Skocz do zawartości

Lasy Janowskie PORYTOWE WZGÓRZE

tadeks6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, czy któryś z kolegów szuka w tamtych okolicach??? Tzn lasy janowskie i tak jak w temacie czy ktos kopał na porytowym wzgórzu???? Jeśli tak to wstawiajcie fotki fantów tam trafionych (-; Daż Dół tadeks6
Napisano
Witam, ja niestety jeszcze nie mam żadnych trafień z tamtego rejonu, a ten post założyłem dlatego, żeby się dowiedzię, czy coś się tam jeszcze trafia?????? Podobno teren nieźle przekopany.Pozdrawiam i liczę na fotki. Jeżeli okażą się ciekawe to napewno się tam wybiorę (-: Daż Dół tadeks6
Napisano
myślę, że jednak ten temat nie będzie skazany na sukces, ponieważ :

- teren niby przekopany
- jak zobaczysz zdjęcia tego, co inni tam znaleźli, to możesz mieć pewność, że ty tego już nie znajdziesz
- poza tym - dane miejsce może być już setki razy przeszukane, ale istnieje szansa, że jeszcze coś się trafi.

Dlatego ja też daję szansę temu wątkowi i liczę, że koledzy pokażą, co na tym terenie znaleźli :)

-pozdro-
Napisano
Cześć. Z tego co mi mówili kumple teren trochę skopany, ale coś ciekawego można jeszcze tam trafić. Zależy gdzie szukasz, bo jeśli ograniczasz się do pokopania w okolicach pomnika to tam raczej mało co trafisz . Ale nie zdziw się jeśli nie będzie żadnych fotek , bo napisałeś jeśli będą ciekaw to się tam wybierzesz. A raczej jak ktoś tam kopie to nie chce konkurencji . Pozdrawia i powodzenia .
Napisano
- jak zobaczysz zdjęcia tego, co inni tam znaleźli, to możesz mieć pewność, że ty tego już nie znajdziesz
- poza tym - dane miejsce może być już setki razy przeszukane, ale istnieje szansa, że jeszcze coś się trafi."

I to ogólnie jest dla mnie esencją poszukiwań. Przepraszam za ot.
Napisano
Część. Dzieci3 z tego co wiem to na terenie miejsca bitwy jest Rezerwat Przyrody . A tam kopanie jest szczególnie wzbronione .Oczywiście w zwykłym lesie też można dostać mandacik, ale na terenie rezerwatu chyba większy .Ale jak widać nie którzy ryzykują . Pozdrawiam
Napisano
Bitwa w Lasach Janowskich składała się z wielu potyczek pojedynczych grup partyzantów które przebijały się z okrążenia,samo Porytowe Wzgórze jest symbolem bitwy ale nie tam toczyły się najcięższe walki.
Napisano
Cześć. Kiedyś czytałem książkę o bitwach w Lasach Janowskich w 44 i z tego co pamiętam podczas okrążenia partyzantów pierścień był zamknięty i partyzanci przebijali się w okolicach miejscowości Mamoty Górne , Szklarnia . A więc warto sprawdzić te miejsca . Na pewno Lasy Janowskie, Puszcza Solska są jeszcze bardzo ciekawymi miejscami.

Dzieci3 nie wiem ale chyba na całym terenie Lasów Janowskich nie jest ten rezerwat , to można kopać . Co do kopania w rezerwatach to myślę że jeśli ktoś zakopuje po sobie dołki , nie śmieci, nie niszczy przyrody i zachowuje się w odpowiedni sposób to nic złego nie robi. Ale prawo jest prawem i trzeba go przestrzegać . Pozdrawiam
Napisano
Sobiepan - przymykam oko na OT :)
Wątek ten bardziej pasuje do Miejsc wartych odwiedzenia, zresztą widać, że znalezisk to tu raczej nie ma - za to więcej informacji na temat tego miejsca.

I to ogólnie jest dla mnie esencją poszukiwań" - dla mnie też :)
często wracam na miejscówki, a których się śmieję, że tylko Chińczycy i Zulusi tam nie kopali - i nawet tym miernym" sprzętem, który mam - zawsze jeszcze coś trafię.
Kwestia szczęścia, właściwego przyłożenia cewki i ....... :)

-pozdro-
Napisano
Michał_16 - co do kopania w rezerwacie to muszę się z tobą nie zgodzić - już samo kopanie to niszczenie przyrody. Przecież po to w rezerwatach są wyznaczone ścieżki dla zwiedzających, żeby nie łazić wszędzie i nie zadeptywać roślin (niekiedy dość rzadkich). Czym innym jest kopanie w zwykłym lesie, gdzie każde drzewo wcześniej czy później trafi do tartaku (więc grzebanie takiemu przy korzeniach najwyżej tą wycieczkę lekko przyspieszy) a czym innym w rezerwacie, gdzie drzewa mogą rosnąć kilkaset lat i nikt ich raczej nie zetnie.

Sorki za OT.
Napisano
Sorry za OT ale może lepiej przenieść ten temat od 'miejsca warte odwiedzenia', bo na dobrą sprawę żadne zdjęcia się tu nie pokazały i nie spodziewajmy się że się pokażą;) pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie