Skocz do zawartości

Bunkry do kogo należą?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiedziałem gdzie zamieścić. Mam pytanko: Czy sam bunkier, jeśli znajduje się na prywatnym terenie jest własnością właściciela owego terenu czy należy on do Państwa?
Wiecie Koledzy chcę uniknąć sytuacji typu: Paszoł z mego bunkra!"
Pozdrawiam.
P.S Jeśli macie jakieś doświadczenia co do penetracji bunkrów i namolnych Ludzi będących nieopodal, piszcie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to może sobie zakupic schron carski w twierdzy w Osowcu.Jeszcze w zeszłym miesiącu było kilka w ofercie,dziś znalazłem tylko jeden. http://www.amw.com.pl/estate_photo_browser.php?akt=2&estate_products_id=1075

Rzeczywiście taki bunkier to skarb, ale większość takich, które znajdują się na posesji używanych są jako składzik. Bądź śmietnik. A co do tego domu na bunkrze to chyba kiepski pomysł ze względu na wilgoć ale przynajmniej nikt mu parteru nie uszkodzi.

• 6 months later...
Witam. Gdzie można znaleźć jakiś spis zewidencjonowanych przez wojsko po wojnie, bunkrów? Wrzucam fotkę przykładowego numeru urbanka z rejonu Faustynowa. [źr. fot. - http://www.schrony1939.fortyfikacje.pl/faust.htm]. Chodzi mo o jakaś może tabelke z numerem lokalizacją czy czymś. Skoro sa numery to taka lista/ewidencja musi gdzieś być.

• 2 weeks later...
u mnie też jest bunkier na prywatnym polu (jakaś kazamata mg-cośtam)... kilka lat temu przyjechali ludzie do właściciela tego pola i bunkra,chcieli bunkier za własne pieniądze odrestaurować i udostępnić publice... a właściciel pola 'TO MOJE POLE I MÓJ BUNKIER I WON MI STĄD BO Z WIDŁAMI POGONIE...' i w tej chwili to już nie jest bunkier tylko publiczna sralnia :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie