Skocz do zawartości

Niemieckie odznaki bojowe

R51

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 429
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ot znalazłem coś co może się przydać lub nie. Książeczka na Ebayu ciut niezła cena, ale opis zawartości tematu ciekawy.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=370147106481&Category=15505&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D2

Ogólnie kolekcje powalają na kolana no i bardzo ciekawy wątek. Pozdr:)
Napisano

ciekawa forma zapinki,kulka,najczęściej spotykana w porcie we wrocku,szkoda że nie posiadałem fotoaparatu a było co fotografować 25 lat temu.myślę że największa miejscówka na świecie,studnia wyschła,czasami zastanawiam się jak obecnie młodzi poszukiwacze i kolekcjonerzy mają zaczynać,zdobyć coś nawet słabą odznaką wiąże się z cudem.

Napisano
Posiada ktoś z Was może Lapplandfrontkreuz (zwany też Nordkreuzem )i mógłby zamieścić zdjęcie, nie jest to odznaka oficjalna - ˝rządowa˝ III Rzeszy, lecz pamiątkowa, ale ma bardzo ładną formę, poza tym jest wdzięcznym materiałem kolekcjonerskim, bo posiada kilka odmian z różnymi datami i emalią różnej barwy.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:16 17-01-2010
Napisano
abcd chodzi ci o tarczę ,bo takowe wyszły ale jako samoróbki ,nie została zatwierdzona tylko sami soldaci wykonywali sobie,już bez swastyki bo to było po kwietniu,maju 1945r.z wykonane z ogólno dostępnych mat.alu,mosiądz,posiadam aluminiową.fotkę zamieszczę za kilka godzin.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie