Skocz do zawartości

SOKÓŁ 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Poszukuje dokładnych zdjęć motoru sokół 1000 wersja wojskowa z koszem .Dokładne zdjęcia silnika odległości w centymetrach , zawieszenie .Potrzebuje to żeby zrobić model motoru w skali 1 do 10 .Jeśli ktoś ma taki motor bardzo proszę o zdjęcia .

Przepraszam za drobną uwagę (jestem motocyklistą i zawsze mnie to razi). Motor to inaczej silnik motocykla, także pisząc ,że Poszukujesz fotografi motoru Sokół 1000, Możesz spodziewać się fotek jednostki napędowej tego MOTOCYKLA...
Także motor to nie motocykl. Pozostaje jeszcze wyjaśnienie tajemniczgo zwrotu motór"...;) Pozdrawiam

Zdjęcia Sokoła znajdziesz np tu:http://www.odkrywca-online.com/podstodolniaki-jadowite-czyli-motocykle-ze-strychow-i-stodol-,656062.html#656062
Wymiarów nie podam, bo niestety takiego sprzętu nie posiadam. proponuje poszukać w necie lub literaturze.

Także motor to nie motocykl." - napisał ArekBMW

Słownik języka polskiego (wydanie PWN)

motor:
1. mechanizm przetwarzający określony rodzaj energii na energię mechaniczną; silnik
2. potocznie - motocykl

Chyba jednak motor to również motocykl. :)

To może do Profesora Miodka ktoś zadzwoni? Kolega prosi o zdjęcia ,a tu się wyklad poprawnej polszczyzny robi z tematu. Może zmienić temat na (znaczenie słowa motor)w języku polskim.

• 2 weeks later...

Zapomniałem dodać,że to książeczka wydana w 1994 roku.

Próbowano sprzedać te motocykle Rumunom(ale chyba bez skutku),jak podają zakupili Węgrzy ok. 60 sztuk,o innych państwach nie wspominają.Dużo zostało internowanych jak i wpadło w ręce Niemców ,a później Rosjan po 17 września.Jest też ciekawa informacja o tym,że część z nich brała udział w walkach formacji węgierskich z armią czerwoną pod Stalingradem."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie