Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik Waffen SS

Poszukiwacz bunkrów

Pytanie

Napisano

Witam!Mam taki nieśmiertelnik.Czy jest to trzecia kompania drugiego pułku grenadierów pancernych Waffen SS?Z jakiej to jest dywizji i czy ma ktoś informacje o tej jednostce?Czy to jest ta jednostka?-> http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/PanzergrenadierregimenterSS/PGRSS2.htm

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!Mam taki nieśmiertelnik.Czy jest to trzecia kompania drugiego pułku grenadierów pancernych Waffen SS?Z jakiej to jest dywizji i czy ma ktoś informacje o tej jednostce?Czy to jest ta jednostka?-> http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/PanzergrenadierregimenterSS/PGRSS2.htm

Napisano
miałem kilka blach ss nawet super dobrych wyrytych przez ze mnie lub przez moich znajomych,ale największą frajdę robi mój stary znajomy wali dosłownie wszystko,od ss po vs.
Napisano
ps.nie widzę tu żadnej zazdrości i chęci posiadania,uwierz mi że mam możlwośći , aby walnąć naprawdę dobry temat,nie robię tego ze względów estetycznych,może kiedyś.za kilka latek??
Napisano
Jeśli chodzi o blaszkę to się nie wypowiadam, bo znawcą to ja nie jestem.

ale...

Zauważyłem że zawsze kiedy ktoś wrzuci na forum coś elektrycznego (w tym przypadku to blaszka) to niektórzy dostają manii kopii. Cokolwiek by to nie było to od razu

kopia!!!"

lipa!!!"

marna kopia!!!"

Zazdrościcie? Może komuś się trafił po prostu fajny fancik. Już raz tak było, że ktoś zapodał blaszkę SS, z pytaniem o oryginalność. Ta została jednogłośnie okrzyknięta przez wielkie grono znawców wierutną lipą i kopią. A wcale tak nie było, bo tam jeszcze był ciąg dalszy ( ekshumacja itd, całkiem ciekawa sprawa). Panowie wrzućcie na luz trochę.

To tyle ode mnie, pozdrawiam :)
Napisano
Też skłaniałbym się ku temu, że to zwyczajna kopia. Niektóre litery wyglądają na wybite na już przeczyszczonej blaszce", np skrót Reg." czy numer ewidencyjny na dolnej połówce blaszki.
Napisano
W swoim zyciu znalazłem-olbrzymia ilosc blach-od RAd,po SS-i powiem tyle-Jak Rzesza długa i szeroka,to bic na blachach,trzcionek itd,samorobek i roznych było tyle,ze zaden katalog,czy inna tego typu ksiega-nie jest w stanie tego okreslic.Wiec dajmy chłopakowi pocieszyc sie jego zdobycza.A reszta w teren i szukac blach,a wtedy zobaczycie,jaka jest ich roznorodnosc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie