne miasto :)))bikerSV650 - świetnie, że znasz ciekawe miejsca, ale myślisz że tubylcy o nich nie wiedzą ?jak znam życie - znają te miejsca i to baaaardzo dobrze :)ale zawsze jest cień nadziei, że może ich czymś zaskoczysz. powodzenia.-pozdro-
bikerSV650 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Toruń? Nawet bardo ładne miasto i to pod wieloma względami ;) Ja jestem z pod Torunia i można powiedzieć że sam jestem tubylcem miejsc w których kopałem np. okoliczne koszary RAD-u ;)A co do wspólnych wypadów to chodzi mi głównie o lasy ponieważ wiadomo że jedną czy dwiema piszczałkami wiele się nie zdziała, no i wiadomo że w towarzystwie zawsze raźniej :)
tyfus Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 rozumiem ...koszary RAD-u - masz na myśli Górsk ?
bikerSV650 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Nie, chodzi mi o Kowalewo Pomorskie. I tak nikt nie będzie wiedział bez moich wskazówek gdzie to dokładnie jest ;p Praktycznie nic nie zostało z tych koszar, teraz są tam prywatne posesje i pola uprawne, dlatego fanty były często mocno zniszczone. A w Górsku jest coś jeszcze do wyciągnięcia? :)
tyfus Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 kwestia szczęścia i przypadku, ale bardziej lipa...teren wyczesanyhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664484
bikerSV650 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Czyli raczej odpada na jakiś wypad. Orzełek b. ładny. :) tyfus znasz jeszcze jakieś ciekawsze miejsca? może masz jakieś doświadczenia z lasem przy jeziorze Kamionki?
Lipek Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Widzę, że w Toruniu ciasno się robi :) Spokojnie, miejsc do kopania nie zabraknie, ale na cuda bym już nie liczył - od kilkunastu lat kopie tu mnóstwo ludzi.Tylko prośba - zakopywać po sobie dołki! Bo teren w niektórych miejscach woła o pomstę do nieba. Z tego powodu spalony został temat w Górsku - jacyś debile zostawili niewybuchy na samym wierzchu, a przecież obok jest szkoła! Była afera i obława na poszukiwaczy.Pozdrawiam!
blo39 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Ciekawe miejsce w Toruniu jest na ul. Żwirki i Wigury
Wojciech115 Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 Ja wciąż liczę na miejsca Naszego Torunia i tak się dzieję :DWystarczy tylko silna wola . Po jakimś czasie można uzbierać naprawdę ciekawe fanty . Ostatnio znalazłem hełm m34 raczej nie Polizei, ponieważ ma inne ranty Możliwe, że jest on wojsk RLB lecz znalazłem go w pobliżu byłego posterunku. Sam nie wiem co o tym myśleć ale wiem, że jeszcze dużo fantów tam na mnie Czeka :DPozdrawiam !!Wojciech115
simek Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Witam panowie :) Jest jeszcze dużo ciekawych miejsc w Toruniu. Nieważne, że ktoś już przed nami chodził i szukał :) Nawet w przetrzepanych" miejscach trafiają sięjeszcze rarytasy :) Ktośchętny na kopanie w popniedziałek 18.10.2010 ?? oczywiście toruń:)
ynekone Napisano 16 Październik 2010 Napisano 16 Październik 2010 Ejo juto przed Obi pisałem ci w smsie o której myśleże bez wykrywek bo w cegle i tak nie pokopiemy:D
ynekone Napisano 16 Październik 2010 Napisano 16 Październik 2010 Panowie myśle że w Toruniu jest spor do wykopania jeszcze podobno dobry teren to lasy za hotlem Tower kiedyś hotelem Marwit podobno mauserki tak wychodzą nawet,a swoją drogą poszukuje jakiś starych zdjęć info o szmalcówcem jak by ktoś coś miał jestem chętny
mjut Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Kolega to w ogóle do polskiej szkoły uczęszczał? Brak interpunkcji zabija...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.