Hubert3993 Napisano 3 Maj 2010 Autor Share Napisano 3 Maj 2010 Witam. Nie wiedziałem gdzie zamieścić. Mam pytanko: Czy sam bunkier, jeśli znajduje się na prywatnym terenie jest własnością właściciela owego terenu czy należy on do Państwa?Wiecie Koledzy chcę uniknąć sytuacji typu: Paszoł z mego bunkra!"Pozdrawiam.P.S Jeśli macie jakieś doświadczenia co do penetracji bunkrów i namolnych Ludzi będących nieopodal, piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 W zasadzie z drobnymi wyjątkami w polskim prawie własnośc tego co na gruncie idzie za własnością gruntu.Więc właściciel gruntu jest właścicielem bunkra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Aj tak mieć bunkier na posesji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 żeby tylko podatku od nieruchomości nie zaczęli naliczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 a znam takich, ktorzy maja unkier" na swoim ogrodku dzialkowym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Jak się ma bunkier na własnym terenie można z nim robić co się chce:) Widziałem bar na bunkrze oraz pietrówkę pobudowaną na bunkrze... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Woytas- nie bądź taki skromny. Z tego co słyszałem Ty również masz swój bunkier. Tyle, że nie trzymasz go na wspólnym podwórku bowiem by go sąsiedzi rozkradli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Niedaleko mojego miasta w pewnej wiosce jeden jegomość ma bunkier na posesji ale lepiej nie mówić co tam trzyma bo serce się kraje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Jeśli ktoś jest zainteresowany to może sobie zakupic schron carski w twierdzy w Osowcu.Jeszcze w zeszłym miesiącu było kilka w ofercie,dziś znalazłem tylko jeden. http://www.amw.com.pl/estate_photo_browser.php?akt=2&estate_products_id=1075 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert3993 Napisano 5 Maj 2010 Autor Share Napisano 5 Maj 2010 Rzeczywiście taki bunkier to skarb, ale większość takich, które znajdują się na posesji używanych są jako składzik. Bądź śmietnik. A co do tego domu na bunkrze to chyba kiepski pomysł ze względu na wilgoć ale przynajmniej nikt mu parteru nie uszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 U mnie we wsi jest bunkier na prywatnym polu uprawnym. Ale nie należy do właściciela pola. Został odgrodzony od reszty łąki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 ładny urbanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 no właśnie...Bunkry do kogo należą? prawo własności ziemi - z wyłączeniem własności obiektów...na dużej części - napisy mienie wojskowe - numer ewidencyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Kopi- ale może te nr gotykiem pisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 W Poznaniu przy ulicy dworcowej stoi knajpa na bunkrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knup Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 superficies cedit solo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 jak w okolicy same pola i chaty niet to wlazł i kopaj...pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczes Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 Witam. Gdzie można znaleźć jakiś spis zewidencjonowanych przez wojsko po wojnie, bunkrów? Wrzucam fotkę przykładowego numeru urbanka z rejonu Faustynowa. [źr. fot. - http://www.schrony1939.fortyfikacje.pl/faust.htm]. Chodzi mo o jakaś może tabelke z numerem lokalizacją czy czymś. Skoro sa numery to taka lista/ewidencja musi gdzieś być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczes Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 Fotka sie nie zaladowala chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczes Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Czyżby wszyscy zamiast siedzieć na forum, słuchają Radia M.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 u mnie też jest bunkier na prywatnym polu (jakaś kazamata mg-cośtam)... kilka lat temu przyjechali ludzie do właściciela tego pola i bunkra,chcieli bunkier za własne pieniądze odrestaurować i udostępnić publice... a właściciel pola 'TO MOJE POLE I MÓJ BUNKIER I WON MI STĄD BO Z WIDŁAMI POGONIE...' i w tej chwili to już nie jest bunkier tylko publiczna sralnia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Bo to pewno był Pawlak a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.