allegrowicz67 Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci?
allegrowicz67 Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci?
Luftlander Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Tak jak napisałeś wyglądają na partyzantów, ten wysoki na końcu ma na sobie niemiecką Małpę".
8total4 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Mieszane mundury polskie, sowieckie i niemieckie, wiekszość wysokie buty roznego rodzaju, czapki polowe..Jeden ma chyba opaskę na lewej ręce.Zapewne Partyzanci, bo nie sądzę żeby to była jakaś jednostka formowana na wschodzie, na lokalną samoobronę też nie wygląda.pozdro.
Tomasz70 Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Na 99,9 % to jest fotografia przedstawiająca żołnierzy Wileńskiej Brygady AK (okres kiedy ją wykonano to wiosna 1944 lub jesien/zima 1944/45). Warto zajrzeć do książki Armia Krajowa na Wileńszczyźnie 1943-1945" Pawła Rokickiego.Pozdrawiam.Tomasz
Poszukiwacz bunkrów Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 opaski na rękawach (widoczne) mają dwaj z szeregu oraz kawaleria w tle.Mogą to być partyzanci bo czapki mają głównie przedwojenne z orłami w koronie.
allegrowicz67 Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 Dziękuję za pomoc. Podejrzewałem, że zdjęcie jest związane z jakąśuroczystością w oddziale partyzanckim operującym na polskich terenachwschodnich. Widziałem kiedyś w książce, której tytułu nie pamiętam,kilka zdjęć pasujących do tej sceny (dowódca w uszance, konni). Nie mamdostępu do Armia Krajowa na Wileńszczyźnie 1943-1945" PawłaRokickiego. Czy są tam fotografie tego oddziału? Co to za jednostka?
Pytanie
allegrowicz67
Fotka z all... , nie mam o niej innych informacji, a ciekawi mnie co przedstawia? Partyzanci?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.