Witajcie. Postanowiłem, że podzielę się z Wami tym co znalazłem w zeszył (2009) roku. Generalnie nic specjalnego aczkolwiek bardzo mnie absorbują niektóre fanty. I tak, jeśli ktoś z Was bardziej doświadczonych i obeznanych w temacie zidentyfikuje bądź też opowie więcej o znalezionych przedmiotach byłbym bardzo wdzięczny. Wszystko z jednego miejsca (dołka),tysiące radzieckich okopów - 10 km od wielkiego starcia Armii Czerwonej z niemiecką. Interesuje mnie fiolka znaleziona wśród innych przedmiotów osobistych takich jak: grzebień szczoteczka, maszynka do golenia, sztućce, ładownice itd. :), pas, szelki i wiele innych. Bardzo ciekawą rzeczą jest klisza. Mam jej cały zwój w plastikowym pojemniku. Wyobraziłem sobie, że zdenerwowany żołnierz Armii Czerwonej rozbraja niemieckiego i ze złością wyciąga film z jego aparatu... proszę o wszelkie informacje Cóż to by było za odkrycie gdyby można było ją wywołać... A może można ...?
Question
carminek
Witajcie.
Postanowiłem, że podzielę się z Wami tym co znalazłem w zeszył (2009) roku. Generalnie nic specjalnego aczkolwiek bardzo mnie absorbują niektóre fanty. I tak, jeśli ktoś z Was bardziej doświadczonych i obeznanych w temacie zidentyfikuje bądź też opowie więcej o znalezionych przedmiotach byłbym bardzo wdzięczny.
Wszystko z jednego miejsca (dołka),tysiące radzieckich okopów - 10 km od wielkiego starcia Armii Czerwonej z niemiecką.
Interesuje mnie fiolka znaleziona wśród innych przedmiotów osobistych takich jak: grzebień szczoteczka, maszynka do golenia, sztućce, ładownice itd. :), pas, szelki i wiele innych. Bardzo ciekawą rzeczą jest klisza. Mam jej cały zwój w plastikowym pojemniku. Wyobraziłem sobie, że zdenerwowany żołnierz Armii Czerwonej rozbraja niemieckiego i ze złością wyciąga film z jego aparatu... proszę o wszelkie informacje Cóż to by było za odkrycie gdyby można było ją wywołać... A może można ...?
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.