allegrowicz67 Posted June 29, 2010 Author Share Posted June 29, 2010 Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
allegrowicz67 Posted June 29, 2010 Author Share Posted June 29, 2010 Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Tak jak napisałeś wyglądają na partyzantów, ten wysoki na końcu ma na sobie niemiecką Małpę". Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Mieszane mundury polskie, sowieckie i niemieckie, wiekszość wysokie buty roznego rodzaju, czapki polowe..Jeden ma chyba opaskę na lewej ręce.Zapewne Partyzanci, bo nie sądzę żeby to była jakaś jednostka formowana na wschodzie, na lokalną samoobronę też nie wygląda.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steell Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 może być milicja po przejściu frontu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz70 Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Na 99,9 % to jest fotografia przedstawiająca żołnierzy Wileńskiej Brygady AK (okres kiedy ją wykonano to wiosna 1944 lub jesien/zima 1944/45). Warto zajrzeć do książki Armia Krajowa na Wileńszczyźnie 1943-1945" Pawła Rokickiego.Pozdrawiam.Tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 opaski na rękawach (widoczne) mają dwaj z szeregu oraz kawaleria w tle.Mogą to być partyzanci bo czapki mają głównie przedwojenne z orłami w koronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
allegrowicz67 Posted June 30, 2010 Author Share Posted June 30, 2010 Bardzo dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
allegrowicz67 Posted June 30, 2010 Author Share Posted June 30, 2010 Dziękuję za pomoc. Podejrzewałem, że zdjęcie jest związane z jakąśuroczystością w oddziale partyzanckim operującym na polskich terenachwschodnich. Widziałem kiedyś w książce, której tytułu nie pamiętam,kilka zdjęć pasujących do tej sceny (dowódca w uszance, konni). Nie mamdostępu do Armia Krajowa na Wileńszczyźnie 1943-1945" PawłaRokickiego. Czy są tam fotografie tego oddziału? Co to za jednostka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
allegrowicz67
Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.