Skocz do zawartości

Raupenschlepper Ost / Steyr RSO ( Część VI)

Lemeryt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 372
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jako że nie można wstawiać linków do trwajacych aukcji-na alledrogo pojawiły się dziś:koło do rso i zestaw 40szt ogniw gąsiennic, znajdziesz je w militaria-umundurowanie i wyposażenie-pozostałe-do 1945,może do czegoś sie to przyda.pozdrawiam:)
  • 3 weeks later...
Napisano

Panowie dzięki za wszystko, nie zawsze odpowiadam na wasze wpisy co nie znaczy że z nich nie korzystam. A na zdjęciu kurnika ciąg dalszy ...

Napisano

Już niedługo rosomaka czeka malowanie . Aby zachować realia historyczne stycznia 1945 roku RSO powinien zostać w kolorze oliwkowym i przemalowany na biało wapnem. Nie stanie się tak jednak i potworek otrzyma kamuflaż trójbarwny. Jest już jedna koncepcja wzoru ale może ktoś z Was będzie miał lepszą. Jeśli macie czas, chęci, zdolności etc. To proponuję wam wspólna zabawę w malowankę RSO. Gotowe projekty proszę wysyłać na mój adres lem.man@wp.pl . Nie jest powiedziane ze któryś z nadesłanych projektów zostanie wybrany ale jeśli tak się stanie to autor poza satysfakcją ma zagwarantowaną przejażdżkę RSO /jako pasażer /. Jeśli komuś to pomoże to jako szablonu użyć można poniższych szkiców. Zachęcam do udziału w zabawie.
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_01.jpg
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_02.jpg
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/wood_03.jpg
Na zdjęciu osłona mostu napinającego.
Pozdrawiam
Paweł

Napisano

@kloki - dzięki za zainteresowanie i odzew. Jeśli znajdziecie czas i chęci to już wstępnie zapraszam na tegoroczne Dni Myślenic - 30-31 lipca- gdzie jedną z atrakcji będzie RSO. Możliwe że wcześniej też się gdzieś pojawi ;). Fot. - silnik rosomaka już niedługo ożyje na nowo.

Napisano

Ciągle brak przyzwoitych tarcz hamulcowych. Gaźnik co prawda jest (na zdjęciu) ale jeśli chodzi o jego stan to szału nie ma więc gdyby ktoś coś słyszał dajcie znać. Tak poza tym codziennie potykam się o wannę RSO w bardzo przyzwoitym stanie którą wydobyłem z rzeki w zeszłym roku. Została też kupka zdublowanych części i trzeba będzie coś z tym fantem począć ;) więc może to nie koniec historii. Dlatego jeśli ktoś ma części lub informacje o nich a chciałby pomóc /sprzedając je/ to piszcie na lem.man@wp.pl - nie zawsze kupię ale porozmawiać można. Projekt niedługo zostanie zrealizowany a świat nie znosi próżni … no i ja muszę o czymś bajdurzyć na forum. Pozdrawiam.

Napisano
Lem wydaje mi się że mam takie samo gniazdo bezpieczników w komplecie z pokrywką :-) ,Jak potrzeba to pisz ile byś ich potrzebował :-)
Napisano
Czołem
Spz kurz - jeśli znajdziesz czas to podeślij mi zdjęcia na pocztę lem.man@wp.pl . Bardzo podobne gniazda były stosowane po wojnie w ciągnikach rolniczych. Dzięki i Pozdrawiam
Paweł
  • 3 weeks later...
Napisano

Już na finiszu - wstępnie zapraszam na promocję RSO w Myślenicach. Odbędzie się ona pierwszego lipca w piątek o godzinie 18.00. Oficjalne zaproszenie wkleję tu pod koniec tygodnia.
Pozdrawiam
Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie