said2 Napisano 22 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2010 Witam, czy macie jakieś sposoby aby uniknąć śladów na głowni pozostawianych przez dławik? Charakterystycznie dławiki matowią ostrze, a nawet pozostawiają glębsze ślady. Jest sposób aby tego uniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Dołączam się do postu kolegi!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Jeżeli chodzi o bagnet to najlepiej byłoby roznitować dławik wyjąć go i wyczyścić ale to inwazyjna metoda:P...Małą szczoteczką drucianą pogrzeb w pochwie...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Nie da się tego uniknąć,każde wyjmowanie i wkładanie do pochwy pogłębia ślady,podstawa to dobre nawilżenie jakimś olejem w celu zmniejszenia tarcia i zminimalizowanie stosunków do minimum.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Mozna jeszcze spróbowac ozepchac" dlawik zeby nie byl taki mocny. W przypadku mannlicherow 88 czy 95 da sie to łatwo zrobic. W przypadku pochewek mauserowskich jak nie da sie wyciagnac dlawika (bo np. zostal orginalnie zanitowany przez F.B. Radom) to spróbuj wsadzic jakis inny bagnet ktorego nie bedzie zal i tak wkladaj i wyciagaj kilkanascie razy az sprezyny beda nieco mniej zacisniete". Nie wiem na ile ta metoda jest skuteczna, podstawa pozostaje dobre nawilżenie jak powiedział kolega wyżej.Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Bez smarowania to daleko się nie zajedzie:)to podstawa:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Nie wiem na ile ta metoda jest skuteczna, podstawa pozostaje dobre nawilżenie jak powiedział kolega wyżej.Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 Cytaty:pogrzeb w pochwie"każde wyjmowanie i wkładanie do pochwy" podstawa to dobre nawilżenie"podstawa pozostaje dobre nawilżenie "wkladaj i wyciagaj kilkanascie razy"Bez smarowania to daleko się nie zajedzie"zminimalizowanie stosunków do minimum."Nie wiem jak wam,ale mi się to kojarzy z jakimś forum o tematyce erotycznej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Styczeń 2010 Share Napisano 29 Styczeń 2010 Zasadniczo taki był zamysł uboczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Styczeń 2010 Share Napisano 29 Styczeń 2010 a ja za takie coś dostałem kartona:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Styczeń 2010 Share Napisano 29 Styczeń 2010 Po takich tekstach co niektorzy mieli chyba niespokojna noc...Panowie litosci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.