Skocz do zawartości
  • 0

Krzesło 33 PP

koszyk

Pytanie

Napisano
Witam posiadam takie oto krzesło 33 PP
może ktoś wie o nim coś

http://koszyk.ovh.org/f1.jpg

http://koszyk.ovh.org/f2.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie...

ps. Hebda, niestety ale meble pułkowe, to nie znaczki ani monety, aby można posiadać katalogi z cenami..
poza tym handlarze dość już popsuli wizerunku odkrywców w Polsce..
Napisano
Ryzyko nadużyć rożnego rodzaju zawsze istnieje, ale to właśnie dzięki takiemu publicznemu miejscu i tak licznej zbiorowości, która będzie miała zakątek do swobodnych wypowiedzi co do ceny będzie można w znacznej mierze ograniczyć te niekorzystne czynniki, jak chociażby zaniżanie cen.

Jeden będzie miał interes by kupić tanio (wszak kto nie lubi okazji?), ale też z drugiej strony pojawią się niczym nieskrępowane głosy wskazujące na realną bo rynkową wartość przedmiotu i wówczas potencjalny zbywca bogaty o tę wiedzę podejmie odpowiednią decyzję.

Owszem, można zachować dotychczasowy stan i pokątny handel na privach, ale warto też zastanowić się czy nie wprowadzić zmian eliminujących irytację jednych i wpływających na dobre samopoczucie kolejnych.

Przecież nikt nie odbiera temu miejscu jego podstawowej roli czyli pogłębiania swojej pasji, odpowiedni dział byłby - jak każde miejsce tematyczne - dobrowolny co do zaglądania i wypowiadania się, bez przymusu i nakazu dzielenia się swoją wiedzą.

@Człowieksniegu

wyceniałby ten co by chciał, mógł, wskazał przykład.
Obiektywnych rzeczoznawców odpowiedzialnych za swoje ekspertyzy" jak na lekarstwo, a co dopiero tworzyć z nich listy:-)
Napisano
Hebda, zobacz ile osób ze starej forumowej ekipy zostało i pisze, a ile odeszło..
jak myślisz czemu ?

przez to że w większości przypadków, pasja i edukacja zamieniła się w lans, handel i modę.

uwierz mi że brakuje już powoli ludzi, którzy serio mieli do pokazania ciekawostki i chętnie dzielili się wiedzą, bo ile można widzieć swoich identyfikacji na allezło, ile publikacji wydać, tylko po to aby zostało to pominięte, bo bardziej liczy się fajny fant na ścianie niż wiedza o nim...
Napisano
na tym krześle siadywał Lucjan Stanek. Dowódca 33pp. Jest to bulwersujące co tu piszecie. To krzesło jest bezcenne to jest pamiątka po łomżyńskim 33pp, który krwawo bronił lini narwi. I niech nikt mi nie mówi, że jest warte piwo albo skrzynkę piwa. To jest absurd. Jestem z okolic Łomży i chętnie bym kupił pamiątkę po moich przodkach, nie wiedziałem o aukcji, ale bym dał i daje dużo więcej
Napisano
Racja, ale na odpływ osób z forum nie ma wpływu tylko to, że pojawili się handlarze, w moim przekonaniu ma to wręcz marginalne znaczenie.

Czy nie uważacie, że rozsądniejszym byłoby skoncentrowanie tego typu postów (wycena w celu np sprzedaży) w jednym miejscu, poza dotychczasowymi działami, aniżeli przemycanie w różnych wątkach takich pytań? To właśnie one drażnią później najbardziej, na autora sypią się gromy za to, że zapytał i informacje wykorzystał dla zbycia przedmiotu. I to bez analizy czy uczynił to jednokrotnie czy też zajmuje się tym zawodowo i nieustannie przybywa na forum by czerpać z niego dla pożytku własnego portfela.
Napisano
ms dobrze godo:) popieram..

Total,zgodzę się że brak ludzi starej ekipy,nie piszą bo nie chcą albo nie mogą-nie wiem..

Z drugiej strony sporo osób miało by do pokazania ciekawostki
ale raczej to niemożliwe ze względu na popieprzone niestety prawo w tym nadwiślańskim kraju..które gdyby nie ono to 80% nas miało by ściany obwieszone bronią,biżuterie i mase innych ciekawości a nie wszystko poukrywane albo wogóle nie zabrane tylko zakopane z powrotem...

Ale szanse na zmiany są takie jak koniec świata w 2012r
ehh

lans,handel,moda"pasuje to do tonego,myślę że nikt nie traktuje tego jak lans itp..bo jakby nie patrzeć wszystko to podziemie..i raczej nie da się lansować..chyba że na forum..

Popatrzmy ile osób prosi o wycenę...skoro tego potrzebują to czemu nie pomóc zakładając odpowiedni dział,może pojawią się prośby o wycenę ciekawych fantów to i popatrzeć na coś będzie,i ludziska podłapią trochę wiedzy o wartości materialnej...

Sporo osób chciałoby takie podforumwycena"
Forum to ludziska,a nie same MODy jakby niepatrzeć,i to z projektów forumowiczów winno się rozwijać rękoma Admina(Wielce nam panującego Boćka)

heh,możnaby zrobić głosowanie ile osób chce czegoś takiego..
ale uwierz mi Total,to co się dzieje zniechęca,,sprawa z odznaką-stoi w miejscu,nawet nie dryfuje,wiem że miało być głosowanie i zapadła cisza która trwa do tej pory..
Kolejne zakładane wątki o zjednoczeniu itp służą tylko nabijaniu postów bo i tak nic nikt nie robi...

Więc co się dziwić że ekipa się zmniejsza(i nie liczę tu nowych osób,dla których lans to konieczność założenia pierwszego wątku ptjestem nowy" i milion odpowiedzi o hej"-bo to kolejny kretynizm wg mnie)
Szkoda że mało się dzieje,a ludzie ogarnięci rzadko wchodzą...
Napisano
jak byś się trochę ogarnął a nie odrazu się podniecał a przeczytał ze zrozumieniem to skrzynki piwa są dla autora wierszyków , a jak byś czytał te rymy ze zrozumieniem przyznał byś racje twórcy , a druga sprawa trzeba było kupić , a nie teraz gadać jak to byś kupił spróbuj dogadać się może nie stracona sprawa
Napisano
hmm..

jeżeli dajmy na to byłby dział, gdzie dokonywło by się wycen ok. - wyceniałby i identyfikowałby każdy, kto się zgadza na to, aby jego wycena czy opis przedmiotu zostały użyte do X.Y. sposobu sprzedaży..

nie mniej jednak wtedy za użycie opisu z działu identyfikacja", bez wiedzy identyfikującego np. na aukcji, oraz brak informacji o tym, iż przedmiot trafi na handel - musiały by być nadawane odpowiednie agrody", aby dział id" nie stał się komercyjnym..

formalnie - id było by w imię pasji, a dział komercyjny - w imię handlu..

takie moje odczucia i refleksje na ten temat..

ps. hebda, uwierz mi że bardzo wiele osób teraz zbiera po to aby mieć fajne błyskotki nad telewizorem, i interesuje ich oprócz ceny, może jedno-dwa zdania na temat przedmiotu..

nie wiem czy pamiętasz jeszcze czasy, kiedy to wątki wyglądały jak mini-publikacje, podpierane dużą wiedzą, gdzie rozprawiano na temat nawet najbanalniejszych przedmiotów, bez szarpania się za gardła i podpierajac rozmowę sporą liczbą materiałów źródłowych..

teraz jest takich niestety dużo, dużo mniej..

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 18:26 19-01-2010
Napisano
http://zsp2.strefa.pl/WOJNA.pdf http://www.youtube.com/watch?v=5VXbWY_nXvY a tu masz coś do poczytania -http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/doccontent?id=49972&dirids=1
Napisano
Myślę że nieważne czy wycena miałaby być z ciekawości posiadacza fanta(i niechcącego go spieniężyć) czy dla osoby która piszę że chce sprzedać/kupić.. wycena byłaby taka sama,nieważne w jakie imie..byłaby formą wiedzy dla wszystkich,porcją informacji.

Sam czasem sprzedaję na alle niektóre fanty,strychowe,wykopkowe czy piwniczne i chętnie chciałbym wiedzieć ile za ile itp
albo ile jest warte coś co mi na ścianie wisi np..
wg mnie dział potrzebny,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie