Skocz do zawartości
  • 0

niemiecki płaszcz wojskowy

mogwaica

Pytanie

Napisano

Piszę tego posta po raz trzeci ;-/ mam nadzieję że ostatni boś mnie dzisiaj tu nie lubi.

Ile wart jest ten płaszcz? Jest w stanie idealnym, czego nie można powiedziec o mundurze, który przegrał doszczętnie wojnę w molami.Postaram się zrobić zdjęcie chociażby guzików i pagonów w najbliższym czasie ;-)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
SPROSTOWANIE:
popytałam w rodzinie,ponoć to płaszcz powstańczy...
Przepraszam za błąd, stare babcie się wypowiadały, widocznie wiek już nie ten...
Napisano
eeee tam powstańczy :)

w dalszym ciągu uważam, że LWP.
sukienny płaszcz zimowy - zresztą donaszany do chwili obecnej w WP.

może daj lepsze zdjęcia - te które dałaś nie są najlepsze - guziki, pieczątki jak są itp.

-pozdro-
Napisano
Powstańczy ? Babcie powinny trochę świeżego luftu zaczerpnąć.
Guziki mundurowe z tworzyw sztucznych dla wszystkich służb wprowadzono w Polsce w 1961 r.

C.
Napisano

Piszę tego posta po raz trzeci ;-/ mam nadzieję że ostatni boś mnie dzisiaj tu nie lubi.

Ile wart jest ten płaszcz? Jest w stanie idealnym, czego nie można powiedziec o mundurze, który przegrał doszczętnie wojnę w molami.Postaram się zrobić zdjęcie chociażby guzików i pagonów w najbliższym czasie ;-)

Napisano
po guzikach bym nie identyfikował, bo obszyć można było wtórnie.

wydaje mi się iż płaszcz jest stosunkowo nowego wzoru, o czym świadczy choćby kołnierz i dwa rzędy guzików.
pozdrawiam.
Napisano
koleżanko, jakbyś przeczytała dokładnie Regulamin, to byś wiedziała dlaczego twoje posty się nie ukazują - i nie ma tu nic do rzeczy lubienie czy nie.

Na Forum raczej nie wyceniamy, ale jak ktoś chce....

poza tym mam poważne wątpliwości, czy to jest iemiecki płaszcz wojskowy".....coś bardzo podobny do LWP.....

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:30 24-06-2010

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie