Skocz do zawartości

Jaruzelski: Klęska, że jeszcze żyję

Rekomendowane odpowiedzi

Podobnie jak rolnicy , robotnicy , inteligenci , renciści i emeryci którzy są miękkim XXXXX zrobieni i jak im władza jeszcze śrubę podkręci to nawet nie jękną. A nawet jak jękną to i tak władza to cznia i tylko podniesie sobie diety i honoraria w zarządach żeby tym sposobem połączyć się w bólu istnienia z narodem :)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:39 09-02-2010

• Odpowiedzi 112
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Toska. Są w tym kraju setki ludzi których ja lubię i jeszcze wicej takich którzy mnie lubią :) Polityków też lubię zwłaszcza tych martwych , bo już nikomu krzywdy nie zrobią wymyślając jakąś durnotę w imię partyjnego (a przeważnie osobistego) dobra :)

Polityków też lubię zwłaszcza tych martwych , bo już nikomu krzywdy nie zrobią wymyślając jakąś durnotę w imię partyjnego" - jeeeeeeeeeeeeeeeeej, a myślałem że to ja przesadzam;-) Jacenty, niech zgadnę... nosisz irokeza?;-)

Faktycznie przesrane czasy to były.Jaruzelski i ten komunizm.Każdy miał prace,nie było bezdomnych,60 km/h na zabudowanym,totalny brak fotoradarów,palenie fajek i picie piwka gdzie sie chciało,każdy gliniarz szedł na ugode jeżeli w ogóle pchał sie tam gdzie nie miał,i przestępczość taka niska była.I tyle szpitali i szkól pobudowali.Okropne czasy.Wolność jest trudna,wolności trzeba sie uczyć"-Karol Wojtyła.PS.Dzięki wielkie za taką wolność,KOMUNO WRÓĆ!!!

Jacenty, to jedyne wyjscie to powolac monarchie? Tych dwoch na kaczych lapach sie na tronie zmiesci korona i berlem sie podziela.
Ps. Ciocia oprocz tych srob, powinna jeszcze przestac gotowac , sprzatac , prac, opowiadac dobranocki.
Pozdrawiam.

Moim skromnym zdaniem Polsce jest potrzebny taki ktoś w stylu Putina ponieważ jesteśmy taką nacją której jeśli popuścić homonto to sra za przeproszeniem gdzie popadnie.I może się mylę ale pan Jaruzelski w tamtym czasie miał coś z takiego przywódcy

Cairo1 Monarchia to całkiem dobry pomysł z tm ,że koronę i berło powinienem otrzymać ja , a nie jakieś bliźniaki . ps. Ciocia nie gotuje ,nie sprząta i nie pierze (bo to robi służba) ,a do sklepu" chciała wyskoczyć ze swoim szoferem ... bo jej nie smakował Dom Perignon Rose Vintage rocznik 1996,który jej kupiłem za prawie dwa tysiące zeta. Stwierdziła ,że woli Don Perignon z rocznika 2000 i biały chociaż kosztuje tylko tysiaka . Ale tak to już jest ze starszymi paniami.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kombatanci-domagaja-sie-degradacji-gen.-Jaruzelskiego,wid,11957790,wiadomosc_prasa.html

Porozumienie Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych apeluje o degradację generała Wojciecha Jaruzelskiego - pisze Nasz Dziennik". Kombatanci wyrażają zniecierpliwienie przeciągającymi się procesami, które do tej pory nie doprowadziły do wydania wyroku na autora stanu wojennego.

Członkowie komitetu skierują w tym tygodniu pismo w tej sprawie do prezydenta, marszałków sejmu i senatu oraz do klubów parlamentarnych PiS oraz PO. Domagają się, aby doprowadzić w oparciu o obowiązujące prawo albo w trybie nadzwyczajnym do ukarania Jaruzelskiego.

Inicjatorom zależy na zdegradowaniu generała. - Uważamy, że byłaby to najsłuszniejsza kara. Natomiast to, w jakim zakresie zostanie uwzględniony nasz wniosek - czy do stopnia szeregowca lub plutonowego - zostawiamy już do decyzji władz - oznajmił przewodniczący POKiN Edward Jankowski.

Wojciech Jaruzelski jest jednym z dziewięciu oskarżonych - inicjatorów, realizatorów i wykonawców wprowadzenia stanu wojennego w 1981 roku. Akt oskarżenia w tej sprawie pion śledczy IPN w Katowicach skierował we wrześniu ubiegłego roku do stołecznego sądu.

Generał jest również oskarżony w procesie o sprawstwo kierownicze" masakry robotników Wybrzeża w grudniu 1970 roku.

tomasz lis zrobił z bandyty bohatera,wyreżyserować można dosłownie wszystko,pinochet,hitlera,stalina,kwestia odpowiedniego przygotowania i donalda naszego premiera na bohatera,bo recesji się oparł.

stg1971! Masz rację! Wyreżyserować można dosłownie wszystko! Przekonałem się o tym oglądając gniota pt. Towarzysz Generał". Jestem ciekaw, czemu nie wspomniano w filmie kim był historyk Kowalski" przed stanem wojennym. Druga kwestia: opozycjonista" rosyjski miał dostęp do tajnych akt. Mało tego: swobodnie się wypowiada o ich zawartości... :)) Po trzecie: od kiedy to historycy robią szkic psychologiczny człowieka? Chyba to nie ich dziedzina. W ten sposób można manipulować historią w dowolny sposób!

A najfajniejsze jest to, że najgłośniej za linczem Generała krzyczą ajnajnajprawdziwsi katolicy", tacy co to w kościele krzyżem leżą i wszędzie maja obrazki z JPII. Powinno być dla nich specjalne przykazanie: ie bądź hipokrytą"...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie