Skocz do zawartości
  • 0

Filiżanka z motywem I-wojennym - okolicznościowa?

Swiety82

Pytanie

Napisano
Takie coś wygrzebałem... szkoda że w częściach ale posklejałem i coś wyszło... na śmieciach za dawną gospodą.

W oczy rzuca się motyw wojenny, napisów nie mogę na 100% rozszyfrować, gotyk u mnie cienki...

Coś w stylu: Lrinnerung an den Welt-Krieg 1914-1915"

Flagi też ciekawe, po prawej motyw pruski (czarny orzełek pruski w środku flagi)

I ciekawe-dlaczego nie z całej wojny a z lat 1914-15? Naprowadźcie mnie bo za bardzo nie rozumiem tematu. Okolicznościowa jakaś, dla pewnej grupy(jakiegoś landu) czy co?

Całość

Zbliżenie:

Flaga:

Zdrovaśki!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:09 18-04-2010

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I-szo wojenni spece-co dokładnie działo się w 1914-1915? Znalazłem taką publikację-ciekawą resztą? Może coś naświetli? Te same symbole.....

http://forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?p=230433#230433
Napisano
Takie coś wygrzebałem... szkoda że w częściach ale posklejałem i coś wyszło... na śmieciach za dawną gospodą.

W oczy rzuca się motyw wojenny, napisów nie mogę na 100% rozszyfrować, gotyk u mnie cienki...

Coś w stylu: Lrinnerung an den Welt-Krieg 1914-1915"

Flagi też ciekawe, po prawej motyw pruski (czarny orzełek pruski w środku flagi)

I ciekawe-dlaczego nie z całej wojny a z lat 1914-15? Naprowadźcie mnie bo za bardzo nie rozumiem tematu. Okolicznościowa jakaś, dla pewnej grupy(jakiegoś landu) czy co?

Całość

Zbliżenie:

Flaga:

Zdrovaśki!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:09 18-04-2010

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie