krecik wz. 65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Cycu - były powodzie... np. Pułtusk , Płock ( a dokładniej jego lewobrzeżna dzielnica Radziwie )Inna rzecz że było to konsekwencją nieprzemyślanych kombinacji z rzekami... Tak to jest gdy człowiek zaczyna bawić się w Boga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Opon zimowych kiedyś ludzie nie mieli, a teraz, gdy spadnie kilka cm białego puchu od razu kierowcy głupieją i następuje paraliż miasta". A prawdziwej zimy jeszcze nie ma, w swojej opinii kieruję się obserwacją przyrody - uznam, że nadeszła, gdy przyjdą tak siarczyste mrozy, że nawet Wyro nie pojedzie w teren kopać:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Niestety ale dzisiaj podobno ostatnie silne opady sniegu:(Ja bym chcial zeby tak ostro popadalo chociaz z tydzien...ech.Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Tam to jest zima:]http://forum.gazeta.pl/forum/w,13,90462549,0,Oimjakon_krolestwo_mrozu_8230_.htmlPozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Takie cos z tydzien w Polsce to by sie ludzie zaplakali na smierc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Nienawidze zimy ! Gdyby człowiek był stworzony do takich warunków to byłby porośnięty futrem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Ja znam takiego jednego futrzaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Fakt Woytas - ale jedna jaskółka" wiosny nie czyni...nawet na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Ja tez duzo bardziej preferuje cieplo, natomiast bardzo lubie patrzec na ludzka panike jak troche spadnie sniegu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Jaskolka chyba odsnieza Wroclaw bo sie nie odzywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Ja Wam taką jaskółkę dam, że ... [autocenzura]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihua Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Taki porośnięty człowiek był i nie marudził jak podsypało.Ale zaczął polować na inne sierści i się w nie ubierać.Natura stwierdziła,że podwójne futro to rozrzutność. I mamy co jest,albo odwrotnie.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Fota z dzisiaj z mojego balkonu. 25 km na południe od Wrocławia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Nie widzę, normalnie nie widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Jest z drugiej strony bloku. Po 3-ech dniach nieużywania zajeło mi dosłownie godzinę odśnieżanie, skrobanie i robienie wyjazdu z parkingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 ...a tyle trąbią o skutkach spożywania alkoholu niewiadomego pochodzenia... ehhh ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Traper- ja nie widzę, żebyś w drugiej ręce szuflę do śniegu trzymał. Zakładam, że zdjęcie robione z palarni" a w pierwszej ręce trzymasz aparat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 YetiBingoKrtekŻle trafiłeś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Miałem na myśli nagły zanik wzroku kolegi Yeti... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Przeniose watek do HP bo sie wesolutko robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Taaa, społeczeństwo w szoku, że w styczniu pada śnieg, jest mróz i lód. Bo to przecież takie zaskakujące. Eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Zasmakowali luksusu/dobrobytu w kapitalizmie i się w d.... poprzewracało,teraz z każdej strony kuje i wieje a zupa ciągle za słona:)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Za tej paskudnej komuny istniała ekipa która zajmowała się usuwaniem pryzm śniegu z ulic. Teraz katastrofa. Zwłaszcza na bocznych uliczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 To jest chory paradoks - Im bardziej cywilizacja rozwija się do przodu tym bardziej nie przygotowana na zimę.Panom którzy dziwią się co chce od zimy proponuje pożyć kilka dni jak ludzie spod Częstochowy - bez prądu, bez ogrzewania, bez wody - wtedy pogadamy inaczejTak, wiem, kiedyś podobno na saniach jeżdżono przez Bałtyk do Szwecji.A tu 3 dni śniegu - wszystko szlag trafił. Linie pozrywane, drogi nieodśnieżone, miasta zasypane, pociągi które wyłączone pełne ludzi stoją pośrodku pól i lasów. I nikt nic nie wie. A władze mają wszystko w dopie i tylko informują w radiu ile ludzi nie prądu.Za komuny były poważniejsze zimy a jakoś lepiej sobie z tym radzono, były służby, ściągano wojsko. Teraz nie ma służb, samorządy oszczędzają na odśnieżaniu, wojsko w Afganistanie. Burdel, chaos, anarachia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 Agragaty też szlag trafi jak obok grafitowych spadnie bombkaA".Jedna mocniejsza zima - Polski nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.