melchior71 Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Czym objawia się ta symulacja pin-poin ? I chodzi o przyciśniecie guzika w rękojeści raz nad obiektem czy przytrzymanie tak jak jest to w Garrett ace 250? instrukcja nic o tym nie wspomina ale to bardzo ciekawe co piszesz. Dzięki za rady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheetah Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 @ melchior71:Tak, naciska się krótko guzik na uchwycie - tak samo, jak przy zerowaniu przy pracy w trybie AllMetall. Zerując detektor nad obiektem zmniejsza się jego czułość, więc można bardziej precyzyjnie namierzyć obiekt. Zerowanie nad obiektem można powtarzać, za każdym resetem zakres wskazań będzie węższy, wtedy można dojść do bardzo precyzyjnego wskazania.Oczywiście, ta symulacja pin pointa jest najbardziej skuteczna przy pracy w All Metal.Instrukcje obsługi nie opisują wielu rzeczy... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DES Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 Witam!Myślicie, że dałoby się przerobić Smętka na ramę?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melchior71 Napisano 29 Maj 2014 Share Napisano 29 Maj 2014 Mam pytanie do kolegów dobrze znających smętka: w jakiej odległości od siebie muszą być 2 lub 3 osoby z tymi samymi wykrywaczami żeby się wzajemnie nie zakłócać ? Albo inaczej : jaki wpływ ma drugi smętek w bezpośredniej bliskości i jakie to są odległości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Maj 2014 Share Napisano 29 Maj 2014 Kiedys we 3 smigalismy i nie zauwazylem problemu choc za raczke nie ganialismy ale z 2 metrow zaklocen nie bylo.Blizej siebie nie lazilismy bo bysmy sie obijali o siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 22 Październik 2014 Autor Share Napisano 22 Październik 2014 Jeżeli częstotliwość jest identyczna ( a rozbieżności w smętkach są dość znaczne) to nawet i na 10 metrów potrafią się zakłócać. Potwierdzone w terenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Cześć,Dziś, po wielu latach zepsuł mi się HS-3. Odłożyłem go na chwilę a gdy chciałem sprawdzić sygnał okazało się, że wykrywka wyje bez przerwy i resetowanie nie działa. Ktoś ma pomysł co mogło się popsuć? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Zwarcie?Otwórz puchę i sprawdź czy jakiś przewód się nie odlutowałMoże potencjometr siadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcspeed Napisano 13 Sierpień 2015 Share Napisano 13 Sierpień 2015 Cześć,Jaką długość ma smętek po złożeniu? Chce kupić plecak do którego mi się zmieści, a na wykrywacz muszę chwile poczekać, robi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Sierpień 2015 Share Napisano 13 Sierpień 2015 Z cewką 30' długość elementu- 41cmDługość pudła" 52cmWysokość od rurki do przyciskupamięci" 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 15 Październik 2015 Share Napisano 15 Październik 2015 Witam. Czy jest jeszcze mozliwość zakupu sprzętu od producenta? Może ktoś kupował ostatnio ? Jaki termin realizacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policemayster Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 Fanatyk, nie tak dawno urwał mi się przewód od resetu bezpośrednio przy przycisku. Nie wiem jak to możliwe, ale jednak. Trzeba odkręcić dwie śruby z boku rączki, wysunąć przycisk i przylutować. Czy to przewód to można sprawdzić wyłączając wykrywacz i włączając - działa jak reset. Jeżeli to nie to, proponowałbym przyjrzeć się potencjometrom, ja już dwa musiałem wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 3 Lipiec 2016 Share Napisano 3 Lipiec 2016 Jaki jest aktualny nr telefonu do Pana Smętkowskiego? Ile trzeba czekać na dostawę wykrywacza od niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 8 Wrzesień 2016 Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Aktualny telefon (dzwoniłem dzisiaj): Tel.(22)651-00-85.Pan inżynier prosi o kontakt późnym popołudniem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 8 Listopad 2019 Share Napisano 8 Listopad 2019 Witam ,czy Pan Henryk Smętkowski produkuje jeszcze HS-3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeber Napisano 18 Listopad 2019 Share Napisano 18 Listopad 2019 Pan Henryk Smętkowski nigdy już nic nie wyprodukuje ... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 3 Grudzień 2019 Share Napisano 3 Grudzień 2019 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adryjan Napisano 22 Luty 2020 Share Napisano 22 Luty 2020 Gdzie można jeszcze kupić wykrywacz hs-3? Może ktoś ma na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stmx Napisano 23 Luty 2020 Share Napisano 23 Luty 2020 Jest gdzieś jakiś serwis czy ktoś kto się zajmuje naprawą? Niestety mój wykrywacz padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmax78 Napisano 29 Kwiecień 2020 Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Witam. Ja naprawiam Smętki jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek600p Napisano 27 Sierpień 2020 Share Napisano 27 Sierpień 2020 Witam wszystkich Poszukuję sondy do smętka 37cm,niestety pan Henryk już nie pomoże,allegro,olx nic nie podpowiada,niby 3 osoby miały zrobić cewkę ale nic z tego nie wyszło,moje pytanie czy można zastosować cewkę od innego wykrywacza,kupić gdzieś używkę a może ktoś z Was podjął by się zrobienia cewki do HS-3? Skończyły mi się pomysły na zdobycie sondy,proszę pomóżcie ,chętnie bym pochodził po starych miejscach z większą cewka. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flower1976 Napisano 5 Luty 2022 Share Napisano 5 Luty 2022 Szukam kontaktu do kogoś kto zrobi przegląd/wyreguluje Smętka.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi