Skocz do zawartości

24 i 25 lipca 2010 roku, poszukiwania sztandaru

Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 418
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
twoja oferta jest nadal aktualna, czyli. ja sie ciesze ze tyle osob jedzie, ja sam mam nadzieje ze bedziemy sie dobrze baawic. i trza zrobic jakies wspulne ognisko;)a fanty ktore znajdziemy bedziemy mogli zabrac?

Witam kolegów serdecznie!
Fanty wygrzebane w ziemi przekazujemy protokólarnie organizatorom ci zaś przekazują je tym samym dokumentem w ciągu trzech dni: Wojewódzkiemu Konserwatorowi Zabytków /Archeologowi, który nadzoruje działania (czy przyjedzie nie wiadomo - jest bardzo upierdliwy - w ubiegłym roku go nie było).
Obok Zalewu (200 m. od cmentarza wojennego, jest łąka na której można będzie rozbić namiot (spartańskie warunki).
Ognisko wieczorem zawsze można będzie zrobić (Nadleśniczy pozwoli), a co do deszczu to sami Wiecie (lepiej nie krakać - będziemy siedzieć i gawędzić - kolega 8total4 jest historykiem więc go poprosimy żeby opowiadał.
Są pytania jak dojechać: wystarczy wrzucić - Lelów i mapa gotowa (Lelów jest tylko jeden w Polsce). Krzyżują się w Lelowie drogi: Częstochowa-Jędrzejów i Myszków-Koniecpol. Urząd Gminy każdy wskaże.
Może mi ktoś podpowie jak załatwić ramę (w miejscu naszych poszukiwań kiedyś były głębokie doły po torfowe i aż się prosiło by w nich zatopić sprzęt /znikły 2 - 75ki/. Dziś te jeziorka zarosły prawie całkowicie.
Jeśli są jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Pozdrawiam serdecznie!
Jurek.

Dzięki Jurek za info. dużo mi ułatwiło,teraz trzeba liczyć tylko na pogodę i jak największą frekwencję no i oczywiście sukces poszukiwań :)),tylko nie wiem, czy ACE nie będzie za słaby,? a po wszystkim, po rejestr. gdy wrócę do domu, o 6-tej rano dwóch smutnych panów przyjdzie i kolbami w drzwi załomoce",jak powiedział klasyk :)) ??
Jak by co, to zostały już ew.2 miejsca w sam.,no chyba żeby coś się zmieniło...

Mam ubrać garnitur ? ;)
A tak poważnie to chetnie pomogę w kwestii historyczno-regionalnej, jeśli będzie trzeba - mogę wziąć do pomocy kilka Osób, które także będą umiały przybliżyć losy 7DP M-dzy 1. a 5. Września `39.

Proponuję zrobić jakieś spotkanie na pograniczu, np. w Olsztynie czy Janowie, i przy zimnych napojach omówić sprawy organizacyjne.
Częstochowa chętnie pomoże w organizacji imprezy.

Wysłałem na priv kontakt telefoniczny.
Dziś będę rozmawiał z Ludźmi z Częstochowy w kwestii naszych możliwości pomocy przy zapleczu imprezy.

pozdrawiam.
Dawid.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 15:43 07-06-2010

Hallo hallo, tu brakujące ogniwo trójki. Niestety nie wiem czy uda mi sie przybyć bo w tym czasie siwy organizuje zlot moto.Wizja integracji jest bardzo nęcąca, więc będę się starał wpaść pogadać.Dam jeszcze znaka jak się wyjaśni.
Ramzes z którego rejonu opolskiego jesteś?
Pozdrowy dla totala (khyyyyyyyyh) i suchego (alternatywa)

Panowie ja bede jechał do Lelowa z Jędrzejowa bez wykrywki bo z Jablem biegam:) ale w razie czego 4 miejsca są (wow do Jędrzejowa z Kraka prosta droga)i potem 3 miejsca w namiociku są:) A jakieś ala pole namiotowe tam jest??W niedzielę też mogę porozwozić na stację do Włoszczowy lub Jędrzejowa jak trzeba:):P

to mozna sie zabrac z toba ernestix? podjechal bym do jedrzejowa i z tamtad razem bysmy pojechali.a jak bys znalazl jeszcze miejsce w namiocie to bylo by miodzio zawsze by sie cos przyoszczedziło;)a i dobrego grila zorganizuje;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie