Skocz do zawartości

Makabryczne znalezisko na terenie jednostki wojskowej w Żaganiu. Żołnierze odkopali ludzki szkielet

Aliens

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Faktycznie makabryczne... :D Szkieletów ludzkich to u nas mnogo jak Polska długa i szeroka, w zasadzie to cały kraj na fundamencie z gnatów stoi...
Napisano
Mnie raczej chodziło o to aby dziennikarze zaczęli myśleć nad tym co piszą..
Niektórym jak widać tematy inne niż seksafera, kryzys, powódź i wybory, sprawiają ogromne kłopoty.

pozdro.
Napisano
Panowie ale jak napisze MASAKRYCZNE ZNALEZISKO to jak nic każdy zajrzy co to takiego, a to może jakiś niemiaszek, albo wyzwoliciel co go rzekomo jacyś polscy bandyci ubili:)
Napisano
A na terenie której jednostki odnaleziono owego trupa,Zagań Las czy przy ul. Dworcowej ?,kilka lat temu na Dworcowej podobno WaSt poszukiwał jakichś pochówków z 45,lecz bez rezultatu.
Napisano

Podepnę się do tematu. Dziś otrzymałem (po 1,5 miesiąca oczekiwania) odpowiedź z urzędu gminy z miejsca które czasem odwiedzam w sprawie zgłoszenia jakie wcześniej poczyniłem drogą mailową. Wszystko anonimowo i bez żadnych kosztów(z mojej strony), więc nie bójmy się zgłaszać jeśli podejrzewamy, że gdzieś mogą poniewierać się ludzkie szczątki. To nic nie kosztuje...

PS.Oczywiście zaraz zostanę zjechany, że ktoś znalazł jakieś kości po niedzielnym obiedzie i czy też ma je zgłaszać.Ale nie ważne, ważne, że to może kogoś ośmieli to zgłoszenia podobnego znaleziska.

Napisano
Uważam kolego że dobrze zrobiłeś, niemiaszek sowiet czy inny trupek ma prawo byc sprawdzonym i leżec gdzieś w odpowiednim miejscu.A dla tych co zaraz halo podniosą pragnę zauważyc ze po polskich lasach nie brakuje nieznanych miejsc pochówków polskich żołnierzy.
Napisano
Żal nowy wątek zakładać ...

Wrocław: Archeolodzy znaleźli szkielety dwóch żołnierzy Wehrmachtu. Zginęli od strzałów w głowę

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,8021287,Wroclaw__Archeolodzy_znalezli_szkielety_dwoch_zolnierzy.html

Ciekawe, czy i kiedy pismaki ( i nie tylko :-) przestaną z takich zdarzeń sensację robić?
Napisano
Mogli ich rozstrzelac sowieci, a rownie dobrze ss-mani za defetyzm" (na co wskazuje brak niesmiertelnikow). No ale tego juz nigdy sie nie dowiemy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie