tomekignac Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 tak, imponujące, a i jakość prac wygląda super; powodzenia!
Czarek Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 jako że nie można wstawiać linków do trwajacych aukcji-na alledrogo pojawiły się dziś:koło do rso i zestaw 40szt ogniw gąsiennic, znajdziesz je w militaria-umundurowanie i wyposażenie-pozostałe-do 1945,może do czegoś sie to przyda.pozdrawiam:)
Lemeryt Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 Panowie dzięki za wszystko, nie zawsze odpowiadam na wasze wpisy co nie znaczy że z nich nie korzystam. A na zdjęciu kurnika ciąg dalszy ...
Lemeryt Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 Już niedługo rosomaka czeka malowanie . Aby zachować realia historyczne stycznia 1945 roku RSO powinien zostać w kolorze oliwkowym i przemalowany na biało wapnem. Nie stanie się tak jednak i potworek otrzyma kamuflaż trójbarwny. Jest już jedna koncepcja wzoru ale może ktoś z Was będzie miał lepszą. Jeśli macie czas, chęci, zdolności etc. To proponuję wam wspólna zabawę w malowankę RSO. Gotowe projekty proszę wysyłać na mój adres lem.man@wp.pl . Nie jest powiedziane ze któryś z nadesłanych projektów zostanie wybrany ale jeśli tak się stanie to autor poza satysfakcją ma zagwarantowaną przejażdżkę RSO /jako pasażer /. Jeśli komuś to pomoże to jako szablonu użyć można poniższych szkiców. Zachęcam do udziału w zabawie.http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_01.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_02.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_03.jpgNa zdjęciu osłona mostu napinającego.PozdrawiamPaweł
Lemeryt Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 @kloki - dzięki za zainteresowanie i odzew. Jeśli znajdziecie czas i chęci to już wstępnie zapraszam na tegoroczne Dni Myślenic - 30-31 lipca- gdzie jedną z atrakcji będzie RSO. Możliwe że wcześniej też się gdzieś pojawi ;). Fot. - silnik rosomaka już niedługo ożyje na nowo.
muslim Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Lemeryt gratuluje zapału. Koniec opowieści już niedługo ;]Brakuje wam jeszcze jakichś części?
Lemeryt Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 Ciągle brak przyzwoitych tarcz hamulcowych. Gaźnik co prawda jest (na zdjęciu) ale jeśli chodzi o jego stan to szału nie ma więc gdyby ktoś coś słyszał dajcie znać. Tak poza tym codziennie potykam się o wannę RSO w bardzo przyzwoitym stanie którą wydobyłem z rzeki w zeszłym roku. Została też kupka zdublowanych części i trzeba będzie coś z tym fantem począć ;) więc może to nie koniec historii. Dlatego jeśli ktoś ma części lub informacje o nich a chciałby pomóc /sprzedając je/ to piszcie na lem.man@wp.pl - nie zawsze kupię ale porozmawiać można. Projekt niedługo zostanie zrealizowany a świat nie znosi próżni … no i ja muszę o czymś bajdurzyć na forum. Pozdrawiam.
knieszkowiecki Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Witam, kiedyś napisałem że Wasz Rosomak idnie " wygląda ,przepraszam jest zajefajny" . Postaram się nacieszyć nim w Myślenicach. Pozdrawia Kraków
Lemeryt Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 Nic się nie dzieje przecież ten ogryzek wyglądał idnie". zapraszam do Myślenic.
Woodhaven Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Raupenschlepper Ost als Ari Zugmittel Merkheft OriginalWinterbetrieb Ersatzteilliste Bedienungsanleitung 1943
Woodhaven Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 http://cgi.ebay.de/Raupenschlepper-Ost-Ari-Zugmittel-Merkheft-Original-/380337006746?pt=Automobilia_DE&hash=item588dda289a#ht_500wt_949
Lemeryt Napisano 10 Maj 2011 Autor Napisano 10 Maj 2011 Woodhaven - o istnieniu tej bibuły nawet nie wiedziałem.
spz kurz Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Lem wydaje mi się że mam takie samo gniazdo bezpieczników w komplecie z pokrywką :-) ,Jak potrzeba to pisz ile byś ich potrzebował :-)
Lemeryt Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 CzołemSpz kurz - jeśli znajdziesz czas to podeślij mi zdjęcia na pocztę lem.man@wp.pl . Bardzo podobne gniazda były stosowane po wojnie w ciągnikach rolniczych. Dzięki i PozdrawiamPaweł
Lemeryt Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Napisano 6 Czerwiec 2011 Już na finiszu - wstępnie zapraszam na promocję RSO w Myślenicach. Odbędzie się ona pierwszego lipca w piątek o godzinie 18.00. Oficjalne zaproszenie wkleję tu pod koniec tygodnia.PozdrawiamPaweł
Cronos Napisano 7 Czerwiec 2011 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zawsze wierzyłem w ten projekt:) takie chwile są najpiękniejsze :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.